Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 17:18:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Mistrovství Evropy v kopané 2004 v 27 přímých přenosech

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 02.06.2004


Po čtyřleté přestávce opět začne v sobotu 12. června v podvečer největší svátek evropského fotbalu. Mistrovství starého kontinentu tohoto nejpopulárnějšího sportu se sice bude odehrávat na stadionech v Portugalsku, ale nebude chybět ve většině evropských domácností, české ani v nejmenším nevyjímaje. Od prvního výkopu až po převzetí trofeje vítězi v neděli 4. července je do našich domovů i tentokrát přiblíží Česká televize. Její zhruba 75hodinové zprostředkování evropského šampionátu v kopané bude sestávat z 27 zápasů v přímém přenosu, 4 utkání vysílaných ze záznamu a z téměř dvou tuctů souhrnů portugalského dění z předchozího dne. Programová nabídka zahrnuje pochopitelně živé vysílání všech střetnutí české reprezentace.

Poprvé v historii evropského šampionátu bude mít Česká televize satelitní přenosový vůz v dějišti mistrovství. Na místě budou dva reportážní štáby, které budou v místě konání šampionátu vyrábět i Studio ME.

Česká televize také připravila pro fanoušky fotbalu společně se sportovním serverem Neris, s.r.o. – www.sportovninoviny.cz – speciální internetovou stránku věnovanou letošnímu šampionátu: http://www.fotbal04.cz/

Odpověď na to, jak velkou diváckou odezvu na rozsáhlou nabídku ČT lze očekávat, je možné hledat ve velikosti ohlasu na minulé mistrovství, jež se uskutečnilo v roce 2000; tím spíš, že tehdy stejně jako letos byl divácký ohlas v položkách sledovanost a podíl na publiku měřen stejně – elektronicky prostřednictvím peoplemetrů.

V roce 2000 zprostředkování 31 zápasů vyhledávalo v průměru 875 tisíc, tj. 10,4 % diváků starších patnácti let, což představovalo 31 z každé stovky dospělých v danou dobu u televizorů. V publiku tehdy převažovali muži, neboť jedna žena připadala na 2,5 muže. Z dětí ve věku 4 až 14 let projevovalo o přenosy zápasů zájem v průměru 54 tisíce, tzn. 3,8 % chlapců a děvčat; znamenalo to 26 z každé stovky dětí v danou dobu ve společnosti televize.

Největší zájem měli diváci o utkání české jedenáctky. Přenosy jejích tří zápasů – s Nizozemskem, Francií a Dánskem – vidělo v průměru 1 808 000, tedy 21,4 % dospělých, což představovalo 54 z každé stovky diváků této kategorie u televizorů. Také děti vyhledávaly přenosy české reprezentace než ostatní zápasy: naše národní barvy lákaly v průměru 108 tisíc, tzn. 7,6 % chlapců a děvčat, což znamenalo 47 z každé stovky dětí přítomných u televizorů.

Oproti tomu přenosy a záznamy ostatních zápasů si nenechávalo ujít v průměru 749 tisíc, tj. 8,9 % dospělých (při podílu na publiku 29 %) a 48 tisíc, tzn. 3,3 % 4–14letých dětí (při podílu na publiku 24 %).

Z uvedených údajů je zřejmé, že o EURO 2004 bude zájem o to větší, čím dál se na něm česká reprezentace dostane. O co větší interes lze v takovém případě očekávat, vyplývá z následujících údajů. Finálový zápas, který na minulém šampionátu sehrála mužstva Francie a Itálie, vidělo 1 846 000 dospělých. Zato finále na Mistrovství Evropy v roce 1996 v obsazení Česko–Německo přilákalo 5 360 000 dospělých, tedy trojnásobně více.


Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.06.2004 • Včera sa v Košiciach začal Dekakasting
02.06.2004 • Nejkrásnější dívky světa na Nově
02.06.2004 • Výsledky sledovanosti Prima TV ve 22. týdnu roku 2004
02.06.2004 • Poslední májový večer ČT s velkým diváckým ohlasem
01.06.2004 • Diváci zlomili další rekord v hlasování
31.05.2004 • Česká televize nabídne věcné plnění 11 projektům

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist