Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 13:30:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Karta SLOVAK LINK v praxi

  Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 19.10.2002


Napriek informáciam z oficiálnej stránky prevádzkovateľa paketu Slovak Link, že za pomoci karty sa sprístupní užívateľovi iba stanica Markíza, užívateľa čaká príjemné prekvapenie. Po pár sekundách od vloženia karty do prijímača dôjde k aktivovaniu karty aj na verejnoprávne stanice STV 1, STV 2 a všetky kódované súkromné rozhlasové stanice, t.j. Rádio TWIST, FUN Rádio a Rádio OKEY.

Tento stav potrvá približne 40 dní a po uplynutí tejto doby zostane pomocou karty dostupná už len stanica Markíza. T.j. iba stanica, ktorá si k dnešnému dňu vysporiadala licenčné podmienky tak, aby mohla byť dostupná individuálnym užívateľom. Ďalšie stanice majú rovnakú snahu o upravenie licencie tak, aby mohli byť dostupné pre individuálny príjem.


Formulár ŽIADOSŤ O AKTIVÁCIU.
Pri kúpe prístupovej karty sa spolu s ňou dodáva žiadosť formátu A4 ”ŽIADOSŤ O AKTIVÁCIU dekódovacej karty a prehlásenie užívateľa - fyzická osoba”. Po jej vyplnení a zaslaní na adresu Slovenské telekomunikácie a.s. Rádiokomunikácie o.z., Cesta na Kamzík 14, 817 51 Bratislava, bude karta zaradená do evidencie kariet a po uplynutí 44 dňovej lehoty bude karta aj naďalej funkčnou. V opačnom prípade, či v prípade nesplnenia podmienok pre aktiváciu karty alebo pri porušení podmienok dôjde k zablokovaniu karty.

Na prednej strane ”ŽIADOSTI O AKTIVÁCIU” pri kúpe karty predajca vyplní položku ”Údaje o predajcovi”. Majiteľ si potom vyplní ďalšie políčka: číslo dekódovacej karty (ak tak neurobil už predajca), Názov (typ) satelitného prijímača, Meno, Priezvisko, Ulica, PSČ, Miesto (mesto). Vhodné je tiež vyplniť telefónne kontakty na majiteľa karty, ktoré pomôžu urýchliť kontakt a odstránenie prípadnej poruchy.

Ďalej majiteľ karty svojim podpisom potvrdí ”Prehlásenie”, že bude kartu využívať iba pre svoju osobnú potrebu resp. pre potreby členov domácnosti a neumožní jej využívanie akoukoľvek inou fyzickou, alebo právnickou osobou. Rovnako sa zaväzuje kartu používať iba na území Slovenskej republiky a dodržiavať Pokyny pre používanie a manipuláciu s dekódovacími kartami uvedené na zadnej strane tejto ”ŽIADOSTI”. V prípade nerešpektovania vyššie uvedených skutočností a porušenia ustanovení berie majiteľ karty na vedomie a súhlasí s tým, že dekódovacia karta bude po upozornení zablokovaná.

Na zadnej strane ”ŽIADOSTI O AKTIVÁCIU” sa nachádza osem bodov pokynov pre používanie a manipuláciu s dekódovacími kartami.


Individuálny užívatelia si tak môžu od tohto týždňa konečne vychutnať sledovanie stanice Markíza aj na miestach Slovenska, kde dnes neexistuje terestriálne pokrytie signálom Markízy. Satelitné vysielanie pokrýva 100 percent územia Slovenska a nielen to, ale aj výraznú časť Európy. Pokiaľ by mala stanica Markíza záujem sprístupniť svoje vysielanie aj pre krajanov žijúcich v zahraničí, alebo obyvateľom Českej republiky, technické prekážky tu už dnes neexistujú. Z pohľadu autorských práv vysielaných programov tu však prekážky existujú a práve tie dnes bránia sprístupniť oficiálny príjem kódovaných staníc z paketu Slovak Link mimo územia Slovenska.

Rovnaký stav platí aj pri verejnoprávnych staniciach STV 1 a STV 2, ktoré dnes ešte nemajú vysporiadanú licenciu ani tak, aby mohli byť dostupné k individuálnemu príjmu na území samotného Slovenska.

Dúfajme, že tento stav sa už onedlho zmení. Obsah a kvalita vysielania staníc STV je diskutabilná, no dnes stále nájdeme na Slovensku mnohé miesta kde nie je terestriálny signál dostupný a na druhej strane sú obyvatelia týchto regiónov tiež zákonom povinný platiť koncesionársky poplatok.

V otázke rozšírenia paketu o ďalšie televízne stanice, dnes už existujú predbežne uzavreté dohody, a v priebehu budúceho roku možno očakávať dostupnosť novovznikajúcej hudobnej stanice pod názvom Music Channel.

Od januára budúceho roku vzniká tiež ďalšia hudobná stanica pod názvom Music Box, ktorá v tlačových správach informovala o tom, že bude dostupná nielen v káblových rozvodoch ale taktiež aj prostredníctvom satelitu. Za projektom tejto stanice stoja tvorcovia bývalej TV Naša (resp. Global) a tieto stanice využívali satelitnú pozíciu 1 stup. západne. Na tejto pozícii dnes nájdeme spravodajský kanál TA3 a komerčnú stanicu JOJ, ktorá je však kódovaná systémom Conax a jej individuálny príjem nie je stále možný. Či aj v prípade Music Boxu bude opätovne zvolená táto pozícia, alebo sa využije iná, na to dnes jednoznačnú odpoveď nepoznáme.

Prístupová karta Slovak Link dnes oficiálne slúži k príjmu televíznej stanice Markíza. Popri nej sú z uvedenej frekvencie dostupné ešte 3 okruhy Slovenského rozhlasu: SRo1 - Rádio Slovensko, SRo2 - Rádio Devín a SRo3 - Rock FM Rádio avšak tieto sú vysielané nekódovane a k ich príjmu karta nie je potrebná. Televízne stanice STV 1, STV 2 a rozhlasové kanály Rádio TWIST, FUN Rádio a Rádio OKEY sú vysielané kódovane a ich satelitné vysielanie nie je určené k individuálnemu príjmu. Takýto je aktuálny stav dostupnosti či nedostupnosti staníc z paketu a po uplynutí 44 dňového tzv. transportného režimu sa nenechajte zaskočiť, ak vám bude karta sprístupňovať iba tv stanicu Markíza.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 45   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.10.2002 • Karta SLOVAK LINK v praxi - 2.časť [ 32 ]
25.10.2002 • Galaxie sport přechází na satelit Eutelsat W2 [ 10 ]
19.10.2002 • Nabídka UPC Direct pro majitele analogových satelitních přijímačů [ 4 ]
17.10.2002 • UPC odpovídá - 9.část [ 37 ]
16.10.2002 • Super přenosy na Galaxii sport [ 4 ]
15.10.2002 • Karty na Markízu (paket Slovak Link) už v predaji [ 13 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 3

  Co uz je aktivovane? 

08.11.2002 09:36 • Milan
Mam otazku pre Fero sat.Naozaj uz ide okrem markizy aj STV1 a STV2?.Za odpoved vopred dakujem.
 
 
  aktivovanie stanic 

07.11.2002 12:21 • bezmena
V Kosiciach mi idu Markiza a vsetky radia, z STV1 a STV2 ide obraz nie vsak zvuk - od pondelka
 
 
  SLOVAK-LINK 

06.11.2002 16:53 • fero-sat
oprava do 5.2.2003.
 
 
  SLOVAK-LINK 

06.11.2002 16:51 • fero sat
Markíza,STV 1,STV 2,Su už plne aktivované do 5.2.2002. Rádia zatiaľ niesu,???!!!
 
 
  Můj příspěvek 

24.10.2002 10:57 • anonym
s tim STV je to k pr.u! ;o(((
 
 
  Karta 

24.10.2002 08:51 • martin
Pre duchmana: moju Slovlink kartu používam v prijímači Nokia 9600 a mám modul CA Cryptoworks,ktorý som kúpil s kartou Czechlink.Bloker nemám a nepoužívam !Karta po týždni je stále nefunkčná,dokonca mi v predajni povedali,že ju mám poslať späť,nakoľko sú nejaké problémy na strane telekomikácií.Na stránke Slovak linku sa o tom píše,žiadajú zákazníkov o prepáčenie!Škoda,že hneď na začiatku novej služby sú takéto problémy.Myslím si,že bolo dosť času na testovacie vysielanie a vychytanie problémov ...!
 
 
  je mi z toho zle 

23.10.2002 19:18 • hifi
verejnopravna televizia nie je urcena na individualny prijem - to je k placu.za shitovu markizu nedam nikdy 3 900 Sk.radsej do EU nechodme, lebo by som sa hanbil pred zahranicnymi kolegami.

houk
 
 
  Můj příspěvek 

23.10.2002 13:15 • duchman_zl
ja bych rekl ze vic jak polovina lidi co jim slovlink karta nejede maji v prijimaci bloker nebo maji CA modul cryptoworks uz s vestavenym blokerem :-))
 
 
  Karta 

23.10.2002 10:29 • martin
Mám kartu Slovlink,ale nefunguje!Vôbec sa neaktivizovala,nič sa do nej nezapísalo,mám ju poslať späť!Výborný obchod-platil som poštovné za doručenie karty 150,-Sk a teraz ju mám poslať späť na opravu.Ďalšie poštovné-teda karta sa mi pekne predražila...!Načo spustili službu,keď to vlastne nefunguje plnohodnotne.Počul som,že jedna predajňa mala až 50 podobných kariet!!! Super...!Myslím,že testovanie prevádzky Slovlinku prebiehalo dosť dlho,aby vedeli,ako im to funguje v praxi.Teraz ´testovanie´robí koncesionár!!!!!
 
 
  nefunguje 

23.10.2002 07:44 • stefan
neviem preco niekto z distributorov nenapise pravdu, ze zatial nie vsetky karty pracuju. mame vraj cakat, na odstranovani technickych problemov sa pracuje. Distributori reagujte.
 
 
  Môj príspevok 

23.10.2002 07:23 • dbart
neviem kde je uvedene, ze vsetci predajcovia ju maju mat. domnivam sa, ze najprv ty predajcovia, co ju chcu predavat musia uzavriet nejake dohody a tak a az potom ju mozu predavat. Aj ja momentalne cakam na svojho dodavatela, kedy tak ucini.
 
 
  karta. 

22.10.2002 21:56 • anonym
Pro KARTU,kde je možné získat kartu na SLOVLINK. Všude se píše, že je k dostání ve všech sat. obchodech na slovensku.Když se však zeptám třeba v Bratislavě, nejsou momentálně na skladě. Zdraví JAN.
 
 
  karta 

22.10.2002 20:51 • m.m
Ahoj všichni máte problém s koupením karet na Czechlink nebo Slovlink.Ozvětese pomužu vám.
 
 
  skusenosti so Slovak-link 

22.10.2002 10:30 • Julius
Mám osobné a len dobré skúsenosti s využívaním karty v transportnom režime. Jediné čo nepracuje podľa mojich predstáv je VPS na STV1 a občas dvojjazyčné vysielanie na Markíze, kedy musím manuálne prepnúť na ľavý kanál. Mám zopár jednoduchých otázok pre skúsených:

1. Ako sa dozviem, že karta už bola zaregistrovaná (papier som poslal)? Objaví sa mi to niekde v menu karty? Alebo poštovou správou cez satelit?

2. Na čo sú PINy na karte?



všetkým prajem pekný deň, Julius
 
 
  @pharao 

22.10.2002 08:19 • anonym
nie je pravda, že si nemôžeš zaobstarať kartu na CzechLink alebo Slovak Link. nedá sa ale zabezpečiť oficiálne. to je celý problém. nie je však neriešiteľný :-)))
 
 
  VER.SPRAVNA TV ZDARMA V EVROPE 

21.10.2002 19:18 • PHARAO z Deutschland
dobry vecer! ja se jen divim, ze si clovek ANI ZA HROMADU NASICH EUROS nemuze poridit kartu pro ceskou nebo slovenskou tv. nerad bych zapomel ten jazy, ktery jsem se naucil jako jen z mala lidi v me zemi: deutschland. JAK JE TO MOZNE; ZE SE CELA EVROPA DIVA NA NASE NEMECKE PROGRAMY ZDARMA, my za to platime takzvane ”rundfunkgebühren” - kazdy, kdo ma tv, musi tento poplatek zaplatit. presto je mozne, asi 20 programu verejnepravnych a asi 10 programu privatnich bez zakodovani nahledat v cele evrope. ;-((( poplatek dela asi 30 EURO za 3 mesice.

je to jako s nasemi dalnicemi: cela evropa kasiruje, jenom u nas jezdi vsichni zdarma... drzost to je!



pozdravy vsem do cech a na slovensko.



PHARAO



ps: tady to vidite: vy se muzete rozhodnout, ci zaplatite za tv. u nas to nejde. a kdyz vy nezaplatite, stejen se muzete divat ZDARMA na nemecke programy. :-(
 
 
  slovak-link 

21.10.2002 17:22 • fero-sat
Kvalita je (technicky) dobrá.
 
 
  Môj príspevok 

21.10.2002 14:26 • Roman
Já bych se chtěl zeptat, zda kvalita (technicky) vysílání je srovnatelná např. s ČT1 na CzechLinku či spíše s HBO CZ v UPC Direct???
 
 
  Můj příspěvek 

21.10.2002 13:56 • anonym
Pro Jendu : hubu jsme drželi snad už dost dlouho,tak proč nemůžeme také něco chtít, když za to stejně musíme zaplatit.Dnad něco chceme diskuzí dosáhnout a ne stále jen někomu podlézat a tančit, jak on píská.To pak netřeba diskuze,na to stačí stranický příkaz.
 
 
  Můj příspěvek 

21.10.2002 13:33 • anonym
nevíte někdo email do STV?
 
 
Celkový počet komentářů: 45 / zobrazují se: 21 ... 40

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist