Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 04:40:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

CS film připomene šesti filmy životní jubileum Ivy Janžurové

  Autor: Československá filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 12.05.2016


CS film, televize českých a slovenských filmů, odvysílá 15. května šest celovečerních snímků s Ivou Janžurovou a navíc jí věnuje zvláštní vydání magazínu Filmových novin. Připomene tak 75. narozeniny této širokou veřejností milované herečky, které připadají na 19. května.


„Iva Janžurová, mimořádná osobnost s širokým hereckým záběrem patří mezi největší hvězdy československého a českého filmu a divadla,“ vzdává hold jubilantce Jan Jurka, programový ředitel CS filmu a dodává: „Svými výkony dlouhodobě spoluvytvářela a spoluvytváří tvář domácí kinematografie v tom nejlepším slova smyslu.“


CS film 15. května na den s Ivou Janžurovou odvysílá:

Jak se točí Rozmarýny (1977, režie Věra Plívová-Šimková, 12:00 hod.).

Režisérka dětských filmů Bonžůrka (Iva Janžurová) a její asistentka Drahuška hledají pro svůj nový film dětské hrdiny. Příběh má být o dívce, která kvůli nemoci ztratila vlasy a teď je plešatá. Kde ale najít tu, která se vzdá svých vlasů? Dále hrají: Pavlína Mourková, Dagmar Veškrnová, Jiří Krampol, Jiří Lábus, Zuzana Bydžovská, Jan Kraus a další.


Ďábelské líbánky (1970, režie Zdeněk Podskalský st., 14:00 hod.).

Černá komedie s Vlastimilem Brodským v roli geniálního vynálezce vypráví o tom, co se může přihodit, když dvě mladé chytré a hlavně krásné ženy (J. Brejchová a I. Janžurová) věnují všechnu svou energii na získání jednoho muže. Tato snaha vede ke zločinům všeho druhu a nevyhne se ani vraždě. Dále hrají: Jiřina Jirásková, Jan Libíček, Josef Beyvl, Darja Hajská, Jaromír Hanzlík, Jaroslav Moučka, Helena Růžičková a další.


Magazín Filmových novin: Iva Janžurová (2016, připravil Ondřej Pohl, 15:30 hod.).


Cirkus v cirkuse (1975, režie Oldřich Lipský, 16:00 hod.).

Mezinárodní porota má z cirkusového představení vybrat nejlepší číslo pro světový cirkusový festival. Přes četné zápletky, omyly a potíže všechna vystoupení dobře skončí a porota jednomyslně zvolí pro festival jediné číslo – celé představení. Strhující výkony artistů jsou zachyceny vynikající kamerou Jaroslava Kučery. Dále hrají: Lubomír Lipský, Oldřich Velen, Ján Mistrík, Jevgenij Leonov, Jiří Sovák a další.


Všichni musí být v pyžamu (1984, režie Jaroslav Papoušek, 18:15 hod.).

Hrdinou, řítícím se z jednoho neštěstí do druhého je bývalý účetní Řehoř Maršíček, který se po infarktu, ze strachu před smrtí, rozhodne žít klidným, střídmým životem a dodržovat zásady zdravé životosprávy. Nekouřit, nepít, cvičit a jíst zdravě. Nastoupí na místo revizora nemocných a doufá, že v novém zaměstnání bude mít klid… Herecký koncert Františka Husáka a Ivy Janžurové. Dále hrají: Josef Kemr, Marie Rosůlková, Eliška Balzerová, Blanka Waleská, Petr Čepek, Karel Heřmánek, Jaroslava Obermaierová, Tereza Pokorná-Herzová, Jan Hartl a další.


Slaměný klobouk (1981, režie Oldřich Lipský, 20:00 hod.).

Ztřeštěná komedie z dílny Oldřicha Lipského. Jedna trochu komplikovaná svatba, slaměný klobouk snědený koněm a hlavně zmatek nad zmatek. Skvělé obsazení snad všech rolí výkvětem tehdejších českých herců – Miloš Kopecký, Iva Janžurová, Květa Fialová, Pavel Landovský, Vladimír Menšík a mnoho dalších.


Spadla s měsíce (1961, režie Zdeněk Podskalský st., 22:00 hod.).

Filmový debut Ivy Janžurové. Družstevní komedie o tom, co se stane, když starostlivý a obětavý předseda JZD musí odjet na dlouhodobé školení. K jeho nemilému překvapení všechno funguje ještě lépe a radostněji, protože řízení celého družstva a řešení nahromaděných problémů se ujala mladá zootechnička Mája. Jediná hlavní role pozdější lékařky Hedy Škrlantové, dále hrají: Zdeněk Řehoř, Vlastimil Brodský, Jiří Sovák a Stella Zázvorková.


František Malina, Československá filmová společnost, 12. 5. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.05.2016 • Premiéra seriálu Preacher 30. května na stanici AMC
12.05.2016 • Regionalnitelevize.cz se ostře ohrazuje proti aktivitám ukrajinského webu, odvysílá znovu Cestoskop z Ukrajiny
09.05.2016 • Discovery a ČT podepsaly dohodu o vysílání olympijských her
09.05.2016 • Discovery poradí, jak projít Jižní Ameriku bez halíře v kapse, představí i nejnebezpečnější práce na světě
08.05.2016 • Život je plný překvapení – důkaz na Prima ZOOM v 19. týdnu!
07.05.2016 • Kontroverzní reality rodina Kardashianových/Jennerových je zpět v nových dílech seriálu Držte krok s Kardashians na televizi E!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist