Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:37:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Fotbalový šampionát v České televizi: šestačtyřicet zápasů v přímých přenosech i speciální sportovní AZ-kvíz

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 17.11.2022


Česká televize nabídne z nadcházejícího mistrovství světa ve fotbale v přímých přenosech plných šestačtyřicet zápasů. Ty již tradičně doprovodí rozsáhlé hodnocení expertů ve studiu i denní souhrny nejdůležitějších momentů šampionátu. Historicky první fotbalové mistrovství pořádané v zimním období nabídne Česká televize hned na čtyřech platformách.


Kromě televizního vysílání na stanici ČT sport mohou diváci sledovat sportovní dění, včetně podrobných statistik, na webu sportovního programu, prostřednictvím modrého a červeného tlačítka HbbTV i skrze mobilní aplikace. Znalosti ze světa fotbalu prověří speciální vydání oblíbené soutěže AZ-kvíz.

„Divákům České televize nabídneme v listopadových a prosincových dnech z mistrovství světa ve fotbale intenzivní sportovní zpravodajství. V přímých přenosech odvysíláme plných šestačtyřicet zápasů, a to včetně medailových klání a nedělního zahajovacího utkání i se slavnostním ceremoniálem. Šampionátu se bude věnovat více než dvacet zkušených moderátorů, komentátorů a expertů,“ uvádí výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Přímé přenosy doprovodí komentářem Jaromír Bosák, Vlastimil Vlášek, Jiří Štěpán a David Kalous. Každý ze zápasů pak ve speciálním studiu zhodnotí moderátoři David Kozohorský, Pavel Čapek, Petr Kubásek a spolu s nimi fotbalový experti Erich Brabec, Luděk Zelenka, Tomáš Pešír, Martin Hyský, Martin Hašek a Josef Němec. „Dalšími hosty mimořádného vysílání budou například bývalí reprezentanti Zdeněk Grygera, Tomáš Sivok, Karel Poborský, Ivan Hašek, Vladimír Šmicer nebo Pavel Kuka. Přijde také trenér současného národního týmu Jaroslav Šilhavý,“ doplňuje výčet osobností jeden z vedoucích projektu David Kozohorský.

Souhrn toho nejdůležitějšího a nejzajímavější sestřihy zápasů zajistí každý večer pořad Sumář dne.


Šampionát v televizi i na mobilu

Fotbalový fanoušci mohou vrchol sezony sledovat prostřednictvím čtveřice platforem. Kromě klasického televizního vysílání bude možné zápasy, i s podrobnými statistikami, zhlédnout na webu ČT sport, prostřednictvím HbbTV nebo mobilní aplikace ČT sport. Podobně jako při jiných velkých sportovních událostech nabídne Česká televize skrze HbbTV aplikaci podrobný zpravodajský servis. Jeho součástí bude kromě živého vysílání bohatý video archiv, ve kterém fanoušci naleznou záznamy, sestřihy a zajímavá videa ze zápasů i zákulisí šampionátu.

Další rubriky nabídnou přehled všech zápasů, včetně online informací z každého utkání a chybět nebudou také tabulky a soupisky jednotlivých účastníků MS. Kromě týmových statistik naleznou diváci v aplikaci i individuální statistiky hráčů. Rozšířené televizní vysílání je možné aktivovat při sledování ČT sport stisknutím modrého tlačítka na ovladači, na ostatních programech zmáčknout tlačítko červené.

Podrobné a rozsáhlé zpravodajství nabídne rovněž speciální rubrika webu ČT sport. „Kromě tradičního webového servisu, chystáme mimořádně bohatý obsah na našich profilech v rámci sociálních sítí. Ve spolupráci s FIFA nabídneme netradičně detailní vhled do zákulisí šampionátu, čímž chceme rozšířit divácký zážitek se značkou ČT sport. Chybět nebudou ani oblíbené podcasty s našimi redaktory a experty,“ říká vedoucí portálu ČT sport Jiří Kalemba.


Zajímavosti ze světa fotbalu přidá speciální AZ-kvíz

Přímé přenosy a zpravodajství rozšíří letos také oblíbená vědomostní soutěž AZ-kvíz. Moderátor Aleš Zbořil bude během mistrovství zpovídat sportovní a kulturní osobnosti, tváře České televize i studenty Masarykovy univerzity v Brně. Mezi 116 soutěžícími, kteří se do speciálu zapojí, je například lyžařka Kateřina Neumannová, biatlonista Ondřej Moravec, herci Petr Čtvrtníček či Radim Fiala i moderátoři Událostí Jakub Železný s Marcelou Augustovou nebo meteoroložka Alena Zárybnická. Chybět nebudou ani hokejoví experti a členové redakce zpravodajství a sportu Petr Vichnar, Ondřej Tomek, Robert Záruba ani Marek Svačina. Soutěžní klání s otázkami zaměřenými na fotbal mohou sledovat diváci v premiéře každý den šampionátu od 22:30 hodin na programu ČT sport.

Mistrovství světa ve fotbale startuje 20. listopadu v 15:15 hodin zahajovacím ceremoniálem a zápasem Kataru a Ekvádoru, finále bude vysílat ČT sport 18. prosince 2022 od 15 hodin. Podrobný program je k dispozici na webu ČT sport.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize, 16. 11. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.11.2022 • Obrovská pocta pre hokejovú legendu Mariána Hossu, Dajto a Voyo budú naživo pri tom!
14.11.2022 • ČT uvede čtvrtý díl dokumentárního cyklu Z lásky nenávist věnovaný násilí na dětech
13.11.2022 • Show Jana Krause – 16. 11. 2022
11.11.2022 • Popelka bude letos na Nově. Ta naše i ta norská. K tomu kolekce filmů a pohádek a silvestrovská zábava
11.11.2022 • Záhady máte rádi
08.11.2022 • Poslední díl Evy Burešové v ZOO, prozatím

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist