Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 15:14:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Bude Česko mít vlastní náboženskou televizi?

  Autor: Radek Pešout, Česká média , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 13.09.2004



Český televizní trh by se mohl rozrůst o další kanál. Už delší dobu se hovoří o parlamentní, meteorologické či ekonomicko-burzovní televizi. Nyní podle zákulisních informací se připravuje speciální křesťanský televizní kanál.


Internetovému deníku Česká média (ČM) se podařilo ověřit z několika nezávislých a důvěryhodných zdrojů, že celý projekt koordinuje a připravuje ředitel Radia Proglas a katolický kněz Martin Holík. Po oslovení dotčených subjektů jsme vždy dostali nepřímé potvrzení, že projekt křesťanského kanálu skutečně existuje, oficiální vyjádření však nikdo v tuto dobu ze zainteresovaných subjektů nepodá. "Platí u nás úzus, že o jednáních neinformujeme do doby podepsání smlouvy," zněla například jedna z odpovědí.

Z informací, které zatím nebyly oficiálně potvrzeny, vyplývá, že celý projekt křesťanské televize by měly zajišťovat dva subjekty - Radio Proglas a televizní Studio Telepace. Kanál by měl vysílat už v roce 2005 údajně přes satelitní vysílání.

Oslovena prý byla společnost Czech Link. Údajně se uvažuje i o pozici v některém digitálním multiplexu. Výhledově se prý počítá s výstavbou celoplošného vysílání s možností regionálního odpojování. Tyto informace se však nepodařilo z oficiálních zdrojů potvrdit a jde tedy zatím pouze o spekulace.

Radio Proglas je křesťanská rozhlasová stanice vysílající z Brna disponujícími regionálními studii v Olomouci, Praze, Hradci Králové a Ostravě. Program rádia je nekomerční, provoz stanice není financován z výnosů odvysílaných reklam či inzerce. Proglas v současnosti pokrývá svým signálem významnou část České republiky. Rádio je i v nabídce společnosti Czech Link spol. s r.o. či UPC Česká republika a.s.

Studio Telepace je soukromé studio se sídlem v Ostravě zabývající se výrobou audio/video pořadů, pořizuje záznamy církevních mší či slavností, zajišťuje videopřenosy nebo ozvučení akcí, pronajímá audio/video/TV techniku. Studio Telepace je podnikatelským projektem Sdružení Telepace, které se zaměřuje na organizování a realizaci interaktivních výstav, netradičních projektů, benefičních akcí a volnočasových aktivit dětí a mládeže.

Pod tímto názvem funguje od září roku 1999. Do té doby byly projekty realizovány pod Klaunským divadlem MIMO a Nadací Telepace pro podporu výchovy a vzdělávání mládeže. Studio Telepace je českou obdobou italské společnosti Telepace Roma, která na Apeninském poloostrově provozuje satelitní tematický kanál vysílající 24 hodinový program, v jehož portfoliu jsou zejména náboženské programy. V Evropě je signál šířen přes satelit Eutelsat Hotbird III. Telepace Roma je součástí nadnárodní sítě GlobeCast World TV, která zahrnuje zhruba 110 kanálů v Evropě, Jižní Americe, Africe, Středním východě a Asii. Společnost má operační a technická centra v Los Angeles, New Yorku, Miami, Washingtonu, DC a Salt Lake City.

Společnost Czech Link spol. s r.o. vznikla na přelomu roku 1996-1997 za účelem zajištění satelitní distribuce televizních i rozhlasových programů na terestriální vysílače a do kabelových rozvodů na území České republiky a Slovenska. Majitelé společnosti Czech Link jsou Czech Digital Group, a.s. a UPC Česká republika, a.s. Vysílání digitálního paketu je zajišťováno prostřednictvím digitální uplinkové stanice umístěné v areálu České televize v Praze - Kavčí hory. Stanice vysílá na satelitní segment družice Eurobird 1 28,5 st. východní délky, transpondér F3 frekvenci 12,607 GHz. Operátorem družice je společnosti Eutelsat.

Czech Digital Group, a.s. byla založena firmou FTV Premiéra, spol. s r.o., která je jejím 100% vlastníkem. FTV Premiéra spol. s r.o. je držitelem licence pro vysílání televizního programu Prima TV. Společnost byla založena s úmyslem zahájit provoz digitálního pozemního vysílání v České republice. Mezi hlavní aktivity firmy patří DVB - satelitní (Czech Link spol. s r.o.), DVB - terestriální a DVB - multimediální aplikace (Head3LineS, a.s.).

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) společnosti Czech Digital Group, a.s. 15. července 2004 přidělil sadu kmitočtů. Tento krok společnosti umožní vybudovat postupně celoplošnou veřejnou telekomunikační síť pro vysílání zemské digitální televize v systému DVB-T. Do doby zahájení vypínání analogového vysílání umožní pokrýt více jak 30% populace (síť pro digitální televizní vysílání - Multiplex B).


Radek Pešout, Česká média, 13.9.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 10   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.09.2004 • Bude či nebude vysílat TV1EU?
14.09.2004 • Zone Vision expanduje na Východ
13.09.2004 • U Dunaje se bude nadělovat [ 8 ]
11.09.2004 • Přeneste se do Ka pásma [ 8 ]
09.09.2004 • Canal Satellite – 10 nových televizních programů navíc!
06.09.2004 • Už i Rumunsko má zpravodajskou televizi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Och boze 

14.09.2004 12:46 • exil
Na Slovensku to mate na STV a dokonca na skolach povinne. V Cechach to bude cez satelit? Predpokladam, ze to rozbiehaju krestanskí teroristi... O chvilu sa budu likvidovat druzice, podla toho pre aku vieru pracuju.
 
 
  Mnoho řečí a stále nic 

14.09.2004 10:35 • PC1
Ať jde o jakoukoliv Tv bez ohledu na tématické zařazaní, stále se jedná jen o řeči. Pořád slyšíme jen "Brzy bude, někdy bude, chystá se.....atd." Nevěřím, že se tady jakákoliv TV objeví. Parlamentní Tv měla také vysílat astále se to odkládá..
 
 
  dokedy ich budeme trpieť 

14.09.2004 09:45 • s pánom bo...
najväčšia teroristická organizácia na svete, dokedy ju budeme trpieť ???!!!
ja hovorím tak, ako patrí riť do šerbľa, tak patrí náboženstvo do kostola ale radšej nikde, kto neverí v seba nemá nárok veriť niečo iné, blahoslavený chudobný duchom
 
 
  Pre Krista Pana 

14.09.2004 09:16 • ibatak
co tym sektarom uz nacisto j.e.b.e.?
 
 
  Ámen!!!! A to doslova :) ... 

13.09.2004 23:24 • anonym
Ámen!!!! A to doslova :)
 
 
  Rozumné 

13.09.2004 19:58 • Môj Bože.
Všelijakí devianti, liberáli, despoti...zalamujú rukami a kričia, len to nie. Bože, akí sú obmedzení, netolerantní...
 
 
  Konečne niečo rozumné 

13.09.2004 19:56 • mysliaci
Ak sa to podarí, konečne bude niečo zmysluplné v nezmyselných TV. Nech je to pre človeka a jeho pohľad k hodnotám ducha.
 
 
  Muj boze Muj boze no to je to ... 

13.09.2004 17:49 • anonym
Muj boze Muj boze no to je to prave.
 
 
  Jedna věta. 

13.09.2004 15:29 • Láďa
A kolik se na ní přidalo domněnek. Křesťané budou rádi, že nemusí furt čučet na nesrozumitelné porno.
 
 
  Jen to ne. ... 

13.09.2004 14:21 • anonym
Jen to ne.
 
 
Celkový počet komentářů: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist