Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 21:44:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

DIGI TV: Odstranění blokace nahrávání u HUMAX DIGI+II vyřeší nový firmware - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 13.09.2006


Současné i budoucí abonenty satelitní služby DIGI TV zaskočila naše zveřejněná informace o blokování video výstupů u abonentského receiveru HUMAX DIGI+II. Naše upozornění se setkalo u společnosti DIGI Czech Republic s adekvátní odezvou a tento problém by se měl v v dohledné době vyřešit novým firmware.


Minulý čtvrtek jsme náhodou zjistili a na následujících montážích si ověřili, že u nového receiveru HUMAX DIGI+II pro české abonenty je blokován videovýstup na obou výstupech SCART i na konektoru CINCH pro nahrávání na rekordéry. Zřejmě je použitá ochrana Macrovision, jakou známe z kódování videokazet a DV. Na analogových videorekordérech se to projeví střídáním světlého a tmavého obrazu, DVD rekordéry zahlásí zablokovaný nebo nepovolený vstup a neumožní nahrát program. A to jakýkoliv, kódovaný i volný (FTA), v paketu DIGI TV i z jiných satelitů.

Jak jsme postupně zjistili, receivery se vyrábějí u společnosti General Satellite v Rusku a jsou kompletovány v Rumunsku, a zřejmě při přípravě firmware pro DIGI TV došlo k omylu. Výrobce totiž dodává receivery i pro jiné providery a kabelové operátory, a právě některá z nich si objednala kódování v systému Macrocvision. Tato ochrana pak byla zřejmě omylem také implementována do receiverů pro české abonenty.

Podle dnešního vyjádření, které serveru satCentrum poskytla společnost DIGI Czech Republic bude zjednaná náprava, a to přípravou nového firmware, který dané blokování již nebude obsahovat. Podle slov společnosti není z jejich strany žádný důvod, aby bylo abonentům bráněno v pořizování si záznamů na video anebo DVD, například i kvůli tomu, že nestihnou sledovat pořad, o který by měli zájem. Blokace není použita ani u žádného receiveru v Rumunsku, Maďarsku či na Slovensku.

V současné době programátoři teprve začínají pracovat na novém firmware, takže ještě není znám termín, kdy bude k dispozici nová verze. Ta se bude nahrávat do nových receiverů ještě před distribucí, stávajícím uživatelům bude nový firmware dostupný přes satelit Intelsat 10-02 v rámci automatické aktualizace (OTA), dostupný bude i v menu Instalace – Aktualizace – Automatická aktualizace. O přesném termínu vás budeme informovat.

Společnost DIGI Czech Republic posiluje tento týden svůj team, dnes jsme hovořili s p.Ševčíkem, který bude mít na starosti technické problémy, komunikaci s dealery a aktivaci karet řeší Jitka Kloubová. Pro dealery bude v nejbližší době dostupná nová linka pomoci 844 844 898 a několik nových mailových adres, jejich zveřejnění zde ale nemá pro běžné čtenáře smysl.


Redakce satCentrum, 13.9.2006, 19:00 hod., foto: abonentské receivery Humax a Hyundai


Aktualizováno 9.11.2006:

Dnes ve večerních hodinách byla aktivovaná funkce automatické aktualizace firmware (OTA) pro receivery HUMAX DIGI II+, distribuované pro české a v poslední době i slovenské abonenty služby DIGI TV. Nový firmware konečně vyřešil blokování video výstupů (SCART i CINCH) pro nahrávání na video a DVD rekordéry. Po zapnutí receiveru vyskočí na obrazovce okénko pro potvrzení stažení nového firmware, případně lze kdykoliv později spustit aktualizaci přes satelit Intelsat 10-02 na transponderech platformy v menu Instalace – Aktualizace – Automatická aktualizace. Natažení firmware trvá cca tři minuty a nemusíte se jej bát spustit.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 141   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.09.2006 • DIGI TV: Představujeme komplet pro české abonenty [ 95 ]
26.08.2006 • Společná televizní anténa a přechod na digitální vysílání
21.08.2006 • Na internet přes satelit s DVB-RCS [ 16 ]
10.03.2006 • Humax reaguje na plánované kódované vysílání z družice Astra: nový digitální set-top-box s CI
18.12.2005 • Seznamte se: Digitall World DVR 8000 EX
26.10.2005 • Testovali jsme: Golden Interstar DSR 8300 CI Premium combo – II. [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 8

  Info 

30.01.2007 07:06 • stefanio
Prosim Vas malo by to fungovat to odblokovanie aj na Slovensku
Nakolko mne to stale nejde.
Skusam aj aktualizaciu ale vzdy my napise signal Ota sa nenasiel.
Dakujem za skoru odpoved
 
 
  mne nahravanie z DIGI ide na 1 ... 

21.01.2007 12:45 • richelie
mne nahravanie z DIGI ide na 100% ale na VHS
 
 
  firmware 

19.01.2007 13:04 • lugo
ake oznacenie ma nova verzia? , ja 0.09.04 ,je to nova verzia?
 
 
  Ondrej:pozri si http://www.dig ... 

08.01.2007 15:45 • Sefko
Ondrej:pozri si http://www.digi-tv.sk a tam najdes ze v zakl.baliku su len CT1,CT2,CT24 ale CT4Sport nie a ani nebude koli vys.pravam..a Nova a Prima ak budu tak mozno niekedy v priebehu prveho polroka2007..s tym,ze na parabola.cz bolo vyjadrenie z Novy ze neplanuju sirit svoj signal na SR cez platformu Digi,takze o Nove sa nam moze asi len snivat..ale mohli aj pre Vas v CZ spristupnit aspon Ta3,STV1,STV2..
 
 
  se div 

08.01.2007 14:59 • anonym
sito řeš jak chceš ty idiote.naž sis to objednal tak sis měl přečíst jaky programy jsou v nabidce .pak by ses tak nedivil magore.
 
 
  se divím 

08.01.2007 14:35 • ondřej
Pořídil jsem si do nového roku digi tv od dealera (humax digi +II), protože cena se mi zdála výhodná. Méně výhodná se mi zdá teď, když jsem se dověděl, že jde zapojit jen jedna televize, (mimochodem technik který parabolu i box instaloval, na dotaz, jestli může natáhnout linku i do počítače s instalovanou tv kartou, mi odpověděl, že instalují jen do jednoho přístroje a do počítače si to budu muset sám. Tedy ani zmínka o tom, že to de facto nejde,) že po zapojení cinchu do počítače a spuštění nahrávání se nahraje obraz vertikálně zmrštěný na polovinu, a že švagr, který si digi tv pořídil na slovensku jen 10km ode mne, má v základním balíku za 290Sk i Čt1, Čt2, Čt24, Čt24 sport a Spice platinum. Opakuji v základním balíku!!! Takže co s tím? Jak to řešit?
Dík předem za rady.
 
 
  ako na rodičovskú zámku? 

30.12.2006 13:15 • benz_
prosím poraďte mi... mám Humax +II a neviem ako dať rodičovskú zámku na jeden program... mám aj návod, no ten je extrémne stručný...
keď dám rodičovskú zámku, dá mi tam na výber... buď zakódujem všetky programy, čo nechcem, alebo tam mám na výber číslice: 5, 7, 12, 18 atď...
Prosím poraďte mi. Vďaka.
 
 
  no veď to... sú tam fakt troch ... 

29.12.2006 19:41 • benz_
no veď to... sú tam fakt trochu prituplí... chlapík čo mi to zdvihol sa tváril ako vybúraný keď som mu povedal upgrade softvéru... asi nevedel o čom točím... ale potom keď ma chvalabohu prepol na servisáka (aj to po 3 min. vyzvedaní čo od neho chcem), ten už pekne vedel o čom točím...
 
 
  Skvělé, funguje to! 

29.12.2006 08:14 • petrb
Díky Haaa...Teď je vše v pořádku. Smutné je, že nedovedou poradit přímo z Digi TV, ale hlavně, že mi funguje nahrávání!!!
 
 
  benz_ 

28.12.2006 18:34 • anonym
no a tak... už sa pobaviť s rekordérom a idem na to...
som konečne rád...
skúste to aj vy.
 
 
  Haaa... mne to nahrávanie už š ... 

28.12.2006 18:32 • anonym
Haaa... mne to nahrávanie už šlape... teraz som si stiahol aktualizačku a nahráva to... nefunguje to automaticky ako sa väčšinou píše, treba si ju pekne stiahnuť manuálne a hotovo, cca za 4 minúty je to hotové.
čo sa týka tých báb na tej linke, sú pekne vytreté. jedna mi dokonca raz povedala, že na DVD rekordér sa nahrávať nedá, ale na VHS sa dá. Ako dosť dooobrý vtip.
Sú tam trochu vytretí, ale keď sa dáš prepnúť na servisáka nejakého čo sa vyzná,t ak ti povie pekne krásne to, čo chceš vedieť.
ak si chceš stiahnuť nový firmware, manuálne nastav (štvorku), takto:
prvý riadok - Intelsat 1002
riadok nižšie - 12607
riadok nižšie - horizontálne
riadok nižšie - 27500
riadok nižšie - 3/4
a hotovo...
 
 
  Na prd 

28.12.2006 17:31 • mirec
Celé to digi je naprd.Nahrávať sa na Humaxoch nedá a nikto o tom nič nevie, a tie baby čo tam sedia sa snažia ale ani nemajú potuchy o čom s nimi komunikujete.Všetci sa tvária ako keby bolo všetko OK. Najväčší bol je keď Vám servisný technik povie, že to je problem DIGI CZECH.Nechápam, ale viem,že ja na Slovensku tiež nemôžem nahrávať.Zbohom DIGI aj as Vašími servisákmi
 
 
  aktualizace 

28.12.2006 07:18 • petrb
Mě aktualizace sama od sebe neproběhla, sám jsem ji dělal x-krát a nic. Postup je správný, konzultoval jsem vše s firmou, která DIGI TV instalovala, samozřejmě mi neporadili ani na zákaznické lince, takže už fakt nevím co s tím. Nedá se ten aktualizační soft sehnat přes net a pak zaktualizovat přes PC? Nebo někdo má jinou zkušenost, jak to provést?
 
 
  Jasné, že to nemám. Nahrávanie ... 

25.12.2006 17:02 • benz_
Jasné, že to nemám. Nahrávanie nefunguje stále a mám úplne ten základný firmware BRFSNA 1.00.01, nahrávanie je vraj umožnené až v 04. Údajne.
neviem si pomôcť ako na to... sakra. tebe to ide?
 
 
  ad aktualizace 

25.12.2006 16:50 • petr
nemusíš to hledat,pokud ten signál je tak se sám spustí.S největší pravděpodobností už máš aktualizaci provedenou.Vždy když je nová verze tak se sama instaluje.Doporučoval bych zkusit něco nahrát a uvidíš jestli to máš nebo ne
 
 
  benz 

24.12.2006 16:01 • anonym
Mne vôbec nevie nájsť firmware. dávam automatickú aktualizáciu a stále nič. píše, že hľadá signál OTA, a nič sa nedeje, potom napíše, že novú aktualizáciu nenašiel. Skúšal som to aj na eurosporte aj na travel a nič!!!!!
Viete mi prosím niekto poradiť ako stiahnuť aktualizáciu, v ktorej už bude vyriešený aj problém s nahrávaním? ďakujem!
 
 
  dvd + digi - stále nefunguje 

23.12.2006 22:46 • benz_
Ahojte, stále a stále nefunguje nahrávanie na DVD. Je to možné??? Ma to pekne ale hnevá!!!
 
 
  dvd orava 701 

04.12.2006 13:32 • cxx
Ide to v pohode naharavanie len prepoj kable a nastav z akeho zdroja ide signal(surce). Ak je to v cehách tak najprv update satelitu a az potom skusaj
 
 
  HBO- DD5.1? 

03.12.2006 18:14 • RENDA
Přijímám v paketu DIGI TV rozšířenou nabídku o HBO A HBO2.
Problém je v tom,že mne nejde zvuk DD 5.1 ALE Pouze Linear PCM.
Je možné nejakým způsobem přijímat tyto programy se zvuken DD 5.1 z paketu DIGI TV?
 
 
  nahrávání přes dvd rekordér 

01.12.2006 18:33 • AVmaster
Nepoznám oravu 701, ale normálne treba prepojiť scart káblom Humaxa a rekordér.Na rekordéry navoliť ako vstup signálu- scart. Na TV navoliť AV vstup tak aby bolo vidieť OSD rekordéra a hotovo REC.
 
 
Celkový počet komentářů: 141 / zobrazují se: 21 ... 40

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist