Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 06:07:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dubnové dokumentární řádění na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.04.2023


Dokumentární skvosty pro vás: prozkoumáme Evropské mikrostáty; čekají nás Velké útěky s Morganem Freemanem; projedeme Dálnice vedoucí peklem XI; prozkoumáme tajemství života i nevyluštěné záhady našeho mozku a mysli – Věda a víra: Hledání odpovědi; představíme vám protiklad Jamese Bonda – Stierlitz: Skrytá tvář studené války a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

3. 4., 21.00 hod. – Evropské mikrostáty (Andorra)

Evropské mikrostáty snadno přehlédnete, i když mají co nabídnout. Vydejte se spolu s námi na vzrušující poznávací zájezd za bohatou kulturou mravenčích státečků. Země jako Andora, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Malta, Monako a San Marino jsou sice poměrně známé, ale na mapě je snadno přehlédnete. Jsou vmáčknuté do škvír mezi hranice některých z největších států celé Evropy. Přesto se těmto mikrostátům podařilo uchovat si vlastní tradice a ochránit typickou flóru a faunu, včetně dnes nejvzácnějších druhů na světě. Mravenčí státy se často rozkládají na minimální ploše ve výjimečné krajině extrémních horských nebo pobřežních regionů. Díky tomu se staly učiněným rájem mnoha ohrožených druhů. Ale stabilitu i půvaby místní přírody ohrožují problémy spojené se změnami životního prostředí, ke kterým je třeba postavit se čelem. Vydejte se spolu s námi na vzrušující poznávací zájezd do každého z těchto mikrostátů. Nenechte si ujít napínavé jedinečné příběhy o tom, jak odvážně bojují za vlastní přírodu a samostatnou kulturu.


4. 4., 20.00 hod. – Velké útěky s Morganem Freemanem (Alcatraz)

Proslulé útěky z vězení se často mění v lidové legendy, protože o tom, jak se odehrály ve skutečnosti, se většinou nemluví. Nový vzrušující dokumentární seriál se ohlíží za nejslavnějšími z nich a přitom nevynechává ani nejmenší detaily. Útěk z věznice Alcatraz se znovu odehraje přímo před vašima očima díky dramatickým rekonstrukcím, dynamickému ději a špičkovým vizuálním efektům. Každá epizoda rozebírá krok za krokem pečlivý plán prchajících trestanců, jejich únikovou cestu, ale i napjaté pronásledování, které nevyhnutelně a okamžitě následovalo. Pořadem provází Oscarem oceněný herec Morgan Freeman, který zazářil v legendárním filmu Vykoupení z věznice Shawshank.


5. 4., 21.00 hod. – Puma a já

Pumy patří k nejplašším zvířatům na světě. Někteří dokonce tvrdí, že nafilmovat pumu je těžší než zachytit na kameru irbise. Většina z nás se s pumou ve volné přírodě nikdy v životě nesetká. A ti, kteří mají to štěstí, popisují setkání jako velice prchavý zážitek – spíš jako stín než skutečnost. Jedné osudové noci se objevila přímo před zraky Caseyho Andersona v Montaně právě puma. Casey neváhal, popadl kameru a začal natáčet intimní portrét jejího života. Ponořte se do světa divoké šelmy a sledujte ji od chvíle, kdy hledá druha na páření, až po moment, kdy vrhne trojčata. Šikovná samice se přizpůsobila životu v blízkosti lidí, a dokonce nápaditě využívá opuštěnou usedlost jako ideální místo pro léčky. Sledujte, jak loví pod rouškou noci a jak krmí svá mláďata mršinami ukrytými ve staré chatce. Seznamte se s plíživým zabijákem a starostlivou matkou v jedné osobě.


5. 4., 22.00 hod. – Dálnice vedoucí peklem XI (1. díl)

Nový člen dálniční hlídky narazí na nebezpečný sesuv půdy a zbytek týmu mezitím závodí s nemilosrdným a nezastavitelným časem, když se snaží evakuovat motoristy a zachránit důležitou infrastrukturu. Odvážná jednotka Reliable dostává náročný úkol – pustit se do nerovného souboje s povodňovými vodami, které ohrožují obyvatele uvízlé ve svých sídlech. Vzrušující a životu nebezpečné situace jsou každodenním údělem a takřka rutinou odvážného týmu, který pracuje na Dálnici vedoucí peklem. V hlavních rolích stejnojmenného seriálu vystupují skuteční hrdinové, kteří nasazují vlastní životy, aby důležité dopravní tepny zůstaly za všech okolností průjezdné. Dokonce i v tak těžkých a extrémních podmínkách, jaké jste na televizní obrazovce ještě neviděli. Coquihalla a další dálnice protínající kanadskou část Kaskádového pohoří jsou nechvalně proslulé neúprosným počasím. Když na vrcholu Cog udeří sněhová bouře, údolí Fraser o 1200 metrů níže bičují přívalové deště, které ohrožují průjezdnost a bezpečnost dálnice Trans-Canada. Jako by nestačilo, že je ochromena nejrušnější cesta na západ země i zpátky, bezpečí řidičů navíc ohrožuje také „Bermudský trojúhelník náklaďáků”. Tam, kde se všichni ostatní otáčejí, dálniční týmy a záchranáři okamžitě odpovídají na volání o pomoc a neohroženě vyrážejí přímo do srdce bouře.


6. 4., 21.00 hod. – Letadlové lodě v boji (Zásah v Perském zálivu)

V roce 2016 vyplula na moře nová třída amerických letadlových lodí. Prvním z těchto moderních plavidel byla loď USS Gerald Ford. Je to poprvé od roku 1968 a od dob USS Nimitz, co americké námořnictvo dostalo do výzbroje nově navrženou letadlovou loď. Ale jak je možné vylepšit něco, co už se dávno stalo nejsilnějším plavidlem vojenské historie? Dnešní námořnictvo čelí úplně jiným problémům než v éře studené války. Válečné konflikty bývají menší a mají regionální charakter. Terorismus ohrožuje bezpečnost Spojených států amerických, ale i suverenitu jejich spojenců. Amerika přesto i dnes potřebuje předvádět svou sílu daleko od svých vlastních břehů. A právě k tomu se dokonale hodí americká námořní flotila. Nenechte si ujít plavbu na palubě jedné z nejvyspělejších vojenských lodí, která je zároveň doslova plovoucím městem. Žádný den na palubě není stejný a nikdy nechybí akce ani vzrušení.


7. 4., 23.00 hod. – Věda a víra: Hledání odpovědi (1/1)

Dokumentární minisérie Věda a víra: Hledání odpovědi nás zavede na tři fascinující výpravy, během kterých se staneme svědky zázraků vesmíru. Prozkoumejte tajemství života na Zemi a odhalte nevyluštěné záhady našeho mozku a mysli. Jak si vysvětlit naši vlastní existenci? To je věčná otázka. Jaký je v tomto smyslu vztah vědy a víry? Někteří si myslí, že vědecké poznatky otřásly do základů s několik let starými představami o nadpřirozenu. Jiní jsou naopak přesvědčení, že věda přináší důkazy o vyšší univerzální síle. V této minisérii prozkoumáme, jak se odpovědi na velké a věčné otázky o životě – nabízené tradičními náboženstvími východních i západních civilizací – shodují, ale také jak si protiřečí. A především jak obstojí tváří v tvář modernímu vědeckému výzkumu.


8. 4., 21.00 hod. – Hadi zabijáci

Na pustém australském ostrově přežívají smrtelně nebezpečné pakobry páskované v místech, která jsou stejně nepřátelská a nemilosrdná jako tito jedovatí hadi. Není tady žádná pitná voda ani pravidelný přísun potravy. Zato jim neustále hrozí útok brutálního protivníka, který kobrám klidně vyklove oči, aby před jejich hladem ochránil vlastní potomky. A přes to všechno se kobrám daří dobře a dorůstají obřích rozměrů. Jak se dostaly na tak pusté místo a jak to, že prospívají, bylo vždy naprostou záhadou… až doteď! Tento napínavý přírodovědný film odhaluje tajemství Hadích zabijáků.


8. 4., 22.00 hod. – Stierlitz: Skrytá tvář studené války

V sedmdesátých letech 20. století se největším hitem ruské státní televize stala soap opera Sedmnáct zastavení jara, která věrně sloužila lžím sovětské propagandy. Její hlavní hrdina Stierlitz se stal neuvěřitelně populárním protikladem legendárního agenta 007 Jamese Bonda, jenž odjakživa vášnivě a s plným nasazením prosazoval západní hodnoty. Zábavný historický dokumentární film Stierlitz: Skrytá tvář studené války se ohlíží za ve své době populárním fiktivním seriálem. Jeho prostřednictvím odhaluje velice důležitou, ale často opomíjenou epizodu konce druhé světové války, kterou byla série vyjednávání mezi Spojenci a představiteli nacistického Německa o kapitulaci německé armády v severní Itálii. Obezřetné sovětské vedení vnímalo tato vyjednávání jako známku toho, že Američané usilují o separátní mír. A jejich obavy vedly k vytvoření pozdějších napjatých vztahů a napětí mezi Západem a Východem.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 2. 4. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.04.2023 • Poslední řada seriálu Endeavour nabídne brilantní podívanou
31.03.2023 • Afrika z výšky na TV Spektrum
30.03.2023 • Okolo Flander i s českou a slovenskou účastí
28.03.2023 • MET: Live In HD: Verdiho Falstaff v sobotu 1. dubna
27.03.2023 • Pojďte se bavit poznáním díky Prima ZOOM
22.03.2023 • Nová sezona MotoGP začíná už tento víkend na Nova Sport a Voyo

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist