Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 00:20:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

DIGI TV: Odstranění blokace nahrávání u HUMAX DIGI+II vyřeší nový firmware - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 13.09.2006


Současné i budoucí abonenty satelitní služby DIGI TV zaskočila naše zveřejněná informace o blokování video výstupů u abonentského receiveru HUMAX DIGI+II. Naše upozornění se setkalo u společnosti DIGI Czech Republic s adekvátní odezvou a tento problém by se měl v v dohledné době vyřešit novým firmware.


Minulý čtvrtek jsme náhodou zjistili a na následujících montážích si ověřili, že u nového receiveru HUMAX DIGI+II pro české abonenty je blokován videovýstup na obou výstupech SCART i na konektoru CINCH pro nahrávání na rekordéry. Zřejmě je použitá ochrana Macrovision, jakou známe z kódování videokazet a DV. Na analogových videorekordérech se to projeví střídáním světlého a tmavého obrazu, DVD rekordéry zahlásí zablokovaný nebo nepovolený vstup a neumožní nahrát program. A to jakýkoliv, kódovaný i volný (FTA), v paketu DIGI TV i z jiných satelitů.

Jak jsme postupně zjistili, receivery se vyrábějí u společnosti General Satellite v Rusku a jsou kompletovány v Rumunsku, a zřejmě při přípravě firmware pro DIGI TV došlo k omylu. Výrobce totiž dodává receivery i pro jiné providery a kabelové operátory, a právě některá z nich si objednala kódování v systému Macrocvision. Tato ochrana pak byla zřejmě omylem také implementována do receiverů pro české abonenty.

Podle dnešního vyjádření, které serveru satCentrum poskytla společnost DIGI Czech Republic bude zjednaná náprava, a to přípravou nového firmware, který dané blokování již nebude obsahovat. Podle slov společnosti není z jejich strany žádný důvod, aby bylo abonentům bráněno v pořizování si záznamů na video anebo DVD, například i kvůli tomu, že nestihnou sledovat pořad, o který by měli zájem. Blokace není použita ani u žádného receiveru v Rumunsku, Maďarsku či na Slovensku.

V současné době programátoři teprve začínají pracovat na novém firmware, takže ještě není znám termín, kdy bude k dispozici nová verze. Ta se bude nahrávat do nových receiverů ještě před distribucí, stávajícím uživatelům bude nový firmware dostupný přes satelit Intelsat 10-02 v rámci automatické aktualizace (OTA), dostupný bude i v menu Instalace – Aktualizace – Automatická aktualizace. O přesném termínu vás budeme informovat.

Společnost DIGI Czech Republic posiluje tento týden svůj team, dnes jsme hovořili s p.Ševčíkem, který bude mít na starosti technické problémy, komunikaci s dealery a aktivaci karet řeší Jitka Kloubová. Pro dealery bude v nejbližší době dostupná nová linka pomoci 844 844 898 a několik nových mailových adres, jejich zveřejnění zde ale nemá pro běžné čtenáře smysl.


Redakce satCentrum, 13.9.2006, 19:00 hod., foto: abonentské receivery Humax a Hyundai


Aktualizováno 9.11.2006:

Dnes ve večerních hodinách byla aktivovaná funkce automatické aktualizace firmware (OTA) pro receivery HUMAX DIGI II+, distribuované pro české a v poslední době i slovenské abonenty služby DIGI TV. Nový firmware konečně vyřešil blokování video výstupů (SCART i CINCH) pro nahrávání na video a DVD rekordéry. Po zapnutí receiveru vyskočí na obrazovce okénko pro potvrzení stažení nového firmware, případně lze kdykoliv později spustit aktualizaci přes satelit Intelsat 10-02 na transponderech platformy v menu Instalace – Aktualizace – Automatická aktualizace. Natažení firmware trvá cca tři minuty a nemusíte se jej bát spustit.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 141   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.09.2006 • DIGI TV: Představujeme komplet pro české abonenty [ 95 ]
26.08.2006 • Společná televizní anténa a přechod na digitální vysílání
21.08.2006 • Na internet přes satelit s DVB-RCS [ 16 ]
10.03.2006 • Humax reaguje na plánované kódované vysílání z družice Astra: nový digitální set-top-box s CI
18.12.2005 • Seznamte se: Digitall World DVR 8000 EX
26.10.2005 • Testovali jsme: Golden Interstar DSR 8300 CI Premium combo – II. [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
4 / 8

  Ještě by to chtělo zlepšit kva ... 

10.11.2006 14:56 • anonym
Ještě by to chtělo zlepšit kvalitu, nejen puzzle na Primě, ale naprosto otřesná Nova, některé sportovní kanály apod. Silně diskvalifikuje i to, že HBO a jiné prémiové (planecené) nevysílají 16:9 a bez AC3.
 
 
  DIGI TV 

10.11.2006 14:09 • FRANTA
ještě ten teletext a budu spokojen i když program Prima nic moc občas se zasekne
obraz snad to dají také do pořádku
 
 
  Jóóó... 

09.11.2006 22:46 • Pupp
Ano přátelé je to tak,po stáhnutí aktuálního firmware,nahrávání jede jak na DVDrecorderu tak i Videorecorderu:-)))))))))))))))
Splněno,teď ještě dopryč občasné kostkování Primy a je to...
 
 
  DIGI TV- Nový SW je na světě 

09.11.2006 21:38 • anonym
Dnes mi naskočila nabídka na aktualizaci SW.Po úspěšné aktualizaci lze nahrávat na videorekordér
 
 
  Nahrávanie programov 

09.11.2006 16:43 • AVmaster
Prišla mi odpoveď z DIGI Tv a nový firmware by mal byť do dvoch týždňov na svete.
 
 
  Jsem volal týpkovi do Digi TV, ... 

09.11.2006 09:02 • DavidB
Jsem volal týpkovi do Digi TV,pak mi říkal že až se jim ozve více lidí nebo tak nějak tak to budou řešit.Že ta ochrana je tam omylem.
 
 
  Nahrávanie programov 

08.11.2006 20:59 • AVmaster
Dnes som poslal mail do DIGItv ohľadom nemožnosti kopírovania.Som zvedaví, či sa ozvú a aká bude ich reakcia.Chcelo by to bombardovať ich mailami aby sa spamätali a upozorniť ich na možnosť odstúpenia od zmluvy pre klamanie zákazníka(prijímač má výstup na rekordér a v manuály sa píše o pripojení rekordéra).

 
 
  KOCKOVANIE A SEKANIE SA OBJAVU ... 

08.11.2006 19:18 • anonym
KOCKOVANIE A SEKANIE SA OBJAVUJE NA STV1-2, MARKIZE A JOJKE!!!!!!!!!!!!!!!!§
AK IM TO NENAPISTE ALEBO IM NEZAVOLATE NIKDY TO NESPRAVIA POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MARKIZA A JOJKA TO MA OD ZACIATKU DIGI!!!!!!!!
VOLAJTE, PISTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
OSTATNE STANICE SU V PODSTATE O.K. ALE NESKUTOCNE ZE PRAVE 4 NAJDOLEZITEJSIE NIE SU SCHOPNY SPRAVIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  Nahrávání na PC 

07.11.2006 22:44 • Lubon
Nejlevnější způsob nahrávání z DIGI TV přes PC je PCI karta od Leadteku VC 100 XP, která stojí něco málo přes 500,- Kč a jede celkem v pohodě, včetně načasování PC pro vypnutí. Jinak prý je nemožnost nahrávání důvodem pro odstoupení od smlouvy. Ale já bych přece jen radši chvíli počkal až doběhnou ty 3 měsíce grátis...
 
 
  Kompresory a chlazení 

07.11.2006 21:45 • sasy
www.kompresory-chlazeni.cz, pardon, jsem si popletl forum
 
 
  Info z infolinky 

07.11.2006 20:37 • zpravodaj
Paní na infolince DigiTV říkala, že nové přijímače budou za půl roku. Koupit dekodér za 2500 znamená platit po těch 6 měsíců místo 260 peněz 660 a to je již na úrovni UPC, které po zkušenostech s jejich kabelem nechci. Lze předpokládat, že půl roku stanovili jako podíl objednaných kusů a rychlosti, jíž jim mizí ze skladu.
 
 
  HAMA MV off 

06.11.2006 12:00 • rommi
http://www.stereomag.cz/read_clanek.php? id_cl=472&id_kat=
 
 
  blokace 

03.11.2006 20:11 • anonym
kupte si rekordér xoro 55OO nebo Oravu 701 a máte klid
 
 
  Pro Sukesadu 

03.11.2006 17:24 • DavidB
Hele muzez to trosku vic rozepsat prosim te ohledne toho nakupu cehosi pres internet,ja se v tomhle vubec nevyznam klidne si to koupim jestli uz budu moci nahravat,jsem v tomhle dosti lama,co to je zhruba na kterych strankach to najit jak nainstalovat doufam ze mi odpovis,diky.
 
 
  Filter 

02.11.2006 12:36 • Alexx
poradi niekto kde sa da ten filter na macrovision zohnat a ako ho aplikovat? Vdaka
 
 
  blokovanie nahravania v DIGI TV 

01.11.2006 20:36 • eduard
Som abonentom DIGI TV a som velmi sklamaný ,že sa nedá nahravať program , ktorý si chcem pozrieť , ked som mimo domova aj som volal do DIGI TV ale dostal som negatívnu odpoved , že nevedia ,kedy bude nový softver.Tak čakam čo sa vyrieši dúfam ,že v blízkej budúcnosti?
 
 
  @CzechTony 

01.11.2006 18:46 • KájaG
Modulátoru (ať již je ve videorekordéru nebo samostatný) ochrana Macrovision nic nedělá, ale samozřejmě se "přenáší".
@sukesada: Troufám si tvrdit,že Macrovision ochrana v HumaxuII je záměrně. Lze tušit,že výrobce STB, který ji aplikuje, dostane od distribučních spolků nemalý obolusk, který se patrně i Humaxu - potažmo DigiTV hodí. Kecy o novém FW jsou jen chlácholení,nic se konat nebude a kdo bude chtít nahrávat, tomu nabídnou nový STB, ovšem za nemalý peníz. Takže shánějte filtr Macrovision, je nějaký odkaz na netu?
 
 
  Pouzit video jako VF modulator? 

01.11.2006 11:15 • CzechTony
Je mozne pouzit videorekorder jako VF modulator pro prijem na vice TV pomoci koaxu? Nebrani tomu macrovision? Pokud je to mozne, jak se chova VF signal na dalsim rekorderu? Je v VF modulovana i ochrana?
 
 
  dovolím si pár poznámek 

30.10.2006 11:15 • sukesada
no vzhledem k tomu, že oni ti nikde ve smlouvě nezaručují, že by se z toho mělo dát nahrávat, tak si myslím, že vůbec není nutno to uvádět při podpisu smlouvy a dokonce by to ani nemuseli nijak řešit - oni ti zprostředkovávají příjem stanic a vůbec není jejich povinností ti umožnit jejich nahrávání, stejně jako půjčovna ti nezaručuje možnost zkopírování zapůjčeného nosiče
*
jinak ale očekávám, že to časem vyřeší, jinak by je tento renonc podle mého názoru trochu handicapoval oproti konkurenci, ovšem kdy to bude, to ti teda nepovím, navíc si myslím, že to nezáleží jen na nich, ale spíš na Humaxu - kdy si tato firma najde chvilku, aby pro tuto pro ně pidizakázku něco udělala
*
ty si zatím můžeš pořídit přes internet filtr za cca. litr českých kaček a pak už nemusíš nedočkavě sedět a čekat na nový firmware - i s touto "investicí" se to pořád oproti konkurenci vyplatí
 
 
  Může někdo z DIGITV upřesnit c ... 

30.10.2006 10:44 • didi
Může někdo z DIGITV upřesnit co je pro ně ,,dohledná doba,,na řešení problému s nahráváním ??? Neměli by tento fakt uvádet při prodeji ???
 
 
Celkový počet komentářů: 141 / zobrazují se: 61 ... 80

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist