Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 10:19:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize získala cenu za variabilitu zpravodajství

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 11.09.2003


U příležitosti mezinárodní konference Agenda Setting, která se koná v Bonnu, převezmou zástupci České televize ocenění za variabilitu zpravodajství. Hlavní zpravodajská relace ČT Události nabízí ve srovnání s ostatními médii největší podíl zpravodajství o EU stejně jako politicky nejaktuálnější informace. Tyto skutečnosti přispěly k tomu, že Česká televize stejně jako Hospodářské noviny obdrží cenu již po druhé za sebou.

Získání ceny je pro nás potvrzením skutečnosti, že Česká televize nerezignovala na plnění svého poslání média veřejné služby, říká Zdeněk Šámal, od 1. srpna 2003 ředitel zpravodajství České televize, neznamená to, že by na stávající práci redakce nebylo co zlepšovat. Naopak, diskuse o interních profesních standardech je velmi intenzivní, hledáme cesty, jak zpracovávat důležité informace atraktivním a přitom věcným způsobem.

Variabilita je důležitým indikátorem kvality média, říká Libor Mihalka, ředitel společnosti Media Tenor Ostrava, která v souladu s mezinárodními standardy zpracovala podklady pro udělení ceny, tvorba vlastního názoru na stav a vývoj společnosti, jak požaduje například také Kodex ČT přijatý Poslaneckou sněmovnou, je možná pouze tehdy, nabízí-li média široké spektrum informací od různých názorových skupin. Cena byla udělena na základě hodnocení desíti kritérií, jako například variabilita popisovaných nebo citovaných osob a organizací, podíl informací o opozici a neparlamentních stranách, podíl regionálního zpravodajství ale také zastoupení žen, jako protagonistek zpravodajství.

V kategorii televizního zpravodajství byla dominance relace Události nad Televizními novinami (Tv Nova) i Deníkem (Tv Prima) zcela zřejmá v osmi z desíti kritérií. V kategorii deníků rozhodl o celkovém vítězi teprve fakt, že Hospodářské noviny byly nejvýše hodnoceny ve čtyřech kritériích, zatímco druhá Mladá fronta jen ve třech. Události České televize nabízejí tématicky nejvariabilnější domácí i zahraniční zpravodajství, nejvyšší podíl věcně-politických témat a vytváří také nejvíce prostoru pro zpravodajství o národnostních a náboženských minoritách, říká Petr Chleboun, analytik Media Tenoru, který zpracoval podklady pro hodnocení.

Za Českou televizi převezme cenu Michal Kubal, který dnes působí ve funkci vedoucího redaktora zahraniční redakce. Za Hospodářské noviny Joachim Weidemann. Ze zahraničních médií převezmou na konferenci cenu zástupci britské stanice ITV za relaci Late News, redakce deníku Frankfurter Rundschau a redakce deníku Financial Times.

Richard Klatovský, vedoucí Komunikace a tiskový mluvčí, Česká televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.09.2003 • Zasedání RRTV řešilo stížnost na Volejte řediteli
10.09.2003 • Vladimír Čech končí s "Milionářem"
09.09.2003 • Německé televize zachvátila nostalgie zaniklé NDR
08.09.2003 • Unikátní záznam z 11. září natočil Čech
07.09.2003 • Světová rallye proniká do televize
06.09.2003 • Nové pořady na NOVĚ

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist