Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:36:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Rada ČT jednala v Televizním studiu Brno

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 23.10.2003



Zasedání Rady České televize probíhalo ve středu 22. 10. 2003 v Brně. Generální ředitel ČT Jiří Janeček zde informoval o novém vysílacím schématu a dalších záměrech, zvláště v oblasti posílení služby České televize regionům a navýšení regionálního zpravodajství.


Současné trhací časy, tedy roztrojení vysílání po dobu vysílání podvečerních zpráv, kdy se k divákům na Moravě dostávají zprávy vytvářené v Brně, divákům ve Slezsku zprávy z Ostravy (nyní dokonce i s pravidelným pětiminutovým zpravodajským souhrnem v polštině) a v Čechách z Prahy, jsou jen předzvěstí budoucí informační podpory ČT regionům v době rozvinutého pozemního digitálního vysílání. Tehdy bude možné technologicky zajistit vlastní zpravodajství pro jednotlivé regiony a ještě více posílit regionální zpravodajské týmy. Pro ČT3, uvažovaný nový televizní kanál věnovaný zpravodajství a sportu, tak bude možné nabídnout maximum informací z konkrétních míst po celé ČR v nebývalém rozsahu po celý den.


Česká televize učinila před pár měsíci důležitý krok směrem k větší informační podpoře regionů, které jakožto základní stavební prvky Evropské unie nabydou dalšího významu po vstupu ČR do EU. Již desítky let existují studia v Brně a Ostravě, která jsou plnoformátová, ale ČT od letošního léta posílila i regionální zpravodajské redakce, kdy v jednotlivých krajích jsou schopny pro zpravodajství zajišťovat reportáže přímo jednotlivé místní štáby, v každém kraji jeden, s přímým napojením na Redakci zpravodajství v Praze. Cílem by mělo být vytvořit televizní studio v každém krajském městě. „Již jsem s touto myšlenou seznámil jednotlivé hejtmany,“ poznamenal Jiří Janeček.


Regionální studia zaujímají v programu České televize své důležité místo. Když se řekne brněnské studio České televize, nevybaví se divákům jen Jihomoravský večerník, přinášející divákům vždy v 17.45 h zprávy z Moravy. Banánové rybičky či Četnické humoresky jsou pořady, které významně bodovaly v celostátním vysílání na vysokých příčkách sledovanosti a divácké popularity. Původní české seriály diváky obecně přitahují, a v případě Četnických humoresek se na úspěchu podílel realizační tým právě z Televizního studia Brno. Brněnská zábava s Banánovými rybičkami či Manéží Bolka Polívky je v celoplošném vysílání též pojmem. Brněnské studio rovněž zastřešilo jeden z nejúspěšnějších celovečerních filmů posledních let – Rok ďábla – který navíc získal nejvyšší cenu na loňském MFF v Karlových Varech.


Druhým plnoformátovým regionálním studiem České televize je Televizní studio Ostrava. Charakteristickým příspěvkem TS Ostrava do celoplošného vysílání ČT jsou především nezaměnitelná publicistika a dokumentaristika (z konkrétních titulů například Klekánice, Na stopě či Předčasná úmrtí), zábavné programy (Hodina pravdy je nejsledovanější zábavnou soutěží na ČT) a inovační projekty v oblasti dramatické tvorby. V trhacím čase od 17.45 do 18.15 hod pak mohou diváci na území Slezska sledovat pravidelný zpravodajský souhrn ze svého regionu pod názvem Report.

Vysílací schéma České televize pro příští rok slibuje především rozšíření vysílání pro děti a mládež, zkvalitnění původní dramatické tvorby a více zpravodajství. „Snažíme se službu veřejnosti stále vylepšovat, ale hlavním kritériem jsou v tuto chvíli peníze,“ podotkl Jiří Janeček. „Bohužel bude muset dojít k rušení některých pořadů a pozdržíme i výrobu nových projektů, neboť rozpočet musí být vyrovnaný – to je základem práce ČT pro příští rok. Bohužel budou muset na své tvorbě významně šetřit i tato naše dvě regionální studia.“


Richard Klatovský, vedoucí Komunikace a tiskový mluvčí, ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.10.2003 • Twist sa chce stať po vstupe partnera nadregionálnym rádiom
24.10.2003 • Poslanci NR SR posunuli do druhého čítania nový zákon o STV
22.10.2003 • Generální ředitel ČT nenalezl vhodného kandidáta na funkci ředitele TS Brno
22.10.2003 • Proběhlo 20. zasedání RRTV
20.10.2003 • Změny v provozu vysílačů Českého rozhlasu
20.10.2003 • Natočte si klip, láká stanice Óčko

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist