Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 18:31:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

DIGI TV: Odstranění blokace nahrávání u HUMAX DIGI+II vyřeší nový firmware - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 13.09.2006


Současné i budoucí abonenty satelitní služby DIGI TV zaskočila naše zveřejněná informace o blokování video výstupů u abonentského receiveru HUMAX DIGI+II. Naše upozornění se setkalo u společnosti DIGI Czech Republic s adekvátní odezvou a tento problém by se měl v v dohledné době vyřešit novým firmware.


Minulý čtvrtek jsme náhodou zjistili a na následujících montážích si ověřili, že u nového receiveru HUMAX DIGI+II pro české abonenty je blokován videovýstup na obou výstupech SCART i na konektoru CINCH pro nahrávání na rekordéry. Zřejmě je použitá ochrana Macrovision, jakou známe z kódování videokazet a DV. Na analogových videorekordérech se to projeví střídáním světlého a tmavého obrazu, DVD rekordéry zahlásí zablokovaný nebo nepovolený vstup a neumožní nahrát program. A to jakýkoliv, kódovaný i volný (FTA), v paketu DIGI TV i z jiných satelitů.

Jak jsme postupně zjistili, receivery se vyrábějí u společnosti General Satellite v Rusku a jsou kompletovány v Rumunsku, a zřejmě při přípravě firmware pro DIGI TV došlo k omylu. Výrobce totiž dodává receivery i pro jiné providery a kabelové operátory, a právě některá z nich si objednala kódování v systému Macrocvision. Tato ochrana pak byla zřejmě omylem také implementována do receiverů pro české abonenty.

Podle dnešního vyjádření, které serveru satCentrum poskytla společnost DIGI Czech Republic bude zjednaná náprava, a to přípravou nového firmware, který dané blokování již nebude obsahovat. Podle slov společnosti není z jejich strany žádný důvod, aby bylo abonentům bráněno v pořizování si záznamů na video anebo DVD, například i kvůli tomu, že nestihnou sledovat pořad, o který by měli zájem. Blokace není použita ani u žádného receiveru v Rumunsku, Maďarsku či na Slovensku.

V současné době programátoři teprve začínají pracovat na novém firmware, takže ještě není znám termín, kdy bude k dispozici nová verze. Ta se bude nahrávat do nových receiverů ještě před distribucí, stávajícím uživatelům bude nový firmware dostupný přes satelit Intelsat 10-02 v rámci automatické aktualizace (OTA), dostupný bude i v menu Instalace – Aktualizace – Automatická aktualizace. O přesném termínu vás budeme informovat.

Společnost DIGI Czech Republic posiluje tento týden svůj team, dnes jsme hovořili s p.Ševčíkem, který bude mít na starosti technické problémy, komunikaci s dealery a aktivaci karet řeší Jitka Kloubová. Pro dealery bude v nejbližší době dostupná nová linka pomoci 844 844 898 a několik nových mailových adres, jejich zveřejnění zde ale nemá pro běžné čtenáře smysl.


Redakce satCentrum, 13.9.2006, 19:00 hod., foto: abonentské receivery Humax a Hyundai


Aktualizováno 9.11.2006:

Dnes ve večerních hodinách byla aktivovaná funkce automatické aktualizace firmware (OTA) pro receivery HUMAX DIGI II+, distribuované pro české a v poslední době i slovenské abonenty služby DIGI TV. Nový firmware konečně vyřešil blokování video výstupů (SCART i CINCH) pro nahrávání na video a DVD rekordéry. Po zapnutí receiveru vyskočí na obrazovce okénko pro potvrzení stažení nového firmware, případně lze kdykoliv později spustit aktualizaci přes satelit Intelsat 10-02 na transponderech platformy v menu Instalace – Aktualizace – Automatická aktualizace. Natažení firmware trvá cca tři minuty a nemusíte se jej bát spustit.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 141   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.09.2006 • DIGI TV: Představujeme komplet pro české abonenty [ 95 ]
26.08.2006 • Společná televizní anténa a přechod na digitální vysílání
21.08.2006 • Na internet přes satelit s DVB-RCS [ 16 ]
10.03.2006 • Humax reaguje na plánované kódované vysílání z družice Astra: nový digitální set-top-box s CI
18.12.2005 • Seznamte se: Digitall World DVR 8000 EX
26.10.2005 • Testovali jsme: Golden Interstar DSR 8300 CI Premium combo – II. [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
5 / 8

  Nahrávání 

29.10.2006 07:27 • Ton
Xoro to opravdu bere
 
 
  Nahrávání z digi-tv 

28.10.2006 19:43 • anonym
Potvrzuju, že rekordér XORO 5500 a ORAVA DRV 701 nemá problém nahrávat z Digi-tv.
 
 
  RE: PCTV 

28.10.2006 19:11 • Alexx
Hej, ja mam na PC kartu TV Anywhere, soft WinDVR, a nahravanie nefunguje ani tam. hned vypise Can not record due to Macrovisio protection... teda neda sa ani tak, ani tak... ale ja mam jeden napad, ako ochranu obist, je to vyskusane a funguje to na 100%. Pre vsetkych, ktori chcete vediet ako na to, napiste mi na mail.Podmienka je PC, TV karta a video/dvd rekorder...
 
 
  PC TV card 

27.10.2006 21:38 • Stín
Zdravím, nezkoušel někdo nahrávat na pc tv kartu? funguje blokace i tam? Je pravda , že např. DVD HDD recorder XORO 5500 nemá s ochranou problémy?
 
 
  Měsíc pryč a žádná zmínka o no ... 

18.10.2006 07:43 • anonym
Měsíc pryč a žádná zmínka o novém firmware...
 
 
  Každý máme něco... 

13.10.2006 13:31 • Pupp
Na Vašem Humaxu I. se přehazují programy a z našich Humaxů II. zase nejde nahrávat.
Každý máme něco ale radši než přehazované programy přetrpím nemožné nahrávání...
Tlačit na ně....
 
 
  Mne napriklad vadi, ze sa mi s ... 

13.10.2006 11:37 • anonym
Mne napriklad vadi, ze sa mi stale prechadzuju programy, uz ma to fakt nebavi, robi to, aj ked ich mam v oblubenych...
 
 
  @duchman 

13.10.2006 07:39 • zeleny
Duchmane, těch nevýhod, proč doma provozovat cizí krám je mnoho - hlavní je NEMOŽNOST vložit do přijímače příp. další CI modul a kartu (např. CL). Namítneš,že na to mi stačí druhý STB - jistě, ale minimum televizorů má více než dva scarty a téměř žádný nemá více než jeden RGB vstup - A VO TO TADY JDE! Že si holt budeš muset seksakramensky vybrat, na co budeš koukat v pořádné kvalitě a co jen v mizerném PALu. Česky a jasně řečeno,DigiTV tě nutí sledovat vše ostatní (DVD, druhý STB) sledovat s podřadnější kvalitou anebo naopak!! Takže dokud nebudou nabízet např. samostatný CI modul (třebas spárovaný),je to od nich přinejmenším malý podvůdek. Spíš jsem zvědav na nový FW do toho jejich Humaxe, rušící nahrávací blokaci, to je průser mnohem větší....
 
 
  nemoznost pouzit kartu v jinem ... 

13.10.2006 07:18 • duchman
nemoznost pouzit kartu v jinem prijimaci podle mne kvuli sdileni,pri tak nizkych mesicnich pausalech by zrejme ztrata zpusobena sdilenim mohla byt vyznamna,nejsem schopen posoudit. na druhou stranu naklady na sdileni (prijimace s ETH portem) stoji tisice kc a prijimac od digitv je gratis,takze je otazka navratosti takove investice pri tak niznych oficial pausalech za sluzbu.
Nechapu vsak proc tady porad vsichni silite ze to nejde v jinem prijimaci? proc si proste nekoupit dvd rekorder a je to vyresene. nebo je tam nejaky zavazny problem? (neberu ted tu ochranu nahravani,tu by meli vyresit v digitv,jde mi jen o to proc by to parovani s prijimacem mela byt tak hrozna nevyhoda)

 
 
  Digi+II 

12.10.2006 22:48 • zdeny
Pro Radise
Prosím Tě, poraď mě jak propojit Ferguson 9000PVR s Humax DIGI+II abych mohl nahrávat na disk Fergusona.
Velkej dík za radu.
 
 
  Odblokování starší karty UPC n ... 

12.10.2006 13:06 • anonym
Odblokování starší karty UPC nemá nic společného se spárováním karty s přijímačem u DigiTV. Absolutně nic. DigiTV i v Rumunsku je známý jako aktivista proti "sharingu". Proto takový systém a tak silné opatření uvnitř přijímače. Na druhou stranu je hrozně nepohodlné mít kartu jen v jejich receiveru, nemožnost použít svůj třeba s PVR funkcemi. Ne každému jde o sdílení, ale třeba nahrát si nějaký pořad, co možná nejkvalitněji.
 
 
  Pro Jaryna 

10.10.2006 15:51 • Radis
Sám programy vytvářím...tak vím jak je složité nový firmaware předělat..někdy se to povede za týden a někdy to může trvat i několik měsíců není to nic jednoduché...Proč nejde strčit karta do jiného přístroje....jednoduchá odpověď...dopadlo by to jako s UPC direct každý si nechal odblokovat kartu a jel si každý za dara neuznávám pirátství...Když chceš jiný přístroj tak použij DIGI+ II jako dekodér a můžeš valit na druhém příjimači...A že naše Tv občas vypadávají tak je to problém na Novy,Primy atd. protože vysílají zatím malím přenosovým tokem nemají ještě takové kvalitní vybavení na digitální vysílání....
 
 
  Nevie niekto o tom, či budú v ... 

10.10.2006 11:48 • Orava
Nevie niekto o tom, či budú v programe DiGI české stanice pre slovenskú časť a slovenské pre českú. Na druhej strane by ma zaujímalo prečo sa do programu nedostal CS Film, keď už vypadlo NONStop kino, ďakuje za odpoveď?
 
 
  pro Radise 

10.10.2006 08:09 • Jaryn
Digi TV nezačala vysílat v září, takže nevím, co chce ještě zlepšovat. A to že nejde nahrávat považuju za dost důležitou informaci a jen tak mimochodem - je to už více jak měsíc a nic se neděje, tak kde je tedy problém? Proč se nabízí jen Humax II? A proč nemůžu tu kartu strčit do jiného přijímače, jako je to u UPC? Trochu hodně proč, ale pokud chci ovládat za pomocí OTA na co se budete dívat a na co ne, tak je to velmi dobrý způsob.
PS: Nejsem uživatelem ani zastáncem UPC pro rýpaly.
 
 
  Ááá tak už mám první pacienty, ... 

09.10.2006 21:51 • chocholoušek
Ááá tak už mám první pacienty, díky Digi digi za ty dary. Co navrhujete za terapii pro "digi-postižené"? Zatím mají naordinovány pouze čtyři holé bíle zdi, ale někteří pořád vidí kostičky, něco blábolí o nočním pornu, a že se nedá nahrát, no rozumíte jim???
 
 
  Romane nauč se číst.... 

09.10.2006 10:17 • Radis
Kdyby jsi četl pozorně tak v tom článku je jasně napsaný, že se nový firmaware nainstaluje automaticky pomocí OTA...tak nevím co tady řešíš!!!!!Jinak nevím co máš za bednu když se stěžuješ na kvalitu obrazu....kvalita je srovnatelná s UPCdirect a DIGI ještě stále dolepšuje svoji kvalitu...protože začala vysílat teprve 1.září tak ji dej čas...Mají občas výpadky naše kanáli...Čt,Nova,Prima protože vysílají přes slabší transponder tak je to jen otázka času až to vyladí....Tak si kup pořádnou televizy a ty keci si nech na koledu....
 
 
  jak tam dostat novy firmware? 

09.10.2006 07:56 • roman
a nevite nekdo, jak si tam ten novy firmware jako nahraju? prijde to pomoci OTA, nebo musim byt specialista na nahravani firmware a mit na to technicke zarizeni v podobe vedecke laboratore? celkem se toho desim. Mam na digi tv super pornokanal, ale v noci, coz me je na p..u, kterou ani nemuzu nahrat... jinak, kvalita digi - obraz programu - je naprosto hruzovy, sileny, strasny. jsem znechucenej.
 
 
  Blokácia aj na slovensku 2 

04.10.2006 20:36 • mcfly
Ja mam ten isty problem s HUMAX-om, vyskusal som obidva video rekordery, co mam doma ale ani jeden nevedel nahrat ani minutu bez blikajuceho obrazu. (mne sa obraz aj stmavne a nasledne vypadne a to v intervaloch cca. 3-4sekundy)!
Zda sa, ze zasielka prijimacov HUMAX sa dostala aj na Slovensko. Takze dufam, ze ten novy firmware bude k stiahnutiu i u nas.
 
 
  Já nahrávám DIGI TV naXORO 550 ... 

04.10.2006 11:57 • Tonda
Já nahrávám DIGI TV naXORO 5500 i vypaluji na DVD úplně v pohodě
 
 
  Blokácia aj na slovensku 

04.10.2006 11:39 • badinka2
Jeden môj známy si kúpil digi tv s humaxom na SLOVENSKU asi pred mesiacom, a zároveň dvd rekordér, ale z humaxu sa nahrávať nedá. Má niekto podobné skúsenosti?
 
 
Celkový počet komentářů: 141 / zobrazují se: 81 ... 100

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist