Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 15:10:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Jaké budou ceny UPC v ČR po Novém roce?

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 21.11.2002


Do redakce jsme dnes obdrželi tiskovou zprávu, která odpovídá na frekventovanou otázku našich čtenářů, zda nedojde od Nového roku ke zdražení cen za nabídku kabelové televize a také za abonenci UPC Direct u našeho největšího kabelového operátora.

UPC Česká republika, a. s., až na jednu výjimku nezdraží od Nového roku své služby.

I od Nového roku zachová společnost UPC Česká republika, a. s., ceny za vysokorychlostní Internet, za nejnižší nabídku kabelové televize Mini, za prémiové kanály HBO a Private Gold a za satelitní službu UPC Direct.

Upraví pouze cenu za nabídku Klasik a to z 378 Kč na 398 Kč – tedy o 5,3 %.


Praha, 20. listopadu 2002. Společnost UPC Česká republika, a. s., nebude od Nového zvyšovat ceny za nejnižší nabídku kabelové televize Mini a za oblíbené prémiové kanály HBO a Private Gold. Tyto ceny byly přitom naposled upraveny k 31. prosinci roku 2000. Společnost zvýší pouze cenu za základní nabídku Klasik, a to o 5,3 % z 378 Kč na 398 Kč. V menších sítích (tedy mimo Prahy a Brna) vzroste cena nabídky Klasik z 366 Kč na 389 Kč. Cena za nabídku Klasik byla rovněž naposledy upravena v prosinci roku 2000.

Zvýšená cena za základní nabídku Klasik je kompenzována zařazením řady televizních programů během posledních dvou let. V roce 2002 šlo např. o sportovní Galaxii Sport, hudební Stanici O, zpravodajství Euronews, dokumentární National Geographic či o dětský program Fox Kids. Ani po cenové úpravě, která je nižší než inflace za srovnatelné období, nebude základní nabídka společnosti na trhu nejdražší. Společnost UPC Česká republika, a. s., by měla držet ceny za kabelovou televizi, nenastanou-li výjimečné události, po celý rok 2003.

Společnost UPC Česká republika, a. s., počátkem roku 2003 rovněž ukončí dva cenové experimenty, které ověřovala v pražských Ďáblicích a Ústí nad Labem. Jednalo se o vyzkoušení nabídky kabelové televize za snížené ceny. Očekávání, že výrazně naroste počet zájemců, se nenaplnila. Proto se vrací ke standardnímu ceníku. Počátkem roku vyprší také smlouva o snížených poplatcích za nabídku Mini, kterou měla společnost uzavřenu s městskou částí Praha 13 a jinými menšími vlastníky bytových objektů z dalších pražských obvodů – zde společnost jedná o společném postupu. Tyto specifické změny by neměly celkově zasáhnout více než 0,73 % zákazníků.

Společnost UPC Česká republika, a. s., nebude rovněž od Nového roku zvyšovat cenu za digitální satelitní televizi UPC Direct a k tomuto datu nerozhodla ani o zdražení vysokorychlostního Internetu Mistral.


František Malina
Ředitel PR
UPC Česká republika, a. s.



Připojujeme ještě několik vět o společnosti UPC Česká republika, a. s.:

Skupina podniků UPC je v České republice reprezentována společností UPC Česká republika, a. s. Ta sídlí v Praze a je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností nabízejících širokopásmové služby. Skupina UPC v České republice dodává služby kabelové televize (až 37 televizních programů, z toho až 15 v češtině) do stovek tisíc domácností v 84 českých městech. Vedle programu běžných domácích televizí přináší, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV a MCM, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelovka bez kabelu“. Signál je šířen ze satelitu Astra a zákazník může sledovat okolo stovky televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.

Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně se v poslední době stává Mistral. Pod tímto názvem se skrývá vysokorychlostní, nonstop připojení na Internet za paušální měsíční cenu od 1080 Kč. Paušální cena za službu zahrnuje neomezený objem přenosu dat a neomezenou dobu strávenou na síti.

Základní kapitál společností v ČR činí 4 653 466 000 Kč, roční obrat přesahuje miliardu Kč.

Další informace na www.upc .cz, nebo prosím kontaktujte: František Malina, ředitel PR, Závišova 5, 140 00 Praha 4 – Nusle, tel: 261107136, Fax 261107159, e-mail: frantisek.malina@upc.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.11.2002 • NAT1 spustí vysielanie v roku 2003 [ 10 ]
23.11.2002 • NBA na Galaxii sport [ 1 ]
21.11.2002 • Ďalšia slovenská stanica na satelite [ 27 ]
19.11.2002 • NHL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na prosinec
13.11.2002 • Galaxie sport odvysílá odvetné utkání 2.kola Poháru UEFA
01.11.2002 • Stanice O v paketu UPC Direct

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

22.11.2002 14:27 • jxx
Díky za zařazení Galaxie Sportu a hlavně stanice O!
 
 
  Můj příspěvek 

22.11.2002 08:07 • Sportman
a šlehačkou
 
 
  Můj příspěvek 

21.11.2002 21:10 • anonym
a jahodou
 
 
  Môj príspevok 

21.11.2002 19:33 • anonym
Kdyby zdražili Directa, tak už by se něho mohl dívat akorát František s Malinou :-))
 
 
  Můj příspěvek 

21.11.2002 16:27 • KS
Aspoň mě osobně UPC příjemně překvapila, jelikož jsem očekával, že zdražení příjde i u Directu. Přece jen přibylo několik stanic a tedy logicky se to dalo očekávat.
 
 
  nezdražený internet 

21.11.2002 13:15 • petr
bylo by dost odvážné,kdyby UPC zdražovala interet v lednu 2003,když už jej zdražila letos v září
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist