Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 03:48:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Spektrum Home je k dispozici jako volně vysílaná stanice v DVB-T2

  Autor: KNKTR , e-mail: info@knktr.cz Přidané: 06.02.2023



AMC Networks International (AMCNI) a České Radiokomunikace (CRA) podepsaly dlouhodobou dohodu o pozemní distribuci stanice Spektrum Home. Dohoda zajišťuje, že stanice bude dostupná prostřednictvím digitálního pozemního vysílání CRA širšímu okruhu českých televizních diváků.


AMC Networks International Central & Northern Europe (AMC) je poskytovatelem televizních stanic AMC, Film+, CBS Reality, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Sport1, Sport2, Minimax a JimJam v České republice. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nedávno udělila společnosti AMC Networks Central Europe licenci k vysílání televizní stanice Spektrum Home prostřednictvím pozemního digitálního televizního vysílání v plném rozsahu na 12 let s účinností od 1. února. AMCNI se neustále snaží o rozšiřování distribuci svých stanic a poskytování lepších služeb divákům pomocí svých smluvních operátorů. AMCNI a CRA podepsaly smlouvu, která stanoví, že televizní stanice Spektrum Home bude od 1. března 2023 vysílat prostřednictvím pozemní digitální distribuce (DVB-T2) v multiplexu 23, který pokrývá signálem 99% domácností v České republice.

"Český trh je pro nás v regionu CNE klíčový, proto je strategickým krokem zajistit naší stanici širší distribuci do stále většího počtu domácností. V této naší snaze je CRA skvělým partnerem, který nám umožní udělat další krok a otevřít nové okno v oblasti lifestylové zábavní televize," řekl Levente Málnay B., výkonný viceprezident/ředitel společnosti AMCNI.

„Jsme potěšeni, že se pozemní digitální televizní vysílání rozšiřuje o další stanici, a to právě Spektrum Home, která byla dosud k dispozici pouze v placené distribuci. Je to dokladem síly a kvality pozemní digitální TV platformy, která je v Česku dostupná největšímu počtu domácností, a přitom všechny stanice nabízí divákům bezplatně,“ říká Miloš Mastník, generální ředitel CRA.

Spektrum Home je lifestylová a zábavní stanice, která se soustředí na poskytování velkého výběru filmů, seriálů, inspirativních a relaxačních faktografických pořadů, jako jsou domácí kutilové, interiérový design, architektura, nemovitosti, cestování a zahradničení. Doplňuje tak řadu dalších oblíbených pořadů na toto téma, pocházejících z dílen největších distributorů jako jsou BBC, Fremantle nebo All3Media. Plánuje se postupné rozšiřování programové skladby, která bude pestřejší, a průběžně se budou přidávat nové žánry, včetně zábavného obsahu pro ženy a také oblíbených pořadů, jako jsou například Dům snů a Monty Don.

Kromě domácností, kde je již stanice dostupná, se Spektrum Home dostane do všech českých domácností, které přijímají televizní vysílání prostřednictvím pozemních DVB-T2 sítí, čímž se Spektrum Home zařadí mezi nejdostupnější a nejrozšířenější televizní stanice v České republice.

V nabídce stanic AMCNI CNE se sportovní fanoušci mohou těšit na živé a exkluzivní přenosy závodů Formule 1 a balíček kvalifikací na ME UEFA s exkluzivními zápasy slovenské reprezentace. Na Sport1 se vysílají také zápasy hokejové Ligy mistrů, Evropské ligy UEFA a Konferenční ligy, španělského poháru Copa del Rey se dvěma semifinálovými zápasy El Clásicós (Real Madrid-Barcelona) a házenkářské Ligy mistrů EHF. Kromě sportu mají diváky bavit i původní tituly AMC, jako je Fear the Walking Dead, a populární filmy na Film+. V dětském portfoliu se na stanicích Minimax a JimJam vysílají populární seriály jako Mimi šéf, My Little Pony a Máša a medvěd.


O AMC Networks International:

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com .


O CRA:

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Veronika Ježková, Account Manager, KNKTR, 6. 2. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2022 • Ukončení provozování služby Anténa+
06.05.2022 • Kanál Nickelodeon Ukraine Pluto TV je od 5. května volně dostupný v DVB-T2
04.05.2022 • České Radiokomunikace podpoří program DofE pro mladé a spustí jeho TV kanál
13.04.2022 • České Radiokomunikace spouští celoplošně vysílání ukrajinské televize 1+1
27.11.2021 • RTVS pristupuje k modernizácii terestrickej distribúcie
22.09.2021 • Omezí se pozemní televizní vysílání po roce 2030?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist