Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 20:46:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Karneval Media zaznamenává rapidní růst internetu a je úspěšnější než ADSL

  Autor: PR Press Karneval , e-mail: info@karneval.cz Přidané: 06.05.2005


Počet objednávek v poslední době stoupl o 20 procent. Karneval zaznamenává v některých částech svých sítí 14procentní penetraci internetu v domácnostech, což je o 11 procentních bodů více než celorepublikový průměr. V ČR je zhruba 860 tisíc kabelových zásuvek nabízejících internet a kabeloví operátoři registrují kolem 100 tisíc zákazníků internetu.

Kabelový operátor Karneval Media zaznamenává v posledních dnech výrazný zájem o nabídku vysokorychlostního internetu po kabelové televizi. „Počet objednávek dramaticky stoupl. Více jak týden zaznamenáváme v průměru o 20 procent vyšší zájem o připojení k internetu. Nejvíce narostly telefonické objednávky prostřednictvím našeho Kontakt Centra,“ řekla Jana Málková, ředitelka služeb zákazníkům Karneval Media. Karneval dává náhle zvyšující se tempo nárůstu nových zákazníku internetu do souvislosti i s posledními rozhodnutími ČTÚ a z toho plynoucí zásadní úpravy cen služeb Českého Telecomu, které v důsledku některým zákazníkům ADSL zvýší měsíční poplatky za tuto službu. Pro zákazníky, kteří například využívali ADSL internet společně s nabídkou Home Mini to znamená reálné zvýšení ceny o 114 korun měsíčně.

„Nedávná rozhodnutí ČTÚ, která ovlivnila ceny ADSL internetu, na naše zákazníky samozřejmě vliv mít nebudou. Zákazníci Karneval Media mohou i nadále počítat se stabilními cenami a lepším poměrem cena/rychlost v porovnání s ADSL připojením - budeme vždy o krok napřed. Náš nejlevnější internet TURBO 250 disponující garantovanou rychlostí 250/50 kbps a stojí bezkonkurenčních 420 korun bez DPH. To je konečná cena bez jakýchkoli dalších poplatků či skrytých nákladů,“ uvedl Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

Firma ke konci prvního čtvrtletí registrovala přes 20 tisíc zákazníků vysokorychlostního internetu a noví přibývají tempem zhruba 600 týdně. Karneval zaznamenává největší růst v regionálních metropolích jako Plzeň a Brno, pomaleji se internet rozšiřuje jen v severních Čechách, například na Mostecku. V některých oblastech pokrytých kabelovou sítí Karnevalu dosahuje penetrace internetu mezi domácnostmi úrovně Evropské unie. „Například v některých částech Brna dosahuje naše penetrace vysokorychlostního internetu po kabelu neuvěřitelných 14 procent,“ řekl Dušan Jelínek. Celorepublikový průměr, který z velké části představuje penetraci v sítích ADSL, je však podle dostupných odhadů pouze 2,7 procenta. „Nadprůměrná penetrace internetu v našich sítích dokazuje, že o vysokorychlostní internet je zájem, pokud je služba kvalitní a umí se dobře nabídnout. Pro zákazníka je jednoznačný argument nízká cena, vysoká rychlost a kvalitní zákaznický servis, pak si službu rádi koupí,“ dodal Jelínek.

Kabelové společnosti tak výrazně přispívají k rozšiřování vysokorychlostního internetu, protože služby internetu nabízí v oblastech s velmi hustou residenční zástavbou. Jenom Karneval nabízí internet ve 360 tisíci domácnostech, další tuzemští kabeloví operátoři nabízejí internet odhadem v dalších zhruba 500 tisíci domácnostech. Dohromady je tedy v ČR zhruba 860 tisíc kabelových zásuvek nabízejících internet. Odhad počtu zákazníků internetu za celé odvětví kabelových TV je kolem 100 tisíc.

Připojení přes ADSL je podle březnové zprávy Českého Telecomu dostupné na 3 milionech linek, celkový počet všech zákazníků ADSL je však podle posledních odhadů pouze 150 tisíc.


ADSL .... 3 mil zásuvek..... 150 tisíc zákazníků........ 5 procent penetrace internetu v domácnostech

CATV..... 860 tis.....100 tis.......11,6 procent

* údaje v tabulce jsou odhadované

Z porovnání celkového počtu dostupných přípojek a počtu zákazníků využívajících obou služeb vyplývá, že kabeloví operátoři jsou jednoznačně mnohem úspěšnější v prodeji vysokorychlostního internetu a mají v domácnostech dvojnásobnou penetraci. „Pokud se má zákazník rozhodnout, jestli si pořídí ADSL nebo kabelový internet, s nižší cenou a vyšší rychlostí, vždy zvítězíme. O vysokorychlostní internet je zájem, pokud se nabídne dobrá cena a rychlost,“ uzavřel Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

Nabídka internetu po kabelu se stává velmi atraktivní pro mnoho současných uživatelů vytáčeného internetu. Za TURBO 250 totiž zaplatí méně než 500 korun měsíčně a nejsou přitom nijak omezování časem stráveným na internetu. Zároveň se nemusí obávat zvýšené platby či podvodného přesměrování na neblaze známé linky se zvláštní sazbou, kde je může stát minuta připojení třeba 100 korun. Připojení přes kabel tato rizika vylučuje.

Službu je možné objednat přes modrou linku 844 115 116 či na www.karneval.cz. Narozdíl od připojení pomocí ADSL jsou přenosové rychlosti Karnevalu garantované. Žádný z tarifů nemá datový ani časový limit, pouze po přenesení určitého množství dat je rychlost snížena. Zákazník je však i nadále připojený a nemusí se obávat zvýšené platby. Pro zachování nejvyšší rychlosti si zájemci mohou dokoupit 5/5 GB datový balíček za 300 korun měsíčně včetně DPH.


O společnosti Karneval Media:

Karneval Media poskytuje služby kabelové televize a vysokorychlostního internetu. Celkový počet domácností v dosahu kabelové sítě Karneval Media se vyšplhal na 500 tisíc, přičemž společnost má dohromady na 270 tisíc zákazníků. Na vysokorychlostní internet kabelové televize se nyní může připojit přes 360 tisíc domácností.

Karneval Media a jeho předchůdci investovali přes čtyři miliardy korun do výstavby a rozvoje kabelových rozvodů a služeb. Hlavní investice směřovaly do technologického rozvoje sítí, zákaznického a technického servisu a kvalitní nabídky programů. Ta obsahuje až 40 programů, přičemž více jak polovina je v českém či slovenském jazyce.

Majoritním vlastníkem Karneval Media, s. r. o., je investiční společností EMP Europe. Minoritním akcionářem je Baring Communications Equity Emerging Europe.


Jan Hlaváč, mediální konzultant Karneval Media


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.05.2005 • Kabelové programy mají být zakódované
21.04.2005 • Spor o televizní diváky ve Vlašimi uvízl zatím na mrtvém bodě
12.04.2005 • UPC Slovensko zaraďuje Nautik TV [ 1 ]
11.04.2005 • Spoločnosť UPC Slovensko znovu zaraďuje do ponuky BBC World Service [ 1 ]
06.04.2005 • DVB-T v Severním Porýní-Vestfálsku: brzy už žádný analogový vysílač
06.04.2005 • Ve městě se nejspíše schyluje ke sporu o televizní diváky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist