Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 09:16:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

NOE půjde do DVB-T pro Prahu a Střední Čechy

  Autor: ČTK, ČM, TV Noe , e-mail: info@tvnoe.cz Přidané: 16.06.2006


Praha 15. června (ČTK) - V éteru v Praze vyhrazeném pro digitální pozemní vysílání přibude dočasně další televizní stanice TV Noe, kterou její provozovatelé označují jako "televizi dobrých zpráv" a je postavena na křesťanských principech.

Lidé vybaveni set-top boxy či televizory se zabudovanými digitálními tunery tak budou mít v Praze přístup k 11 televizním programům včetně stanic České televize, Novy a Primy. Rozšíření dočasné nabídky povolila tento týden na svém zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Digitální síť v Praze, pro niž rada vystavila povolení, provozuje společnost Czech Digital Group (CDG).

V současné době nabízí Primu, stanici s teleshoppingovými prvky Top TV, hudební Óčko, slovenskou zpravodajskou TA3 a parlamentní 24cz.

Předseda představenstva firmy Leoš Pohl ČTK řekl, že TV Noe by nejraději zařadil do sítě ihned. "Ale musíme počkat na nabytí právní moci rozhodnutí rady. Pak TV Noe zařadíme jako náš šestý program do sítě," uvedl Pohl s tím, že by se tak mohlo stát již příští týden. Provoz sítě CDG je zatím zkušební. "Využijeme to i pro vyzkoušení nosnosti sítě se šesti programy, uvidíme, co to udělá," dodal Pohl.

Kromě CDG provozují digitální síť v systému DVB-T také Radiokomunikace, a to v Praze, Brně, Ostravě a jejich okolí. V této síti vysílají programy ČT1, ČT2, zpravodajská ČT24, ČT4 Sport a Nova. Programové složení obou nyní fungujících sítí je ovšem dočasné. O definitivním programovém složení všech digitální sítí rozhoduje vysílací rada.

Na počátku dubna již udělila šest nových licencí novým stanicím Febio TV, TV Barrandov, TV Pohoda, Z1, Óčku a regionální RTA. V síti CDG tak musí nyní do příštího jara začít vysílat zpravodajská Z1, regionální RTA a plnoformátová TV Pohoda. Další tři nové stanice mají licenci pro síť, kterou bude provozovat Český Telecom. V dalších letech má vzniknout až šest digitálních sítí s více než dvěma desítkami stanic včetně těch stávajících. Nutností pro nástup digitálního pozemního vysílání je vypnutí současného analogového.

S tím se ve větší míře začne zřejmě již příští rok a poslední analogový vysílač bude vypnut do roku 2012, tedy stejně jako v ostatních zemích EU. Stát v té souvislosti chystá kampaň, ve které obyvatelům vysvětlí, proč se současné analogové vysílání vypíná a jaké digitální vysílání - pozemní, satelitní i kabelové - budou moci po vypnutí analogu sledovat. Začátek kampaně je naplánován již na letošní září.


Zdroj: ČTK, duk, kri, Česká média, (BoJ), 15.6.2006


NOE půjde do DVB-T pro Prahu a Střední Čechy! -oM-


Zejména Pražané a Středočeši - čtěte výňatek z Tiskové zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které se konalo ve dnech 13. 6. 2006 - 14. 6. 2006:

Rada na svém 12. zasedání,

- vydala provozovateli Czech Digital Group, a.s. souhlas ke změně licenčních podmínek dle § 21 odst. 1 písm. d) zákona č. 231/2001 Sb. spočívající v rozšíření programové nabídky o program Tv NOE

- registrovala provozovateli Karneval Media s.r.o. změnu programové nabídky dle § 29 odst. 1 písm. c) zákona č 231/2001 Sb. spočívající v jejím rozšíření o nové převzaté programy: televizní české: Z1, FEBIO TV, FILM BOX, NOSTALGIE, NONSTOP KINO, RTA, Televize Barrandov, TV NOE, TV Pohoda, zahraniční: NASN (North American Sports Network), rozhlasové české: ČRo 4 – Radio Wave, ČRo 7 – Praha, ČRo Rádio Česko, ČRo Leonardo, ČRo D-Dur, zahraniční: Radio Viva

Tato pro někoho překvapivá skutečnost nás zavazuje ke zvýšenému úsilí o kvalitu programovou i technickou. Je to vysílání experimentální, nejpozději se zahájením vysílání nedávno licencovaných společností musí skončit. O dalších podrobnostech vás budeme informovat.


Zdroj: www.tvnoe.cz, -oM-, 14.6.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.06.2006 • TV NOE zahájila vysílání v síti Czech Digital Group
31.05.2006 • DVB-T v Rakousku: podrobnosti k zahájení vysílání v Salzburgu
30.05.2006 • DVB-T v Německu: Bádensko, Hesensko, Vestfálsko a Wuppertal
26.05.2006 • DVB-T v Německu: zahájení vysílání ve východním Frísku
24.05.2006 • DVB-T v Německu: zahájení vysílání v Kaiserslauternu
23.05.2006 • DVB-T v Rakousku - informační kampaň

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist