Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 06:34:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause - 12. 10. 2022

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.10.2022


Show Jana Krause: Herečka, která věří v moc slov, světoznámý fotograf opájející se životem a krásou a cvičení pro hladkou tvářičku - v dalším dílu se představí herečka Simona Babčáková, fotograf Tono Stano a lektorka obličejové jógy Kateřina Dolenská. Premiéru uvidíte ve středu 12. října ve 21.35 hod. na Primě.


Oblíbená herečka Simona Babčáková přijala pozvání do Show Jana Krause jako první dnešní host a na jeho úvodní otázku, jak se jí daří, odpovídá: „Pracuji s iluzemi, jak se dá, a říkám, že jsem v křehké inventuře.“ A k tomuto takřka básnickému obratu dodává, že si na výběru slov, která používá, dává hodně záležet. „Mám ráda slova. Ráda si s nimi hraju a věřím v jejich moc a význam. Ale také věřím ve vaši inteligenci a inteligenci diváků, že mi budete rozumět,“ poznamenává s širokým významným úsměvem herečka, o níž se Jan Kraus domnívá, že právě prožívá období své největší umělecké aktivity. „Já nemám pocit, že jsem v tvůrčím kvasu,“ odmítavě vrtí hlavou. „Mám pár představení v divadle, jinak momentálně nic nechystám, netočím. Spíš realizuju nový směr, kterým bych ráda rozšířila své portfolio činností.“ Které je mimochodem velice široké a které podle jejích slov vznikalo postupně. „Za poslední dva roky mi spousta věcí, která mě krmila, krmila moji duši radostí, přestala dávat smysl. Už to prostě není ono,“ vysvětluje Simona, proč u ní došlo ke změně a proč začala dělat nové věci, jako například přednášky na téma vědomí, pravidla komunikace, trauma, univerzum či jak vytvářet vlastní život podle svých představ. „Mám ambici, aby přednáška trvala hodinu a půl, ale ještě jsem to nedostala pod dvě a čtvrt,“ popisuje s tím, že obsah vychází ze třiceti let jejích vlastních zkušenosti, mapování a studia problematiky. „Já jdu vlastně jenom po tom. Vytvořila jsem si iluzi, že když budu vědět, tak se neztratím, a že vždycky všechno dobře dopadne, protože budu vědět. Ale protože se svět mění – a teď se mění jako hodně divoce –, tak potřebuju vědět moc, abych byla připravená na všechny situace. Takže jsem šla po tom poznání, četla knížky, poslouchala přednášky, chodila na semináře, absolvovala sebezkušenostní praktický výcvik principů života, abych si poskládala tu mapu světa a uměla si vždycky poradit. A teď v té inventuře, ve které jsem, jsem zjistila, že ty změny jsou tak rychlé a ty situace tak nepředpokládatelné, že nelze mít žádnou záruku, že by se člověk mohl připravit. Takže jsem v takové křehké nejistotě.“ Ze všech svých témat pak za nejnosnější považuje komunikaci. „Nejvíc se soustředím na komunikaci, protože jsem to vyhodnotila jako nejpraktičtější a protože principy komunikace platí pro každého,“ dodává rodačka ze Šumperku, která zavzpomíná i na to, jak kdysi přesídlila do Prahy a jak tuto změnu prožívala a prožívá.


Na červenou pohovku se dále usadí uznávaný česko-slovenský fotograf Tono Stano, který proslul zejména svými citlivě umělecky pojatými černobílými akty. Jako malou ochutnávku z jeho tvorby promítne Jan Kraus divákům v prezentaci na obrazovce v pozadí několik jeho ikonických snímků. Zároveň připustí, že Tono Stano je jedním z mála fotografů, od kterých by se nechal portrétovat, což téměř nedělá, protože na fotografiích vypadá blbě. „To já nepustím z ruky,“ reaguje fotograf. „To já bych vás trápil, až byste vypadal hrozně chytře.“ V současné době se umělec prezentuje výstavou v Trafo Gallery, která se věnuje nejen jeho fotografiím, ale i malbě. Tono Stano totiž prostřednictvím své modelky namaloval cyklus abstraktních kaligrafických obrazů, což navíc fotograficky i prostřednictvím videozáznamu zdokumentoval. „Hledám média, která jsou pro to, co chci realizovat, nejvhodnější,“ vysvětluje autor. „Takže v případě této kolekce jde primárně o malbu. Výsledek je malba a na to je to fokusované. Já jsem veřejně známý jako fotograf, protože lidé škatulkují, takže když se pak řekne, že fotograf něco namaloval, je to těžko pochopitelné.“ Ve skutečnosti to tak ale není, stále jde jen o výtvarné sebevyjádření různými prostředky. A co si myslí o rozmáhajícím se fenoménu současnosti, kdy každý stále něco fotí? „Je to podobné, jako když každý z nás mluví, ale ne každý dokáže něco vystihnout. Ne každý dokáže do té řeči vnést nějakou zajímavou myšlenku,“ myslí si. Pak ale smířlivě poznamenává, že ho to všudypřítomné fotografování vlastně baví. Jeho doménou jsou především akty, které stále – i po více než čtyřiceti letech své umělecké kariéry – pokládá za přitažlivé téma. „Je to nejcennější, co máme, a já osobně považuji ženu za neskonale obdivuhodnou bytost,“ říká fotograf, který sám o sobě tvrdí, že je hravý, že ho baví strašně moc věcí a že ho oslovuje především krása. Svoji tvorbu pak nepovažuje za práci, ale za čistou euforii a vášeň. „Já pracuju tak koncepčně, že si sám sednu, musím být tedy skutečně sám, a vlastně fantazíruju. Je to takový imaginativní proces. Protože kdybych přišel do ateliéru, kde už jsou lidi, se kterými pracuju, chyběl by mi nadhled. Takže mám jakýsi scénář, i když tam pak do toho vpadne třeba něco úplně jiného.“ Uzavírá s tím, že každý člověk by měl být tvůrčí, hledat krásu a opájet se životem.


Zábavu i poučení nám přinese třetí host, Kateřina Dolenská, která se věnuje omlazovacím technikám, jako například obličejově józe. Svému hostiteli přinese jako dárek knihu a speciální obličejové baňky. „Já ji nejraději používám na oblast čela,“ říká o jedné z nich s tím, že před jejím použitím je nutno nanést na obličej olejíček. „Krásně nám to prokrví čelo a vyhladí vrásky,“ popisuje a ukazuje, jak s baňkou pracovat. Baňky jsou v různých velikostech a je potřeba s nimi zacházet opatrně, aby na tváři nezanechaly podlitiny. Podobně vyhlazující účinek pak má podle ní i pravidelné cvičení obličejové jógy. „Jejím efektem je to, že bude hladká tvář, ale ideálně i duše, protože je to jedna z nejveselejších omlazujících technik. Děláme totiž na sebe různé obličeje, někdy veselé, někdy smutné, někdy dokonce legrační,“ pouští se Kateřina do praktické ukázky. „Svaly jsou na obličeji srostlé s pokožkou, takže jak bude dlouhý sval, tak bude velká ta pokožka. Akorát pokožka se nám nezkracuje jako ten sval. Když se nám zkrátí žvýkací sval, znamená to, že se nám posune dolní čelist, ale pokožka se nemá kam ztratit, tak se nám zvrásní. A naším cílem je ty svaly protahovat a vracet jim jejich ideální délku, aby byla pokožka zase rovná,“ vysvětluje. Jak půjde Janu Krausovi cvičení obličejové jógy? Jak často je potřeba cvičit? A jak si optimalizovat hladinu hormonů? To a mnohem více uvidíte v dalším premiérovém dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause na Primě!


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. října ve 21.35 hod. na Primě. Užijte si nové díly se zajímavými hosty a všetečnými otázkami Jana Krause.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 7. 10. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.10.2022 • Robert Urban se rozloučil se soudcem a odchází ze ZOO
07.10.2022 • EURO 2024 je opäť o krok bližšie. TV Dajto a Voyo prinesú žreb kvalifikácie európskeho šampionátu
03.10.2022 • Dvojka odvysiela množstvo nových animovaných filmov v programe BAB v RTVS
01.10.2022 • Show Jana Krause – 5. 10. 2022
30.09.2022 • Druhá séria šou Pečie celé Slovensko odštartuje na obrazovkách RTVS už v nedeľu
29.09.2022 • Nová sezóna NHL na Dajto a Voyo odštartuje atraktívnymi zápasmi Global Series 2022 v Prahe

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist