Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:04:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Czech Link + Slovak Link = Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 24.09.2008



Rozhovor serveru satCentrum s výkonným ředitelem společnosti TRADE and TECHNOLOGY Jaromírem Glisníkem o značkách CS Link a Skylink, balíčku MULTI, o HD vysílání a česko-slovenské přístupové kartě…


Podle dnes zveřejněné tiskové zprávy dochází k podpoře značky Skylink i na českém satelitním trhu. Každý satelitní divák, který chce přijímat české programy, určitě zná velmi dobře značku Czech Link, pod kterou společnost TRADE and TECHNOLOGY začala distribuovat své přístupové karty už před více jak deseti lety. Poté si začal zvykat na značku CS Link, zatímco Skylink bral spíše jako nástupce Slovak Linku pro slovenské abonenty. A nyní přechází název Skylink i pro platformu s českými programy.

Přitom málokdo ví, že značka CS Link není nástupcem Czech Linku, a že je chybné označovat tímto názvem všechny české programy (případně i „slovenské“ providera SPI International), distribuované z orbitální pozice 23,5 stupňů východně, z družic Astra 3A a Astra 1E.


Na to, kdo je vlastníkem značky CS Link, a které programy zahrnuje, se dnes zeptal šéfredaktor serveru satCentrum ing. Václav Hrubec výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s., ing. Jaromíra Glisníka:

Značku CS Link má registrovánu společnost Media Vision. Pro nás zajišťuje Media Vision stanice TV Nova a HBO, pro firmu Gital rovněž některé další programy z placené nabídky.


Co říkáte na majetkově i vlastnicky propojené vazby CS Link – GITAL - CDG – Media Vision Czech? Ve firmách, které vyrábějí program, odbavují ho, distribuují, vysílají v kabelových sítích, terestrických multiplexech i na satelitu a prodávají na něj přístupové karty, vystupují totiž jedni a titíž lidé (pánové Vlček, Pohl, Bujnoch) …

Když jsem vloni v létě začal pracovat v naší firmě, velmi dlouho mi trvalo, než jsem se v tom spletenci alespoň trochu vyznal. Ani dnes si nedovoluji tvrdit, že všechny vazby znám. Mám-li vycházet z veřejně přístupných informací v obchodním rejstříku, majitel společnosti Media Vision je spolumajitelem Gitalu. Provázanost značek CS Link a Gital je tedy nejen obchodní, ale i personální. Pokud se týká vazeb na CDG, nepovažuji je za podstatné pro naše podnikání.


Některé programy „teamu“ CS Linku ale nabízíte svým abonentům. Neohrozí dnes zveřejněný krok tuto nabídku do budoucna? Vzpomínám si na neochotu poskytnout Novu, později HBO, Spektrum či nedostupnost programu CS dětem (CS Mini) pro abonenty TT Karet.

Společnost Media Vision pro nás zajišťuje programy TV Nova a HBO pro území České republiky, a to na základě obchodních smluv. Nejsem si vědom žádného kroku z naší strany, který by měl ohrozit naši programovou nabídku.


Když jste se, jako nejstarší a největší distributor přístupových karet pro individuální příjem českých stanic, rozhodli změnit název, nebojíte se, že budete spojováni hlavně se slovenskými programy?

Velmi dlouho jsme zvažovali, pod jakou značkou zastřešit podnikání firem Towercom na Slovensku a TRADE and TECHNOLOGY v České republice. Po uvážení všech pro i proti jsme se rozhodli pro rozvíjení značky Skylink. Jakákoli jiná značka by se musela zavádět na trh obou republik, u Skylinku to máme alespoň na Slovensku jednodušší. Dělali jsme si rovněž průzkum znalosti značky Skylink na Slovensku a byli jsme velmi mile překvapeni jak stupněm povědomí slovenské veřejnosti, tak i hodnocením značky Skylink.


Určitě nejen mne dnes napadla myšlenka, zda by nebylo od věci distribuovat jednotnou společnou kartu Skylink pro české i slovenské abonenty, na které by se přidávala oprávnění podle toho, jak by se majitel rozhodl při registraci, tedy zda by ji chtěl používat v České republice anebo na Slovensku.

Máte pravdu. Od počátku roku jsme udělali řadu kroků k zefektivnění našeho podnikání. Společnosti Towercom a TRADE and TECHNOLOGY mají společný zákaznický servis, marketink, těsně spolupracují v programové i obchodní oblasti. Cesta k výhodnějším cenám karet a licencí vede přes množstevní slevy. A těch se dá docílit právě spojením objednávek a objednáváním jednoho typu karet. Česko-slovenská karta je součástí našich plánů pro blízkou budoucnost.


5. října začne vysílat druhý program slovenské komerční televize JOJ – JOJ PLUS. Určitě bude dostupná slovenským abonentům, neuvažujete ale o její dostupnosti i pro českého diváka?

Vím, že na SatCentru byla již zveřejněna informace o zařazení stanice JOJ Plus do nabídky Skylinku. Do zahájení vysílání JOJ Plus zveřejníme všechny podrobnosti o její distribuci na Skylinku.


Jaké další novinky připravujete abonentům? Kromě žádané Markízy diváci nejčastěji požadují dokumentární kanály Discovery, Animal, History a National Geographic, dětské Jetix a Animax, sportovní Sport1 a ESPN a hudební VH1, Mezzo a VH1 Classic…

Divácký zájem je individuální záležitost. Až dosud jsme se zaměřovali na budování žánrově pestrého balíčku programů MULTI, který obsahuje reprezentanty všech žádaných žánrů. Prozatím v MULTI nemáme hudbu, ta je však v poměrně široké míře k dispozici na volných satelitních programech. Náš MULTI se za necelý rok rozrostl ze 7 na 10 programů a od příštího měsíce se dále jeho nabídka rozšíří. Konkrétní informace poskytneme již velmi brzy.


Dočkáme se po první vlaštovce – Eurosportu, dalších placených kanálů z Astry 1 na 19,2 stupních?

Eurosport na pozici 19,2 dosud běží v testovacím režimu a naši zákazníci o tom nebyli (kromě informací na webu) informováni. Neznáme proto prozatím odezvu na tento náš krok. S rozhodnutím o dalším využívání pozice 19,2 hodláme počkat na reakci trhu.


Od příštího roku bude Eurosport 2 vysílán s českým komentářem. Neuvažujete o jeho zařazení do balíčku MULTI?

Součástí našeho jednání o Eurosportu je rovněž Eurosport 2. Obchodní podmínky známe, o zařazení tohoto programu uvažujeme.


Zájem je i o přístup k programům v HD rozlišení. Dočkáme se v dohledné době nějaké HD stanice ve vaší nabídce?

Zaznamenali jsme rychle rostoucí zájem o oblast HD. Tuto skutečnost nemůže žádný operátor ignorovat. Ano, HD je součástí plánů Skylinku pro blízkou budoucnost.


Neuvažujete na novém webu www.skylink.cz zpřístupnit on line platební rozhraní, které by v součinnosti s registračním místem urychlilo přidávání rozšířené nabídky placených kanálů a prodloužení balíčku MULTI na další období?

Funkcionalitu našeho účtovacího systému rozšiřujeme, ještě letos se naši zákazníci dočkají nových možností, jak platit za naše programy. Již dnes je však možno platit velmi jednoduše. Není třeba vyplňovat žádné formuláře ani kupovat kupóny. Stačí uhradit předplatné na náš účet. Většina zákazníků tak činí přes internet nebo SMS banking, samozřejmě lze platit i poštovní poukázkou nebo přímo na přepážce banky.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 24. 9. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.09.2008 • TV Nova spustí příští týden vysílání v HD kvalitě [ 9 ]
25.09.2008 • NHK World vysílá už i z družice Astra 19,2 ° východně
24.09.2008 • Patio TV z družice Hot Bird 7A [ 1 ]
24.09.2008 • Skylink - společná značka pro český i slovenský trh [ 1 ]
23.09.2008 • Canal Plus plánuje ukončit vysílání z družice Hotbird do 31. 12. 2008 [ 2 ]
22.09.2008 • JOJ PLUS bude distribuovaná na novém transponderu Skylinku na Astře 1E [ 47 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  o markíze som sa nič nedozvedel 

27.09.2008 21:25 • neregistrovaný
o markíze som sa nič nedozvedel
 
 
  Program Spektrum už není to co býval. Viasaty jsou 

25.09.2008 12:01 • neregistrovaný
Program Spektrum už není to co býval. Viasaty jsou zaručeně kvalitnější. Příjímám je všechny přes UPC Direct, ale Spektrum už je o třídu slabší.
 
 
  Spektrum vazne chyba, skoda, to by bol mozno 

24.09.2008 22:27 • neregistrovaný
Spektrum vazne chyba, skoda, to by bol mozno jediny program ktory by som si predplatil, alebo koli ktoremu by som si predplatil nejaky balik plus, ale nie za 300 korun, radsej samotny spektrum za 50-100.
 
 
  akurat, ze na Slovensku uz dlhsiu dobu neexistuje 

24.09.2008 21:05 • neregistrovaný
akurat, ze na Slovensku uz dlhsiu dobu neexistuje Slovak link, ale Sky link, takze headline je zly, nepravdivy, minimalne nepresny
to je novinarcina ... skoro ako NC
 
 
  ne, už za pár dní či týdnů, nech se překvapit :-) 

24.09.2008 17:04 • neregistrovaný
ne, už za pár dní či týdnů, nech se překvapit :-)
 
 
  Blízka bdúcnosť Máj 2009 na Astre 3B. 

24.09.2008 16:21 • ® fsat
Blízka bdúcnosť Máj 2009 na Astre 3B.:good::eek:
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist