Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 02:57:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Boleslavská televize Doma zrušila vysílání! Krachuje?

  Autor: P.Svačina, Boleslavský deník , e-mail: info@boleslavskydenik.cz Přidané: 15.08.2005



Jen černé obrazovky místo vysílání z Mladé Boleslavi. Takový je už od konce května stav místní televize Doma. Diváci se zlobí. „Je to jen porucha?“ ptají se diváci televizní stanice TV Doma, která vysílala reportáže z Mladoboleslavka.


Zřejmě ne, televize přerušila své vysílání z jiných důvodů. Podle všeho neutáhla finanční situaci, neměla dostatek reklamy, a navíc město jí neprodloužilo smlouvu. „Nejprve jsme si mysleli, že mají nějakou poruchu, ale už to trvá od 27. května,“ uvedla divačka Eva Zemanová. Diváci se zlobí, že si museli v obývacích pokojích přivádět druhý kabel od antény, aby mohli TV Doma sledovat, a teď místo vysílání mají jen černé obrazovky.

Vyjádření vedení televizní společnosti se nám nepodařilo získat. Všichni zástupci mají vypnutý telefon a mobilní telefony redaktorů se dokonce nově jeví jako neexistující. Také v televizním studiu se ozývá pouze záznamník.

A co na to odborníci? „Domnívám se, že televize skončila potom, co jí město neprodloužilo smlouvu. Nechápu, jak může vysílat televize, která by byla jen závislá na penězích daňových poplatníků. Ostatní média také neberou peníze od měst či státu,“ uvedl mediální analytik Pavel Benda. Podle něho se měla televize více zaměřit na marketing a reklamu. Byla zjevně příliš závislá na městu.

„Nechtěl bych, aby někdo házel vinu na město. Televize měla mít i jiné příjmy než od města. Celý projekt se mi velmi líbil. Vysílání přinášelo kvalitní pořady s vypovídající hodnotou. Zastupitelstvo ale smlouvu neprodloužilo, protože televize neplnila sliby o rozšiřování počtu přípojek, a tedy i diváků,“ řekl předseda městské mediální komise a náměstek mladoboleslavského primátora Robin Povšík. O ukončení televizního vysílání TV Doma informuje také internetový portál, a to jedinou kratičkou větou: Projekt TV Doma ukončen. Město ovšem není nadšeno, že přišlo o televizní prezentaci a zvažuje, že si samo nějaké vysílání v budoucnu zařídí.

TV Doma vysílala v Mladé Boleslavi několik let a její kvalita se postupně zlepšovala. Náplní programu byly několikaminutové smyčky s reportážemi, takže diváci nikdy o vysílané šoty nepřišli. Stačilo si jen kdykoli přepnout na daný televizní program. Mezi médii z Mladoboleslavska tak zůstávají rozhlasový zástupce rádio Jizera s největším počtem posluchačů a také zástupce tisku, nejčtenější a druhý nejprodávanější Boleslavský deník, který patří do nejsilnější české mediální skupiny Deníků Bohemia, Moravia a Večerníku Praha. Obě média se tak řadí mezi jedničky na mladoboleslavském trhu. Z Mladé Boleslavi vysílá také rádio Kiss Delta, které ale již dávno překročilo hranice okresu.


Zdroj: Pavel Svačina, Boleslavský deník, 26.7.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.08.2005 • Deň otvorených dverí v Markíze v znamení „Veľkého brata“
15.08.2005 • DAKR už odpoledne nebude vysílat
12.08.2005 • TV JOJ sprevádzkovala vo Fiľakove nový vysielač
10.08.2005 • Ročenka České televize 2004
09.08.2005 • STV usporiada 1. septembra „Deň otvorených dverí“
08.08.2005 • TV JOJ má nový vysielač na Orave

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist