Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 12:08:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Jak dostat Primu a HBO2 do předvoleb Philipse?

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 19.09.2003


Nemohu sledovat na svém Philipsu od UPC nové programy HBO2 ani Primu, přestože řádně platím základní nabídku i příplatek za prémiový kanál. Prostě se mi i při ručním ladění nezapíše do předvoleb č.1 a 7. Poraďte mi, co dělám špatně! Takové jsou nejčastější dotazy, které voláte tento týden na naše redakční telefony.


Ano, jak už jsme psali v našem článku Horký podzim s UPC – IV., jedná se o problém, se kterým se setkávají abonenti UPC Direct, kteří sledují tuto službu na pronajatém, zapůjčeném receiveru Philips DSX6010S. Ani po opakovaném ručním načtení se jim nedaří kanál HBO2 uložit pod 7.předvolbu a televizi Prima pod 1. Pro vás, takto postižené máme dobrou zprávu, chyba je sice dána vlastnostmi přijímače, ale poradíme vám jak na to, a za několik minut se budete dívat!

Problem vzniká tím, že přijímač Philips je schopen načíst a zpracovat pouze 300 předvoleb. Protože je nyní z pozic Aster vysíláno hodně volných, nezakódovaných programů, a také i stanic, které bohužel nevysílají informaci o zakódování, přestože nejsou volné (FTA), tak se Philips zarazí při načtení právě u té třístovky a další již nenaladí. Proces ladění probíhá postupně, ladí se od nižších frekvencí po vyšší, a protože všechny tři transpondery UPC Direct leží již v pásmu 12 GHz (11,992, 12,034 a 12,382 GHz) už se na nové kanály prostě nenajde volné místo.

Jak z toho. Existuje několik možností. Společnost UPC provádí update předvoleb svým abonentům „ze vzduchu“, stačí mít na noc (data chodí zpravidla v době od půlnoci do brzkého rána) receiver vypnutý ve stand by na některé z předvoleb UPC (tedy ne na hudebních či FTA stanicích, přestože jsou v první padesátce, zablokované pro UPC). Pokud technici provedou optimalizaci předvoleb od „stovky výše“, tedy těch programů navíc, půjde pak ve všech Philipsech ráno po tomto update již kompletní nabídka. Jak jsme se však od některých z vás dozvěděli, zatímco přidání kanálu HBO2 na 7. předvolbu tímto způsobem úspěšně proběhlo, s Primou TV se to však prý nepodařilo.

Dobře tedy, existuje další možnost, a to příprava nastavení předvoleb (setting) v osobním počítači a toto nastavení pak pomocí připojeného kabelu, připojeného na konektor Canon 9sub na zadní stěně přijímače přenést speciálním programem do přijímače. Toto řešení však není vhodné pro každého uživatele – musíte mít počítač, kabel, speciální program – editor, znát technické podrobnosti o přidávaném kanálu. Navíc můžete poškodit receiver – zbořit systém, a nezapomeňte, že přijímač máte jen zapůjčený od společnosti UPC na dobu, kdy platíte za službu UPC Direct. Proto doporučuji tuto operaci raději přenechat specializovanému servisu některého z dobrých satelitních prodejců. Výhodou je, že si vlastně můžete sami nadefinovat uložení preferovaných stanic pod předvolby nezávisle na jednotném, ne vždy logickém rozložení od UPC, které navíc prvních 49 předvoleb blokuje proti přesunu. Nevýhodou je ale to, že vám hrozí (pokud necháte receiver přes noc zapnutý na předvolbách UPC), opětovné přeorganizování předvoleb podle záměru providera. Ale budiž vám útěchou, že o přidané kanály HBO2 a Prima už nepřijdete.

A tak jsme u třetí a asi pro každého nejschůdnější možnosti jak na to! Na řešení nás přivedla úvaha, že když se načítají kanály od těch nejnižších frekvencí po nejvyšší, co tedy dočasně zakázat těch několik spodních, aby se dostalo na frekvence transponderů s UPC! A ono to jde celkem snadno. Používáme totiž universální konvertory s dvěma lokálními oscilátory o frq. 9,750 a 10,600 GHz. Při instalaci pak stačí ručně změnit konfiguraci a pro první, „spodní“ oscilátor nastavit jinou frekvenci, aby nenačetl a tedy přeskočil kanály ze spodního pásma. Stačí tedy změnit např. hodnoty v menu na 09.900 a provést ladění (Najít kanály) a ejhle, na konci se nám číslovka počtu načtených stanic nezarazí na 300, ale někde okolo 277 kanálů! A Prima, HBO2 i maďarský Hír TV jsou mezi nimi. Nyní se vrátíme zpět do menu, vrátíme hodnotu prvního oscilátoru konvertoru opět na správnou hodnotu 09.750 a znovu načteme kanály. Tentokráte už jsme zase na třech stovkách, ale nám to nevadí, protože o ty původní již nepřijdeme. Pochopili jste? Myslíme si, že na tom není nic složitého, ale raději si to názorně popíšeme pěkně krok za krokem:

Vstoupíme do menu tlačítkem OPTS na dálkovém ovladači. Objeví se menu Hlavní nabídka. Najedeme na položku Instalace. Potvrdíme zmáčknutím OK. Šipkami dojedeme na druhou položku Manuální konfigurace a zmáčkneme OK. Objeví se menu Manuální konfigurace. Šipkami na dálkovém ovladači se dostaneme na položku Frek.místního osc.1 – kde je hodnota 09.750 GHz. Napíšeme číslicovou klávesnicí na dálkovém ovladači novou frekvenci, například 09900, odjedeme šipkou na další řádek a klávesou BACK vyskočíme z tohoto menu. Jsme zpátky v menu Instalace, najedeme šipkami na položku Najděte satelit. Zmáčkneme OK. Další menu je Najděte satelit, v něm najedeme na položku Najděte kanály a potvrdíme OK. Začnou se vyhledávat kanály (Hledání kanálových informací ASTRA). Nalezené kanály:279. (Například). Na pravé straně nám pak hned sama naskočí tabulka s první desítkou předvoleb a vidíme, že na 001 je Prima TV, na 007 HBO II. Na spodním okraji jsou dvě možnosti: BACK zrušit a OK nainstal. Samozřejmě zmáčkneme OK. Na chvíli opět naskočí počet nalezených kanálů a hned poté nám již na pozadí hraje první předvolba – Prima TV. Ještě jednou musíme stisknout OK pro volbu přijmout. Pak nám zmizí vpravo tabulka Síť a kanály nainstalovány ASTRA Nalezené kanály: 279. A potom zmáčkneme tlačítko BACK pro vyskočení z tohoto menu Najděte satelit (pokud bychom omylem stiskli ještě jednou OK, nic se neděje, jen se začnou opět vyhledávat kanály). Opět stiskneme BACK a dostaneme se do menu Instalace.


Nyní nás čeká celý postup znova se změnou frekvence na 09.750 GHz (tedy tou původní hodnotou) a opět naladění kanálů, nyní jich už naskočí 300. Postup nebudeme opisovat, je až na to číslo 09750 úplně stejný. Jsme u cíle, vše je tak, jak jsme potřebovali mít.


Přejeme vám hodně úspěchů při ladění a zábavy při sledování nových programů v nabídce UPC Direct!


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 22   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.09.2003 • RAPS-S - nový automatický systém programování set-top-boxů
28.05.2003 • ToH3.0 – nový firmware pro Humax 5400 [ 6 ]
22.05.2003 • Používejte USALS, odpadne vám nastavování pozic satelitů! [ 5 ]
15.05.2003 • Aktualizace systému Alphacrypt
17.02.2003 • Nový firmware pro Nokii 9800s [ 15 ]
26.04.2002 • Novinky a zmeny v CAM-och alebo rebríček populárnosti kódovacích systémov u nás

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Môj príspevok 

11.10.2003 19:15 • P
Mozno by sa nato dalo aj pozerat keby tam nebolo to upozornenie na vek! v lavo dole!!!!
 
 
  To Amaters a Martin 

23.09.2003 19:19 • Béla
Takže HBO2 ide aj na Slovensku, mám ho od 17.45, aj klasickým spôsobom, stačí len nanovo naladiť kanály.

S pozdravom Natvrdlík z Východu!
 
 
  Môj príspevok 

23.09.2003 18:46 • xXx
HBO2 ide uz aj na slovensku naladil som ho 17:30 staci nacitat na novo kanaly
 
 
  To Amaters a Martin 

23.09.2003 17:11 • Béla
Asi som debil s dvoma vysokými školami!!! UPC direct mám, HBO2 nemám! Internet mám na počítači v inej miestnosti ako televízor so satelitom /Philips/. Vieme, že v Čechách to ide, na Slovensku zatiaľ nie! Prečo by som mal pripájat satelit cez počítač, keď to má ísť aj v domácnostiach, kde počítač nemajú! Takže zhrnuté: Nebudem trápiť mozgové závity a počkám ďalší týždeň, aj tak na HBO2 idú filmy, ktoré som už videl! Zatiaľ mi stačí PRIMA.

S pozdravom NATVRDLÍK Z VÝCHODU!!!
 
 
  Amaters 

23.09.2003 16:16 • Stulko
Naco mate doma internet, ked ho nepouzivate ??? Ste obycajny chudaci co cakaju ze za nich niekto nieco urobi, ale zodvihnut zadok, alebo trosku potrapit mozgove zavity, to by bolo asi na vas moc. HBO zacalo vysielat 15.9.03. Dnes je 23.9.03 a vam to este nejde ??? Vsak na tejto stranke boli vsetky dostupne info uz pred 15.9.03 o HBO2 stacilo iba porozmyslat ....
 
 
  Můj příspěvek 

23.09.2003 15:07 • Martin
Na to jsem právě narážel, vy hlavy natvrdlý. Kdyby jste to tu líp sledovali, tak by jste věděli, že už to tu (na SatCentru) někdo ze Slovenska dávno před váma zmiňoval. Taky uváděl, že mu na UPC Slovensko řekli to, co tady teď píše blesk ”lego”. Tak místo toho vašeho fňukání, že vám pořád něco nejde, si radši nejdřív přečtěte co se tu dělo před váma. Protože pak to tu teď zahlcujete jenom vy, natvrdlíci z východu. :-) Je dobrý si tu poradit, ale chce to nejdříve číst. :-) Nic ve zlém, příště to můžou být natvrdlící od nás.
 
 
  HBO2 

23.09.2003 13:34 • lego
Pred chvilou som volal do UPC Slovensko a bolo mi povedane, ze HBO2 na Slovenskom UPC Direct bude vysielat najskor (!) koncom tohoto tyzdna... Takze je uplne zbytocne cokolvek na Philipsoch ladit, pretoze HBO2 este nevysiela! Jedine, ze by prisiel z Ciech ”chytry” Martin a vsetkym nam to naladil...
 
 
  To Martin 

23.09.2003 12:59 • MH
Ked sa tu chces iba vykecavat, tak sa pripoj na nejaky pokec a tam sa mozes na niekom vyblaznit.Ja som tu chcel od niekoho radu...
 
 
  Martinovi 

23.09.2003 12:25 • kabát
Ano, napovídá, že nemáš rád slovákov :-)
 
 
  Můj příspěvek 

23.09.2003 12:17 • Martin
Já se jen musím smát, že si stěžují jenom samí Slováci. Pořád jim něco nefunguje nebo něco trápí. Že by to o něčem napovídalo? :-)
 
 
  To Martin 

23.09.2003 10:39 • MH
Mas riesenie, alebo z toho robis komediu???
 
 
  Můj příspěvek 

23.09.2003 09:07 • Martin
Tak mi připadá, že jsou na Slovensku samý neschopmý tragédi.
 
 
  Nic, nic, nic... 

23.09.2003 08:45 • MH
Vcera som skusil aj zmenit frekvenciu, ale nic.Dal som nacitat programy asi 5x za sebou a nic.Neviem, ci sa oplati volat operatorovi UPC, ked sa mi ma dostat nekompetentnej odpovede. Poradte, co mam robit okrem cakania! Diky Miso
 
 
  Kde je KIKA? 

22.09.2003 12:49 • jacko
Prima mi naskocial namiesto KIKA. Kde najdem teraz Kiku?


 
 
  Stale nic 

21.09.2003 19:01 • Igor
Prima naskocila ale HBO 2 nie na infolinke povedali ze az za tyzden, skusal som to podla tej poslednej moznosti anic nacita to 277 kanalov a HBO 2 nikde.
 
 
  Help 

21.09.2003 13:45 • Pallo
Tak co s Tym?-Ladil som HBO2 podla Vasich rad spred Vcerajska a NIC!-Poradte este Nieco Niekto-Vsetci-Dakujem-PalloXL
 
 
  Môj príspevok 

20.09.2003 14:45 • anonym
Musis to napojit jedine na pocitac...... Inak to nepojde, zatial.
 
 
  HBO 2 

20.09.2003 13:03 • ivo
Skusal som to aj tzmto sposobom a nenacitalo mi HBO 2 co robit?
 
 
  Díky za dobrý tip 

19.09.2003 20:07 • MartinK
Tentokrát už tam Primu konečně mám - díky!!!
 
 
  Na Slovensku je to inak 

19.09.2003 20:06 • Lubko
Prave som viackrat skusal postup uvedeny v clanku, bez uspechu. Operator UPC Direct si ma so zaujmom vypocul, oboznamil ma s tym ze technici pracuju na tom aby HBO 2 a Prima boli aj na Slovensku k dispozicii. Ked som hop informoval, ze na HUMAXe 5510 mi funguje HBO2, Prima aj Hir TV nemal slov. Predpotopny prijimac PHILIPS, ktory som viackrat chcel vratit ako nepotrebny mi opatovne odmietli prevziat spat a upravit predplatne, lebo na Slovensku je to tak. Dufam, ze nebudem jediny nastvany Slovak, ktory bude pozadovat aj na Slovensku moznost prenajmu len karty bez Philipsovej sunky.
 
 
Celkový počet komentářů: 22 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist