Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 21:14:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Odstranění vysílače Rádia Čas je nyní na vlastnících bytů

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 03.04.2004


Rozhodnout o případném odstranění vysílače Radia Čas, umístěného na střeše bytového bloku B v části Podlesí na zlínském sídlišti Jižní Svahy, mohou majitelé bytů zmíněného bloku. Uvedla to obchodní ředitelka Cariocy CZ Eva Mlčková. Vysílač na střeše bytového domu postavila firma KS-Carioca, dceřiná společnost zlínské Cariocy CZ. "Anténu můžeme nechat odstranit v momentě, kdy většina vlastníků bytů řekne, že ji na domě nechce.

Prostor na střeše pronajala KS- Carioca společnosti Juke Box Ostrava, jež je držitelem licence pro vysílání Radia Čas ve Zlíně, na základě podepsané nájemní smlouvy. Té předcházel souhlas většiny majitelů bytů, kteří jsou již zapsáni v katastru nemovitostí," sdělila obchodní ředitelka.

Reagovala tak na informace o petici občanů zmíněného sídliště za odstranění antény. Podepsalo ji přes dvě stě sedmdesát lidí, mezi kterými jsou někteří obyvatelé bloku B, ale také občané z okolních domů. Petice adresovaná primátorovi města Zlína mimo jiné uvádí, že " taková monstra nepatří na domy ani do jejich blízkosti".

"Na telekomunikační zařízení se nevztahuje vydání stavebního povolení stavebním úřadem města, takže nemůže vydat ani rozhodnutí k odstranění antény," uvedl k petici tajemník zlínské radnice Zdeněk Mikel. V případě vysílačů podle něho město řeší jen vydání územního rozhodnutí. To musí být vyřízeno před instalováním stavby, ale jeho vydání může být i zamítnuto. "O územní rozhodnutí sice Juke Box loni požádala, ale řízení bylo zastaveno. Stavební úřad ji totiž vyzval, aby do šedesáti dnů doručila další podklady, což neučinila," vysvětlil Mikel a dodal, že za nedodržení postupu mohla být společnost sankcionována do výše až půl milionu korun.

Supervisor Radia Čas Roman Jeřábek obdržení výzvy potvrdil. "Ještě před ní nám však stavební úřad sdělil, že nevyžaduje stavební povolení, a na základě toho jsme anténní nosič instalovali," řekl s tím, že Juke Box rozhodně neměla v úmyslu obcházet zákony. Dodal, že územní rozhodnutí nelze vydat na stavbu, jež už je realizovaná, což potvrdila také mluvčí zlínské radnice Dana Daňová."

Minulý čtvrtek poslal stavební úřad firmě Juke Box rozhodnutí o správním deliktu. Dodatečné územní rozhodnutí pro vysílač nelze vydat a v celé věci nepovedeme další řízení. Za nedodržení postupu dostala Juke Box pokutu v řádu několika set tisíc korun," informovala. O tom, zda anténa na domě bude, nebo ne, rozhodnou tedy vlastníci bytů.

"Většinou byli pro instalaci anténního nosiče. Pokud však teď většina řekne, že anténu nechce, rozváže Carioca KS nájemní smlouvu s Juke Box. Ta bude na základě ukončení nájmu povinna anténu odstranit," uzavřela Mlčková.


Zdroj: Zlínské noviny, 30.3.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.04.2004 • Televize v obcích je někdy spíš pro zlost [ 1 ]
06.04.2004 • TÚ SR výrazne zjednodušil príchod konkurencie na trh
02.04.2004 • O víkendu proběhne 14.výroční setkání CSDXC – Záseka 2004 [ 1 ]
02.04.2004 • Neformálne diskusné stretnutie mimovládnych organizácií slovenského info-komunikačného sektora
02.04.2004 • Vsetínská radnice podpoří regionální televizi
01.04.2004 • Psali jsme na Apríla: Zelená pro Prima Club [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist