Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 02:12:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Železný převádí Novu na neznámou firmu

  Autor: J.Šídlo, MF Dnes , e-mail: idnes@idnes.cz Přidané: 03.03.2004



Nova odmítla kroky Železného, který tvrdí, že ji z 60% vlastní. Železný se opět začal chovat jako většinový vlastník TV Nova, svůj nečekaný krok přitom činí v době, kdy je už ve zcela otevřeném válečném stavu se skupinou PPF, která se považuje za hlavního majitele CET 21, a tím i Novy.


Železný získal 60 procent v CET loni v prosinci, kdy mu je překvapivě vrátil Městský soud v Praze. PPF se proti rozsudku odvolala a tvrdí, že jí je úplně jedno, na koho chce Železný svůj podíl převést.

"Jsme přesvědčeni, že žádný podíl nevlastní," říká ředitel Novy Petr Dvořák. "A i kdyby náhodou nějaký obchodní podíl v CET 21 vlastnil, pak ho podle smlouvy musí převést na nás." Železný je mimo republiku a nemohl celou věc komentovat.

Na Železného akci je vedle definitivní roztržky s PPF pozoruhodná ještě jedna věc. Co je to za onu tajemnou firmu Astrapia, na niž hodlá převést podíl zaručující spolehlivou vládu nad nejsledovanější televizí v zemi?

Astrapia byla do obchodního rejstříku zapsána letos 12. února a na stejné adrese v Praze 4 jako ona sídlí několik desítek společností. Jako jediný majitel Astrapie je v rejstříku uvedena firma Olivier Capital.

"Společnost Astrapia jsme koncem února prodali novým majitelům," říká Lucie Glučová, jednatelka Olivier Capital. "Naše společnost se specializuje na zakládání a následný prodej nových společností." Podle internetových stránek firmy si lze novou společnost, založenou a zapsanou v letošním roce, koupit za 130 tisíc korun.

Kdo Astrapii koupil, aby na ni mohl Železný převést podíl v Nově, však není známo. Stejně jako to, kdo za ni vlastně může mluvit a kde toho člověka sehnat. "To nemohu sdělit," říká Glučová. "Obraťte se písemně na sídlo společnosti." O nic vstřícnější není ani Železného advokát Robert Vladyka, "To je věc doktora Železného a já to nebudu komentovat," říká.

Železného protiútok vůči PPF nabývá v posledních dnech na intenzitě. Jak MF DNES informovala v úterý, bývalý ředitel před týdnem jmenoval v CET 21 nové jednatele (kromě sebe i advokáta Vladyku). PPF tento krok neuznala, a ačkoliv se až donedávna snažila s Železným dohodnout po dobrém, poslední prohlášení finančníků jsou už o poznání tvrdší.

"Je nehorázné, že (Železný) začíná opět bojovat proti těm, kteří za něj uhradili jeho závazky a se kterými podepsal celou řadu smluv, které teď porušuje," prohlásil generální ředitel Novy Petr Dvořák. PPF v září 2002 zaplatila za Železného jeho miliardový dluh vůči bývalým partnerům Novy z americké společnosti CME Ronalda Laudera.

PPF také poprvé naznačila, že ve sporu se Železným nemusí spoléhat jen na obchodní právo. "Obáváme se, že pokus o realizaci takových kroků může přivést doktora Železného nejen do obchodních, ale i trestněprávních problémů," komentoval Dvořák Železného poslední tah s Astrapií.


Zdroj: Jindřich Šídlo, MF Dnes, 3.3.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2004 • TÚ SR priniesol v roku 2003 do štátneho rozpočtu takmer 330,24 mil. Sk
03.03.2004 • Česká televize neuvažuje o bankovním úvěru
02.03.2004 • Poslouchejte rádio. Doživotně, radí Kajínek [ 1 ]
02.03.2004 • Železný stupňuje tlak na PPF
02.03.2004 • Organizácie vyzývajú parlament, aby do Rady STV a SRo volil odborníkov [ 1 ]
02.03.2004 • Švédská veřejnoprávní televize propouští

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist