Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 11:13:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Bude či nebude vysílat TV1EU?

  Autor: ČTK, Česká média , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 15.09.2004



V říjnu hodlá spustit vysílání ve všech oficiálních jazycích EU 1. evropská televize TV1EU, která má sídlo na Slovensku, studio v Budapešti a odbočku v Bruselu. Projekt počítá s tím, že téměř 70 procent programu bude "veřejného charakteru", řekl včera v Bruselu novinářům hlavní manažer televize Peter Bujanský.

"Oficiální kruhy EU zatím nepotvrdily vznik podobného projektu," napsal však šéf internetového serveru Radioweb.sk Juraj Koiš. Představitelé televize se 8. září vůbec nedostavili před slovenskou licenční radu, která následně zamítla jejich žádost o přidělení licence na satelitní vysílání. Podle Bujanského bude ale možné od 16. října vysílání zachytit pomocí satelitu nebo kabelu.

Podle internetových stránek televize se vysílání dostane se do 110 milionů evropských domácností. Bujanský uvedl, že například zprávy budou překládané do dvaceti jazyků, dabované a vysílány budou napůl živě, napůl ze záznamu. Dabované do oficiálních jazyků a namixované mají být i další programy. Projekt dále počítá s denními magazíny, týdeníky, zábavou, filmy, dětskými pořady a celovečerními programy, 120 kamer také bude v neděli snímat panoramatické obrazy různých evropských koutů.

Na některé dotazy novinářů o pozadí televize nechtěl Bujanský ani jeho další dva kolegové odpovídat s tím, že jsou buď privátní, nebo by jejich zodpovězení zmařilo moment překvapení, kdy začne televize vysílat. Autoři projektu neuvedli, kdo je investorem televize, řekli jen, že autorem myšlenky je Pavol Hakan, který dříve působil jako mediální poradce. "Nejsem oprávněn o něm mluvit," dodal Bujanský. Jeho kolega Thomas Barbierik posléze ČTK naznačil, že za firmou stojí stoprocentní slovenský vlastník. Neupřesnili ani rozpočet televize; k financování podotkli, že bude stoprocentně pokryto reklamou a sponzory, nikoli ale politickými. Zástupci televize slibují známé tváře, avšak zatím je nechávají zahaleny tajemstvím.

Televize, která podle internetu měla původně začít vysílat 20. září, má mít kolem 50 zaměstnanců. Využije servisních produkčních firem a nepočítá například s náboženskými programy. Informace o televizi lze nalézt také na stránkách www.tv1eu.net. TV1EU Broadcasting vznikla v březnu, podle obchodního rejstříku má sídlo v Košicích. Jediným vlastníkem je Pavol Hakan s vkladem 200.000 Sk.


Zdroj: ČTK, autoři: lp, boh, pto, bm, Česká média: (fr), 14.9.2004


Poznámka redakce:

O tomto projektu jsme na našem webu už několikrát psali, naposledy před deseti dny ve shrnujícím článku Štart 1.EU TV opäť odložený. Přečtěte si jej. Pokud televize nezačne vysílat, je předběžné dělat jakékoliv závěry.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.09.2004 • Galaxie sport pro technické problémy 24 hodin nevysílala
14.09.2004 • Zone Vision expanduje na Východ
13.09.2004 • Bude Česko mít vlastní náboženskou televizi? [ 10 ]
13.09.2004 • U Dunaje se bude nadělovat [ 8 ]
11.09.2004 • Přeneste se do Ka pásma [ 8 ]
09.09.2004 • Canal Satellite – 10 nových televizních programů navíc!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist