Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 19:57:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Cesta za poznáním začíná na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.01.2024


Cesta za poznáním ve 3. týdnu - dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Život z vesmíru; uhrane vás historický seriál Koloseum; poznáte Úžasný mořský život; oslní vás Motýlí inspirace; nabídneme český pohled na Karibik z nebe a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

15. 1., 22.00 hod. – Obnažený vesmír IV (Mise na Mars)

Odhalte tajemství sondy Perseverance na Marsu. Sledujte, jak astronomové pátrají nejen po černých, ale i po bílých dírách. Zúčastněte se pátrání po odpovědích na otázku, proč tisíce galaxií, včetně naší Mléčné dráhy, září čím dál méně. A buďte u toho, až NASA pomocí sondy Juno objasní záhady v nitru planety Jupiter. To všechno, a ještě více v nových epizodách oblíbeného dokumentárního seriálu Obnažený vesmír.


15. 1., 23.00 hod. – Život z vesmíru (Černé díry)

Odhalte nejnovější poznatky a žhavé novinky z vesmíru. Zjistěte, jaký byl původ života, díky kterému jsme se dostali do samého středu Koperníkovského obratu. V třídílné minisérii Život z vesmíru nahlédneme na právě probíhající objevy, které mají doslova obří význam – ať už jde o blízké černé díry, meteority nebo exoplanety. O černých dírách bylo zjištěno, že jsou jedním ze základních předpokladů pro prvotní podmínky vzniku života. Dík existenci černých děr je život ve vesmíru možný na nekonečném množství míst. V této sérii zároveň odhalíme, jakým způsobem přenesly meteority základní prvky života na povrch naší planety. A prozkoumáme možnosti exoplanet i to, jak pravděpodobné je, že se stanou novým domovem lidstva. Nenechte si ujít nejnovější poznatky a žhavé novinky o kosmických jevech a životě ve vesmíru.


16. 1., 20.00 hod. – Koloseum (Gladiátoři)

Prvotřídní historický dokumentární seriál využívá krvavé dějiště Kolosea jako dramatickou kulisu k vyprávění velkolepého příběhu o vzestupu a pádu Římské říše, a to z pohledu můžu a žen, kteří tady bojovali, zabíjeli a sami umírali. Odhalte krutou pravdu o životě římského gladiátora, který byl přes všechny výsady a slávu pouhým otrokem. Zjistěte, jakými fascinujícími způsoby dokázali římští císaři využívat Koloseum k upevnění své moci a okázalé demonstraci toho, že si na trůnu můžou dělat, co je napadne. Nenechte si ujít jedinečný pohled na klíčové období historie. A seznamte se s překážkami, které museli stavitelé Kolosea překonat. Každá epizoda se zaměřuje na jednu důležitou postavu, přičemž všechny jsou založeny na skutečných historických osobnostech. Děj seriálu se táhne přes několik tisíciletí a zachycuje lesk i bídu římského Kolosea až do pozdního období, kdy začalo chátrat – a nakonec se i rozpadat.


19. 1., 20.00 hod. – Úžasný mořský život

Snímek Úžasný mořský život odhaluje výjimečnou rozmanitost života v modravých dálavách otevřeného oceánu. Jeho děj se odehrává ve zvláštním desetimetrovém pásu těsně pod hladinou. Mnoho druhů využívá tuto část moře k migraci a lovu. Jiné dokázaly najít geniální způsoby maskování na i na tomto místě, kde se zdánlivě nedá ukrýt.


20. 1., 20.00 hod. – Zabijáci v divočině (1. díl)

Nejnebezpečnější zvířata světa disponují zbraněmi, díky kterým přežívají v nemilosrdné divočině – ať už jde o maskované sépie, dobře ukryté hrochy, zuřivě divoké velké bílé žraloky či jedovaté pavouky a hady. Ti všichni jsou divokými zabijáky a svou kořist doslova vraždí. Přírodovědný seriál vás vezme na vzrušující výpravu po souši, na moři i po obloze a seznámí vás s neohroženými zabijáky, kteří je obývají. V divoké přírodě přežije jenom ten nejsilnější a všechna tato zvířata jsou vyzbrojena jedinečnými schopnostmi, díky nimž se usadila na vrcholu potravinového řetězce.


20. 1., 21.00 hod. – Motýlí inspirace

Motýli a můry. Půvabní a krásní, poletující a vznášející se na naší jarní a letní obloze. Jejich jemné choreografie oslnivých barev patří k nejúžasnějším v říši zvířat. Jejich krása ale není to jediné, co mohou nabídnout. Prostřednictvím čoček výkonných mikroskopů vědci objevují poklady génia a nečekaná tajemství, která lze přizpůsobit a použít, aby byl náš svět lepší a udržitelnější. Tento film je cestou do nano-dimenzí motýlů, od špičkových laboratoří po celém světě až po nejhlubší lesy a levandulová pole, kde se setkáte s úžasnými druhy motýlů. Věděli jste, že výzkum motýlů může dokonce inspirovat objevy v mnoha různých oblastech, jako jsou energetická účinnost, medicína a operace, nebo dokonce při odhalování toxických látek za účelem záchrany životů před teroristickými chemickými nebo plynovými útoky? Dokument vysvětlí i některé neuvěřitelné chování a schopnosti motýlů. Motýli a můry poskytují lekce o tom, co je možné v těch nejmenších měřítcích. Ale také nás varují před tím, co je v sázce, pokud nedokážeme ochránit toto nekonečně vynalézavé, ale křehké přírodní prostředí.


21. 1., 20.00 hod. – Karibik z nebe

Vzrušující cestopis Karibik z nebe je leteckou expedicí po exotických krajích, kterou režisér Petr Nikolaev podnikl společně s pilotem a publicistou Jiřím Průšou. Tato pánská road-movie se stala pro oba hlavní aktéry splněním dávného dětského snu. Diváci se zase mohou těšit na řadu zajímavostí z karibské oblasti, včetně atraktivních záběrů z výšky a netradičních přistávání na nejroztodivnějších letištích světa. Při létání se Jiří Průša soustředí na neobvyklá nebo historická místa a dálkové lety sportovním letadlem nabízejí skvělou možnost podívat se na svět trochu jinak.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 14. 1. 2024





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.01.2024 • Australian Open tradičně na Eurosportu
10.01.2024 • Australian Open 2024 je za rohem. Experty Eurosportu letos doplní domácí hvězda Nick Kyrgios
09.01.2024 • Světový ženský tenis již od tohoto týdne na Sport1 a Sport2
08.01.2024 • Vydejte se na cestu za dobrodružstvím na Prima ZOOM
05.01.2024 • Golfové vysílání Eurosportu 2024 odstartuje tradičně – pozvánkovým Tournament of Champions
04.01.2024 • Výpravné Verdiho Nabucco hřmotně oslaví nastupující rok a otevře druhou část sezóny přímých přenosů z Met!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist