Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 20.05.2024 - 03:25:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

BBC Worldwide vysílá na nových televizních kanálech v Indii

  Autor: J.Lacko, GCI , e-mail: info@gci.cz Přidané: 14.05.2007


14. května 2007 - BBC Worldwide, komerční sekce BBC, oznámila 2. května 2007 zahájení vysílání BBC Entertainment a CBeebies – dvou zcela nových kanálů z BBC Global Channels. Provoz těchto dvou dvanáctihodinových kanálů byl zahájen na platformě DHT u Tata-Sky, s vysíláním BBC Entertainment od 18.00 hodin místního času a dvojjazyčným kanálem CBeebies vysílajícím od 6.00 místního času od 2. května.


Tyto kanály budou vysílat nejlepší původní programové sestavy od BBC a dalších britských produkčních firem – počínaje cenami ověnčených dramat a nápaditých komediálních programů na BBC Entertainment, až po informativní, vzdělávací a mezinárodně uznávané dětské programy na CBeebies, kanálu pro předškolní děti.

V návaznosti oznámila BBC Global Channels, jedna ze šesti mezinárodních společností BBC Worldwide, že počínaje 10. květnem bylo zahájeno vysílání kanálů BBC Entertainment a CBeebies v síti India On Line Broadband Pvt. Ltd (IOL), významné indické společnosti IPTV.


Nové kanály

CBeebies je kanál pro děti předškolního věku ve věku šest a méně let. Vysílá v hindštině a angličtině. Programová skladba kanálu obsahuje uznávané zábavné a interaktivní seriály vysílané na vlastním britském dětském kanále CBeebies, který je jedničkou ve Velké Británii.

Věhlasné dětské programy jako The Roly Mo Show, Bill and Ben, Tweenies, Tikkabilla, Big Cook Little Cook a Boogie Beebies jsou u předškolních dětí ve Velké Británii velmi oblíbené a kanál poskytuje dětem bezpečné prostředí, ve kterém se mohou učit a radovat se ze světa kolem nich.

Christine Leo-McKerrow, Senior Vice President, Global Channels pro Asii-Pacifik o tomto kanále pro děti říká: “Jasné barvy, přátelské a známé postavičky a interaktivní obsah činí z kanálu CBeebies důvěryhodné prostředí pro děti a formou hry je podporuje v učení.”

Dodává: “Jsme opravdu nadšeni, že dnešním dnem můžeme vysílání našeho kanálu prostřednictvím IOL IPTV zpřístupnit novému publiku. Jsem přesvědčená, že pro jeho výchovné hodnoty a důvěryhodnou značku BBC budou tento kanál milovat rodiče a vychovatelé.”

Kanál CBeebies bude vysílat od 6.00 do 18.00 na IOL Broadband, kanálu číslu 15 a na Tata Sky, kanál číslo 607.


BBC Entertainment nabízí premiéry špičkových britských seriálů, o kterých se hodně hovoří, včetně dramat a thrillerů jako jsou například Doctor Who, Odložené případy, Sokyně, Hotel Babylon, Tichý svědek, Strašidla a Záhady inspektora Lynleyho. Tento kanál rovněž nabízí ty nejlepší a nejoriginálnější komediální britské seriály, včetně Extras, Můj život ve filmu a Má rodina. BBC Entertainment bude vysílat od 18.00 do 6.00 hodin na Tata Sky, kanál číslo 205 a na IOL Broadband, kanálu číslu 15.

Christine Leo-McKerrow říká, “BBC Entertainment slibuje vysoce kvalitní zábavu s prvotřídní hodnotou. Bohatá programová nabídka, kterou má kanál k dispozici, činí z BBC Entertainment správnou volbu pro náročné indické diváky, kteří uvítají televizi nejlepší kvality.”

Darren Childs, Managing Director, BBC Global Channels, uvedl k zahájení vysílání: “Ekonomický růst v Indii byl explosivní, včetně médií a zábavního průmyslu. Poslední průzkumy ukazují, že indičtí operátoři DTH předstihnou v příštím roce Japonsko. Do roku 2010 se Indie stane jedničkou na asijském trhu kabelových televizí. Do roku 2015 bude Tento region nejlukrativnějším trhem s placenou televizí. BBC Worldwide se během tohoto boomu snaží hrát v segmentu televizního vysílání v této oblasti významnou roli a nyní je ideální čas na představení kanálů BBC Entertainment a CBeebies indickým divákům.”

A.S. Oberai, ředitel IOL Broadband dodává: “Je fantastické spolupracovat s BBC – vůdčí společnosti v oblasti médií z celosvětového hlediska. Na vysílání těchto dvou kanálů pro naše diváky na IOL IPTV se opravdu těšíme.”

Kanály BBC Entertainment a CBeebies tvoří součást strategie společnosti BBC Worldwide pro Global Channels, představené Darrenem Childsem v roce 2006.

Zavedení nových kanálů se opírá o již existující silné aktivity BBC Worldwide v Indii. Ty zahrnují společný podnik se skupinou The Times Of India, který vydává významné časopisy Femina a Filmfare, nebo zavedený televizní prodej a licenční partnerství v oblasti FM rozhlasového vysílání se společností Mid Day Multimedia Limited s cílem vybudovat v indických metropolích síť FM rozhlasových stanic.

BBC World, 24-hodinový mezinárodní kanál společnosti BBC World Limited, vysílající události, vysílá v Indii od roku 1991. Společnost BBC World Service provozuje své činnosti na tomto subkontinentu již 75 let.


Londýn: Amy Castle, BBC Worldwide,
Bombaj: Valerie Pinto, ations.com
Praha: Jindřich Lacko, GCI



BBC Entertainment je kanál plně vlastněný společností BBC Worldwide, který vysílá nejlepší komediální a dramatické pořady BBC a ostatních britských produkčních firem. V říjnu 2006 kanál zahájil své vysílání v Asii. Paul Kay z The South China Morning Post (Hong Kong) nazval příchod kanálu BBC Entertainment “nejúspěšnějším televizním příběhem roku [2006]. Kanál, který si změnil svůj název z BBC Prime a soustředí se na vysílání nejlepších britských komediálních a dramatických pořadů, se nyní honosí nejkonsistentnějším provozem v hlavním vysílacím čase na Hong-Kongských obrazovkách a nabízí vítanou alternativu monopolním americkým show. S portfoliem, které je tak rozsáhlé a inovační jako portfolio BBC, je potenciál tohoto kanálu zcela jistě omezen jen jeho vlastními ambicemi.”

CBeebies je kanál určený předškolním dětem do šesti let a klade důraz na zábavné vzdělávání a podporu základních hodnot BBC, které činí tento kanál spolehlivým, informativním a výchovným prostředkem. Ve Velké Británii kanál CBeebies nabízí směs nových i tradičních vysoce kvalitních programů z britské produkce pro vzdělávání a pobavení nejmladších diváků BBC. Vysílání zahrnuje širokou řadu programů pro předškoláky, které děti do šesti let podporují v učení se hrou v konstantně bezpečném prostředí. Mezinárodní kanál CBeebies je také bez reklam a je plně vlastněný společností BBC Worldwide.

BBC Worldwide Limited je hlavní komerční sekce a plně vlastněná dceřinná společnost British Broadcasting Corporation (BBC). Tato společnost existuje za účelem minimalizace hodnoty majetku BBC ku prospěchu plátce licence a investic do programů veřejnoprávní televize náhradou za práva. Společnost má sedm hlavních součástí: Global Channels, Global TV Sales, Magazines, Content & Production, Home Entertainment, Children's a Digital Media. V roce 2005/06 vytvořila společnost BBC Worldwide zisk ve výši 89 miliónů £ z prodeje v hodnotě 784 miliónů liber.


Jindřich Lacko, GCI Praha, 14.5.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.05.2007 • Novou hovorkyňou TV JOJ sa stala Tatiana Tóthová
10.05.2007 • RVR včera pokutovala televízie a udelila licenciu pre Bebe TV
10.05.2007 • Rádio Jemné Melódie bez licencií
08.05.2007 • STV, SRo a TASR by mali sídliť v jednej budove
03.05.2007 • Novým generálnym riaditeľom TV JOJ je Richard Flimel [ 1 ]
03.05.2007 • Televize ve Strážově půjde

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist