Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 11:58:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se po stopách Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.01.2023


Užijte si cestu poznání na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Španělsko z výšky; odhalíme Tajný život krav; zažijeme Život ve vzduchu; odstartujeme fascinující story – Florence Nightingalová: Příběh ošetřovatelky a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

9. 1., 21.00 hod. – Španělsko z výšky (Pláže a pobřežní oblasti)

Od úctyhodně vysokých andaluských hor přes rušnou Barcelonu až po sluncem zalité Středomoří – tohle je Španělsko, jaké jste ještě neviděli: z výšky. Prozkoumejte ho ve strhujícím dokumentárním filmu plném dechberoucích záběrů.


10. 1., 23.00 hod. – Tajný život krav (Samuřin svět)

Většina z nás si myslí, že o kravách víme všechno: postávají na polích. Přežvykují trávu, co chvíli zabučí a samozřejmě dávají mléko. Jsou typickým symbolem zemědělství a venkovské krajiny, někteří je dokonce vidí jako symbol klidu a míru. Jenže krávy jsou mnohem víc než jen to. Všeobecně jsou brány jako mírumilovné, pokojné a trošičku hloupé. Ovšem to je chyba. Protože každá kráva má svou vlastní osobnost. Krávy jsou citlivé, umí se učit nové věci a jsou vcelku společensky založené. A taky se umí docela dobře bránit. Snímek je vyšperkovaný okouzlujícími záběry pořízenými z nečekaných úhlů a zábavným, neobvyklým a vzrušujícím způsobem odhaluje poněkud nečekané momenty ze života krav.


11. 1., 23.00 hod. – Chlapi z kamene (Mramorové lomy)

Mramor je nejpřepychovějším druhem kamene na světě. Ale dá se těžit jedině ve vysokých horách. Je to vysoce náročný a nebezpečný proces. Kdo to zvládne? Jedině Chlapi z kamene! V Apuánských Alpách v italském Toskánsku leží největší mramorová pánev na světě. Vyhledávaný a přepychový druh kamene se tady těží už více než dva tisíce let. Jenže každičký centimetr mramoru něco stojí. Jeho těžba je věčným bojem s neústupnými živly a neúprosnými horami tváří v tvář neustálému nebezpečí. Kdo si jim troufne čelit? Kdo to zvládne? Jedině Chlapi z kamene! Ve stejnojmenném napínavém seriálu uvidíte, jak fungují tři různé lomy na mramor ve vysokohorském prostředí místního přírodního parku Apuánských Alp. Odhalíte, jak pouze tyto tři lomy pohánějí mnohamilionový průmysl, který přispívá k hospodářskému blahobytu celého regionu. A nahlédnete do srdcí nebojácných a neohrožených chlapů, jejichž síla, schopnosti a instinkty umožňují pokračovat v těžbě mramoru uprostřed neustále se měnící měsíční krajiny, ze všech stran obklopené neuvěřitelnými výhledy.


13. 1., 20.00 hod. – Biebrza: Evropská Amazonie

Biebrza: Evropská Amazonie je překrásný, poetický dokument, který zachycuje všechna čtyři roční období v životě volně žijících zvířat v okolí řeky Biebrza. Řeka a okolní mokřady jsou chráněny hranicemi největšího přírodního parku v Polsku a patří k nejdůležitějším zvířecím útočištím v celé Evropě. Podívejte se na tajný život zvířat v údolí Biebrzy – od jara po zimu, od příletu divokých hus až po smutnou scénu s orlem mořským, který rve na kusy mršinu losa zahubeného mrazem. Nenechte si ujít jedinečný příběh o osudech podivuhodných hrdinů, mezi nimiž jsou nejrůznější savci, ptáci, obojživelníci, ale i roztodivné druhy hmyzu a ryb – zachycený v podobě, v jaké jste ho ještě neviděli.


13. 1., 21.00 hod. – Život v laguně

Vydejte se na výpravu do lagun na Floridě a prozkoumejte fascinující zavodněnou krajinu, kde se to jen hemží nejrůznějšími formami života. Odhalte tajemství choulostivého ekosystému a nečekané zádrhely potravního řetězce, které se ukrývají pod potemnělou vodní hladinou. Laguna představuje pro mnoho zvířecích druhů jakousi mateřskou školku. Film Život v laguně nabízí divákům bezprostřední přístup do málo známého prostředí – ohroženého světa malých zvířat žijících na nejnižších příčkách potravního řetězce. Než se tito tvorové odváží do širého oceánu, ukrývají se před hladovými dravci v bezpečí hustého travnatého porostu těžko přístupných lagun.


14. 1., 20.00 hod. – Život ve vzduchu (Jak zvítězit nad gravitací)

Oddejte se Životu ve vzduchu a skákající, plachtící i létající tvory Země uvidíte tak jako nikdy předtím. Schopnost létat je dokonalou zbraní superhrdiny, o které si většina z nás může jedině nechat snít. Přesto se překvapivě velkému množství zvířat podařilo ovládnout oblohu. Jsou mezi nimi veverky a pavouci, žáby, ryby, ptáci i netopýři. Tato zvířata neobyčejných schopností a dechberoucích podob loví, pohybují se, spí, žijí a umírají ve vzduchu. Jejich svět byl vždy velkou neznámou a místem, kam my lidé nemůžeme, a tak si ho ani nedokážeme představit. Jenže nyní máme k dispozici nejmodernější filmařské technologie, takže se můžeme vydat přímo nahoru a odhalit všechna jeho dosavadní tajemství. Fascinující seriál z produkce BBC umožní divákům „vzlétnout“ na oblohu a podívat se na svět z jedinečné nové perspektivy.


14. 1., 23.00 hod. – Florence Nightingalová: Příběh ošetřovatelky (1/2)

Způsobila revoluci v moderním ošetřovatelství, a přesto příběh Florence Nightingalové zná jen málokdo. Florence Nightingale se narodila v roce 1820 v bohaté anglické rodině a již od útlého věku se živě zajímala o medicínu a lékařství. Ve světě, kde bylo normální, že ženy ve společnosti zůstávaly doma, prolomila hranice stanovené pohlavím a stala se průkopnicí profese v oboru, který byl tehdy vyhrazen výhradně mužům. Postavila se do čela skupiny zdravotních sester, které se staraly o zraněné vojáky během krymské války, a projevily se u ní revoluční názory na hygienu a sanitaci. Když se vrátila z fronty, anglická královna Viktorie i lid celé Velké Británie oslavovaly Florence jako opravdovou hrdinku. A tak brzy založila vlastní školu pro zdravotní sestry a dále pokračovala v úsilí reformovat zdravotnictví. Tento snímek kombinuje archivní záběry se svědectvími pamětníků i dramatickými hereckými rekonstrukcemi a zajímavým způsobem přibližuje život jedné z nejpozoruhodnějších žen historie. Florence Nightingalová: Příběh ošetřovatelky je strhující portrét aktivistky, sociální reformátorky, statističky a zdravotní sestry, která se vzepřela dusivým konvencím a změnila běh dějin.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 07. 01. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.01.2023 • Viasat Nature: Korálová planeta potřebuje záchranu. Je ale naděje na úspěch?
02.01.2023 • Bývalý zápasník MMA se vydá za ztraceným španělským zlatem na Viasat History
01.01.2023 • Odstartujte rok s Prima ZOOM!
30.12.2022 • Kompletní program Tour de Ski tradičně na Eurosportu
25.12.2022 • Užijte si konec i začátek roku s Prima ZOOM
23.12.2022 • Bohatý cyklokrosový program Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist