Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 22:39:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Za pirátským vysíláním na Primě je manželský spor

  Autor: R.Martínek, Noviny Žďárska , e-mail: info@novinyzdarska.cz Přidané: 13.04.2005



Za krizí v regionálním zpravodajství TV Prima na Vysočině je manželka Jiřího Svobody. Ten se v pondělí nečekaně připojil do vysílání TV Prima se svým regionálním zpravodajstvím z Pelhřimova místo jihlavského studia, které nechal k překvapení všech odstřihnout.

Deník Vysočina zjistil, že manželka Jiřího Svobody po letech uplatňuje nárok na podíl ve společnosti TV JSC. Tu Svoboda asi před třemi lety převedl na TV Gimi, jejímž majitelem je Ivo Brabec. Ten pak JSC přejmenoval na Českomoravskou televizní společnost (ČMTS), pod níž patří obě konkurenční studia. Licenci a převod podílu z JSC na TV Gimi tehdy schválila i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Svoboda nyní převod napadá a tvrdí, že je neplatný.

„Moje manželka v celém sporu určitou roli hraje, ale nemíním to ventilovat, protože jde o čistě soukromou věc. Stala se chyba při převodu licence, a tím je smlouva neplatná," přiznává podíl ženy v kauze Svoboda. Jeho manželka, přestože údajně měla nárok na podíl ve společnosti, neměla o tehdejším převodu ani tušení, proto podala k soudu žalobu na neplatnost smlouvy mezi JSC a TV Gimi. Podle Brabce však neměla na převod licencí mezi společnostmi žádný vliv, protože Svoboda byl v době uzavření smlouvy stoprocentním vlastníkem licence. „Měla sice padesátiprocentní podíl, ale ten prodala manželovi. Pokud tomu tak nebylo, tak nás pan Svoboda uvedl v omyl."

Petr Bartoš, vedoucí úřadu RRTV, navíc sdělil, že Rada Jiřímu Svobodovi vysílání neschválila: „Pan Svoboda nás o tom, že vstupuje do vysílání, informoval, ale již nepočkal na naše rozhodnutí. Rada vyzvala provozovatele TV Gimi k vyjádření a Jiřího Svobodu k doložení listinných důkazů pro jeho tvrzení o neplatnosti smlouvy o převodu obchodního podílu na společnost Gimi.“ Svoboda se však ohrazuje, že má pouze oznamovací povinnost. Navíc se stále považuje za jediného oprávněného jednatele ČMTS. Brabec zase tvrdí, že podle výpisu z obchodního rejstříku je jednatelem on.

České radiokomunikace, které v pondělí odpojily z vysílání jihlavské studio, nespadají pod regulaci Rady a podle mluvčího Pavla Kočiše postupovaly na základě právního rozboru a platných smluvních vztahů s Primou: „Jsme pouze šiřitelem signálu a řídíme se pokyny zákazníka."

Na stranu Svobody se postavila i TV Prima. „Na rozdíl od pana Brabce nám Jiří Svoboda předložil doklady, podle nichž je právě on jednatelem Českomoravské televizní," sdělila stanovisko mluvčí Primy Jana Malíková. Prima současně odmítá nařčení z nezákonného jednání a zvažuje, že se bude bránit soudní cestou.

Jihlavské studio i přesto, že bylo z vysílání odstřihnuto, připravuje i nadále regionální zpravodajství pro TV Nova. „Nevíme dne ani hodiny, kdy budeme opět vysílat na Primě, proto vysílací program připravujeme každý den. Věřím právníkům, kteří jsou na podobnou situaci připraveni. S panem Svobodou jsem podobnou situaci zažila již podruhé," řekla Irena Šarounová, produkční jihlavského studia. Podle Bartoše z RRTV je zřejmé, že jedna nebo druhá strana vysílá pirátsky. Kauza je podle něj natolik právně složitá, že ji musí rozplést jedině soud.

Zdroj: Roman Martínek, Noviny Žďárska - Vysočina - 8.4.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.04.2005 • Tisková zpráva ze 8. zasedání RRTV
14.04.2005 • O povinnostiach STV a Rady STV bude hovoriť parlament
13.04.2005 • Regionální zpravodajství na Primě míří k soudu
11.04.2005 • Společnost CME vydá dluhopisy za 350 milionů eur
07.04.2005 • Licenčná rada začala správne konania voči STV, Markíze aj JOJ
07.04.2005 • Řešení pohledávek za neplatiči televizních poplatků

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist