Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 13.05.2024 - 09:16:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

APKT: „Internet zadarmo“ je nebezpečným zavádzaním verejnosti

  Autor: PR Press APKT , e-mail: apkt@chello.sk Přidané: 26.02.2007




Mestské internetové siete neumožnia poskytovať internet zadarmo, dôsledkom môže byť iba nedostatok prostriedkov na zabezpečovanie základných potrieb miest.


Bratislava 27.2.2007 – Asociácia prevádzkovateľov káblovej televízie (APKT) vyjadruje znepokojenie nad zvyšujúcim sa počtom prípadov výstavby internetových sietí z peňazí všetkých občanov miest a obcí, propagáciou tzv. poskytovania internetu zadarmo. Ide o zavádzanie verejnosti a potenciálnych zákazníkov, ktoré v žiadnom prípade neumožní obyvateľom miest bezplatné pripojenie na internet, pretože vynaložené prostriedky budú v konečnom dôsledku chýbať v mestských rozpočtoch pri zabezpečení základných potrieb, ktoré majú mestá prioritne zabezpečovať.

APKT rešpektuje každú férovú konkurenciu, odmieta však neférovú konkurenciu, akou je možnosť uprednostnenia a vytvorenia zvýhodnených podmienok pre jedného účastníka na trhu. Takéto konanie osobností niektorých miest vyvoláva pochybnosti o korektnosti daných postupov a zakladá podozrenie podnikateľa z nepovoleného tzv. krížového financovania. Na „internet zadarmo“ sa mu totiž zákonite poskladajú jeho klienti, ktorí mu za službu platia. Dávame preto do pozornosti príslušným orgánom a inštitúciám (Daňové úrady, Telekomunikačný úrad SR, Najvyšší kontrolný úrad SR a Protimonopolný úrad SR), aby dohliadli na zákonnosť a primeranosť spôsobov financovania výstavby a prevádzky metropolitných sietí v jednotlivých mestách.

APKT v tejto súvislosti zároveň eviduje a oceňuje snahu o zvýšenie počtu o zvýšenie podielu domácností pripojených na internet. Nesúhlasí však s tým, že pôjde o internet zadarmo, pretože je nesporné, že zadarmo nie je nič. Prevádzka internetových sietí si vyžaduje nemalé náklady na konektivitu, prevádzku a údržbu infraštruktúry, náklady na energie, servis, zákaznícku starostlivosť atď. V prípade, že firmy prevádzkujúce tieto siete budú dotované z mestských rozpočtov, zaplatia to obyvatelia z rozpočtov mesta. To ale znamená, že internet nebude zadarmo a mestám ostane menej financií na prevádzku škôl, zdravotných stredísk, údržbu a výstavbu ciest, osvetlenia, vodovodnej siete, mestskej polície a iné dôležité oblasti, ktoré majú mestá prioritne zabezpečovať.

APKT je toho názoru, že aktivita miest v oblasti internetizácie by mala by zameraná najmä na uľahčenie života občanov tým, že by si mohli prostredníctvom internetu vybaviť agendu a šetriť ich čas. Stále je totiž veľmi málo dôvodov, prečo by obyvatelia mali mať internet doma.


Robert Ťavoda, prezident Asociácia prevádzkovateľov káblovej televízie


O APKT:

Asociácia prevádzkovateľov káblových televízií (APKT) je stavovskou organizáciou združujúcou káblových operátorov na Slovensku. Vznikla v roku 1998 a v súčasnosti má 21 členov, ktorí signálom káblovej televízie pokrývajú spolu viac než 450 000 domácností a organizácií na celom území Slovenskej republiky. Poslaním APKT je podporovať vzájomnú spoluprácu a výmenu informácií medzi káblovými operátormi a popri tom presadzovať a obhajovať záujmy svojich členov vo vzťahu k verejnosti, ako aj legislatívnym a regulačným orgánom.


PR Press APKT, 26.2.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.02.2007 • Česká asociace kompetitivních komunikací připravuje výroční konferenci
12.02.2007 • Karneval Media a UPC sjednocují telefonní tarify
07.02.2007 • Společnost UPC oslavila Den bezpečnějšího internetu akcí partnerstvím s Insafe
06.02.2007 • chello expanduje - od marca aj v Pezinku a Banskej Bystrici!
31.01.2007 • UPC navyšuje objem stahovaných dat u všech internetových nabídek o sto procent
04.01.2007 • Společnost Liberty Global, do níž patří kabelová UPC, dokončila koupi Karnevalu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Som rád, že sa to konečne rozh ... 

01.03.2007 10:48 • Orava
Som rád, že sa to konečne rozhýbalo, ak bude mať mesto dostatok financií v rozpočte, tak aj ten internet zadarmo je v norme, nič proti tomu nemám a fandím tým mestám, kde túto možnosť budú mať, ja viem vážení, že vás mrzia vaše zisky, ale ak by ste zákazníkom dávali primerané ceny za internet, káblovú televíziu verte, že by ste ich mali dostatok. Ja osobne káblovku nemusím, ale žiaľ spoločnú anténu nám dali zo strechy dole a zapojili kábel. Mne by úplne stačili tie programy, ktoré idú voľne etérom a ktoré si každý koncesionár platí, tak platíme káblovku aj verejnoprávnu STV, nie je to diskriminačné voči tým, ktorí nemajú záujem o sledovanie týchto služieb. Myslím, že áno, tak nám tu neplačte ak mestá chcú ponúkať internet zadarmo. Fandím tejto myšlienke a myslím si, že je správna ....
 
 
  Presne tak 

26.02.2007 13:37 • mc
ohliadnúc od toho, že je to aktivita nenávideného UPC, zodpovední v mestách by mestské peniaze mali dávať tam kam treba, napr. do dopravy (stav ciest je v niektorých mestách úchvatný), odpadového hospodárstva (ten bordel, najmä psie hovná na každom rohu určite tiež poznáte) a hlavne školstva (mali sme vianočné, polročné a medzi tým uhoľné a potom chrípkové prázdniny len aby sa v škole ušetrilo na kúrení). Síce v rámci toho školstva by mohol byť aj internet - len aby sa k nemu tie deti dostali. Poznám dosť takých škôl kde v rámci vyučovania deti (6-10r.) uvidia, čo je počítač a dopočujú sa, že sa ním dá dostať na internet. Zato po vyučovaní žhavia dráty do biela pubertální a postpubertální rodinní príslušníci pedagógov a personálu školy.
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist