Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 14.05.2024 - 17:54:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Päť miest v Rade STV

  Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 09.03.2006


Medzi 41 kandidátmi na päť voľných miest v Rade STV sú spisovatelia, pedagógovia, novinári i podnikatelia. Oproti predchádzajúcim voľbám klesol počet straníckych nominantov, prevládajú kandidáti z rôznych občianskych združení a nadácii.

V Rade STV chcú zostať traja jej súčasní členovia - bardejovská mestská poslankyňa Mária Biľová za KDH, riaditeľ Divadla Astorka Vladimír Černý a farár Alfréd Somogyi za SMK, ktorým uplynie funkčné obdobie 31. marca. Vtedy odídu z rady aj Marián Slovák a Eva Bachletová, ktorí už nekandidujú.

Na šesťročné funkčné obdobie sa do Rady STV hlási aj bývalá členka Rozhlasovej rady Ingrid Fašiangová, ale i známe tváre ako spisovatelia Oľga Feldeková a Boris Filan, herec, režisér a pedagóg Peter Kuba, bývalý generálny riaditeľ TA3 Ľubomír Čechovič, či producent Martin Sarvaš. Kandiduje i spisovateľ Jaroslav Rezník, ktorého syn Jaroslav riadil Slovenský rozhlas, či bývalý záujemca o post riaditeľa rozhlasu Marián Šinkovič. Jedenásť umeleckých a profesijných organizácií dúfa, že parlament do Rady STV zvolí ich nominantov: bývalého dramaturga a režiséra STV Miloslava Končoka, bývalú predsedníčku Slovenského syndikátu novinárov Stanislavu Benickú a tajomníka zastúpenia Európskej komisie v SR Branislava Slyška.

Na zozname kandidátov sú i predstavitelia cirkevných organizácii - riaditeľ Generálneho biskupského úradu ECAV na Slovensku Vladimír Gallo a Jozef Kováčik z Konferencie biskupov Slovenska. O post v rade má záujem aj riaditeľ Slovenského komorného divadla Martin Andrej Hrnčiar, vedúci javiskovej techniky Štátneho divadla Košice Jozef Horváth, umelec Ľuboš Kadlec, režisér Marián Kleis, konateľka spoločnosti Ateliér Naďa Lazarová, ktorú navrhol klub poslancov za ĽS-HZDS i fotograf a hudobný publicista Patrik Španko. Kandiduje aj množstvo učiteľov, prodekan Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU Pavol Kovařík, prodekan Fakulty dramatických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici Matúš Oľha, či Vlasta Konečná z katedry marketingovej komunikácie Filozofickej fakulty UK a historik Viliam Kratochvíl z Filozofickej fakulty UK. ĽS-HZDS navrhlo Ondreja Sliackeho z Pedagogickej fakulty UK, z vysokoškolských učiteľov sa prihlásil aj Vladimír Soviar a riaditeľka Súkromnej strednej umeleckej školy Košice Jarmila Uhríková.

Ďalej sa o post v Rade STV uchádzajú aj výskumný pracovník NOC Ľubor Hallon, nezamestnaný Štefan Debnár, vedecký pracovník Ústavu politických vied SAV Martin Holák, pracovník agentúry SARIO Juraj Kiesel, riaditeľka Rómskej tlačovej agentúry Kristína Magdolenová, Jana Miklovičová zo Združenia občianskej sebaobrany, podnikateľ Juraj Priečinský, advokát Miloslav Šimkovič, dôchodcovia Miroslav Šmíd, Ľudovít Števko a Miloslav Končok, prevádzkový riaditeľ Koracell Austria Ivan Trsťan, a Marta Vančová zo Združenia žien Slovenska.

Podľa rozhodnutia mediálneho výboru NR SR by si konflikt záujmov po prípadnom zvolení do rady museli vyriešiť Feldeková, Filan, Lazarová, Rezník a Sarvaš. Národná rady SR by mala nových piatich členov rady voliť na najbližšej schôdzi v druhej polovici marca. Tretina rady sa obmieňa podľa zákona o STV každé dva roky. Noví členovia budú dohliadať nielen na činnosť manažmentu STV, ale tiež budú koncom roka voliť nového generálneho riaditeľa televízie.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 9.3.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.03.2006 • 40 let Radia Caroline
09.03.2006 • Televize Prima spouští nové reklamní znělky
08.03.2006 • TV Markíza predĺžili licenciu
07.03.2006 • Voľba predsedníctva Rozhlasovej rady v stredu
07.03.2006 • Skúšobné digitálne rozhlasové vysielanie
01.03.2006 • Dnes v 05.00 h začalo vysílat rádio Bonton

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist