Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:14:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

SES ASTRA kúpila 24 transpondérov na družici WORLDSAT 2, ktoré bude prevádzkovať pod názvom ASTRA 4A

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 07.09.2004



SES ASTRA podpísala kontrakt na využitie kapacity družice WORLDSAT pre svoje vysielanie v AFRIKE. SES ASTRA kúpila 24 ks pan-African transpondérov na družici WORLDSAT 2 (37,5° West), ktoré bude prevádzkovať pod názvom ASTRA 4A


SES ASTRA a WORLDSAT, obe SES GLOBAL spoločnosti (Na burzách Euronext Paris, Luxembourg a Frankfurt kótovaná pod označením SESG) oznámili uzavretie dohody o využívaní najmodernejších satelitných služieb SES ASTRA pre celý Africký kontinent.

Dohoda zahŕňa využívanie 24 ks C-band transpondérov na družici WORLDSAT 2 (WS-2) a to na obdobie až do konca životnosti družice. WS-2 je práve vo výrobe u spoločnosti Alcatel Space of France a jej vynesenie na obežnú dráhu je naplánované na 4. kvartál 2004 pomocou ruskej nosnej rakety Proton pod záštitou ILS (International Launch Services).

Celá táto vysielacia kapacita WS-2 určená pre Afriku bude predávaná pod obchodným menom ASTRA. Regionálna podpora predaja bude realizovaná prostredníctvom zastúpenia SES v Johannesburgu v Južnej Afrike. V počiatočných fázach bude SES ASTRA službu riadiť cez družicu ASTRA 2B (28.2° East), ktorá je v súčasnosti určená pre Západnú Afriku.

Ferdinand Kayser - prezident a výkonný riaditeľ SES ASTRA vyhlásil: “Túto kapacitu bude ASTRA používať/predávať pod označením ASTRA 4A. Tým SES prinesie aj do Afriky jednu z najznámejších a najdôveryhodnejších značiek z oblasti satelitných služieb. Už teraz prostredníctvom družice ASTRA 2B poskytujeme svoje služby nášmu zákazníkovi Accelon a to najmä pre Nigériu a od tohto mesiaca aj pre Ghanu. Ako ďalšiu dôležitú súčasť tejto stratégie pri rozširovaní zaujímavých satelitných služieb pre Africký kontinent sme si teraz zabezpečili najmodernejšie C-band satelitné kapacity od našej sesterskej spoločnosti WORLDSAT.

Táto vzájomná dohoda zapadá aj do stratégie SES GLOBAL týkajúcej sa maximalizácie synergického efektu, ktorý vznikne pri vzájomnej spolupráci spoločností za účelom dosiahnutia čo najväčšieho prínosu pre zákazníkov. ASTRA 2B (28.2° East) a ASTRA 4A (37.5° West) sa tak stávajú predmostím SES na Africký trh, ktorý má obrovský potenciál práve pri využití satelitných služieb.“

Andreas Georghiou - prezident a výkonný riaditeľ WORLDSAT dopĺňa: ”S pomocou vysokovýkonnej C-band kapacity súbežne s Ku pásmom ASTRy 2B má teraz ASTRA na Africkom kontinente, kde sú bezdrôtové technológie nevyhnutné veľmi dobrú konkurenčnú pozíciu. Naša dohoda podčiarkuje stratégiu spoločnosti WORLDSAT poskytovať efektívne riešenia pre rôznych medzinárodných operátorov, v tomto konkrétnom prípade našej sesterskej spoločnosti ASTRA, ktorá expanduje do ďalších regiónov.”

Výmena Satcom C1 za WS-2 - zdokonalenú vysokovýkonnú C-band satelitnú sústavu plánovaná na koniec roka 2004 bude slúžiť nielen televíznym a rozhlasovým vysielacím spoločnostiam, ale aj káblovým operátorom, internetovým providerom, vládnym agentúram, vzdelávacím inštitúciám, doručovacím spoločnostiam a súkromným transatlantickým sieťam vrátane Severnej Ameriky, Karibiku, Južnej Ameriky, Európy a Afriky.

Vysokovýkonná a najmodernejšími technológiami vybavená družica WORLDSAT-2 bude ponúkať bezprecedentne najlepšie služby. Jej moderná konštrukcia a vysoký výkon umožní vysokodátovú priepustnosť aj bez použitia veľkých antén. Dvojzväzkový systém pre Severnú Ameriku a Južnú Ameriku bude dopĺňať jeden viaczväzkový systém pokrývajúci Európu a Afriku. Systémy budú prepojené prostredníctvom automatického prepínača na samostatnom transpondéri.

Družica WS-2 unesie celkom 72 C-band transpondérov a jej životnosť je naplánovaná na 15 rokov.

Satelitný družicový systém ASTRA je Európskym lídrom v oblasti Direct-to-Home služieb a v súčasnosti pokrýva viac než 94 miliónov domácností. Flotila ASTRy pozostáva z 13 družíc, ktoré prenášajú okolo 1400 analógových, digitálnych televíznych a rádiových kanálov ako aj multimediálnych a internetových služieb. ASTRA využíva 2 prime orbitálne pozície pre DTH (Direct-To-Home) služby (19.2° East a 28.2° East). Ďalšie profesionálne služby ako Direct-to cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use sú ponúkané z orbitálnej pozície 23.5°/24.2° East a 5.2° East.

SES ASTRA je spoločnosťou SES GLOBAL (Na burzách Euronext Paris, Luxembourg a Frankfurt kótovaná pod označením SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkom 2 vedúcich satelitných operátorov a to SES ASTRA v Európe a SES AMERICOM v USA. Spoločnosť má tiež strategický podiel v AsiaSat v Ázii, v StarOne a Nahuelsat v Latinskej Amerike a NSAB v Európe. Pomocou WORLDSAT ponúka jedinečné pripojenia aj ostatným hlavným regionálnym družicovým zoskupeniam, ktoré tiež patria pod hlavičku SES GLOBAL. Americom Government Services ponúkajú sieťové riešenia a prenosné pásma vláde USA a jej partnerom. SES GLOBAL ponúka výborné satelitno-komunikačné riešenia prostredníctvom 40 družicových systémov okolo celej zemegule. Naviac SES GLOBAL má spoluúčasť v ORBCOMM, ktorý je poskytovateľom bezdrôtových dátových služieb prostredníctvom low-earth orbit (LEO) satelitnej siete a tiež v satelitno-technologických spoločnostiach Gilat Satellite Networks Ltd. a ND Satcom. V neposlednom rade je SES GLOBAL aj zakladateľom a akcionárom SATLYNXu – luxemburského spoločného podniku spoločností Gilat a Alcatel Space, ktorí vytvorili bezkonkurenčné portfólio spoľahlivých a efektívnych obojsmerných satelitných širokopásmových služieb a riešení pre korporácie, veľké podniky, stredné a malé podniky (SOHO) ako aj jednotlivých koncových užívateľov a ich komunity v celej Európe.

WORLDSAT bola založená v r. 2003 spoločnosťou SES GLOBAL, najväčšou svetovou satelitnou spoločnosťou za spoluúčasti SES AMERICOM so základňou v New Jersey, ktorá je najväčším poskytovateľom satelitných služieb v USA. WORLDSAT poskytuje satelitné služby zákazníkom z rôznych oblastí mobilných komunikácií, televíznym a rozhlasovým vysielacím spoločnostiam, internetovým providerom a dátovým sieťam, obohatené o pripojenia k hlavným regionálnym satelitným providerom vrátane SES AMERICOM a SES ASTRA v Európe, na Strednom Východe a Afrike.

Nanovo spustená obchodná stratégia v súčasnosti využíva družice na pozíciách 108.2 st. East (TDRS-6) a 37.5 st. West (Satcom-C1). Namiesto nich má spoločnosť pripravené 2 nové družice WS-2 a WS-3, ktoré plánuje vypustiť v rokoch 2004 a 2005.

Viac info o SES GLOBAL na www.ses-global.com, o spoločnosti WORLDSAT na worldsat.net,


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.09.2004 • Družica AMC-15 pripravená k septembrovému štartu rakety Proton
31.08.2004 • Změny ve vysílání slovenských stanic na družici Thor 3 - aktualizováno [ 11 ]
11.08.2004 • Změny v obsazení transponderů UPC Direct k 11.8.2004 - aktualizováno [ 7 ]
06.08.2004 • Když se hledá (pořádně), tak se najde [ 2 ]
04.08.2004 • Analogové vysílání TVN do konce prázdnin?
04.07.2004 • Od Türksatu k Bajkonuru - 2. část [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist