Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 22:21:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Na návštěvě v: Eusat

  Autor: Václav Hrubec , e-mail: hrubec@satcentrum.com Přidané: 24.08.2005


Během svého pobytu na Ostravsku jsem si udělal čas k návštěvě několika specializovaných prodejen a zajímal jsem se, co nabízí místní firmy pro zájemce o pořízení satelitního či DVB-T kompletu, případně dalšího příslušenství. I když skoro všechny navštívené firmy už mají své internetové obchody, které jsou dostupné non stop 24 hodin, případně lze u nich objednat zboží e-mailem, mnohý zájemce o pořízení satelitního kompletu však (správně) upřednostňuje osobní kontakt s prodejcem a pokud jde o začátečníka, který není zatím v dané oblasti příliš kovaný, je určitě vhodné preferovat odborníky ve specializované prodejně před nákupem v supermarketu. Ti mu při prodeji poradí, zodpoví na řadu dalších dotazů a případně pomohou i s montáží.

Tyto články (minulý, dnešní i další pokračování) berte prosím jako mé osobní tipy pro případného zájemce, který neví kam v tomto teritoriu zajít. Jedná se jen o krátký popis, a nejde o PR či placenou reklamu. Prodejny byly vybrány v místě mého dočasného pobytu více méně náhodně - až na dvě výjimky, kdy jsem plánoval navštívit T&T kvůli kartě na Czechlink a do opavské TIPy jsem si jel pro DVB-T receiver na odzkoušení příjmu klimkovického a polského digitálního paketu. To na vysvětlenou, proč právě ta prodejna a jiná zase ne. Pro kompletní informace o prodejcích a montážních firmách můžete navštívit databázi satCentrum v sekci Firmy, vzorek 575 českých a 85 slovenských firem je už dost reprezentativní a určitě v něm najdete dobrého prodejce ve svém okolí.

Do obchodů jsme vstupoval jako obyčejný, neznámý a nepoznaný zákazník z ulice, teprve po krátkém rozhlédnutí jsem se představil a pak se ptal i na další podrobnosti. Rád bych na tomto místě konstatoval, že jsem se bez výjimky u všech prodejců setkal s ochotou a zájmem, což dneska není bohužel všude pravidlem a měl jsem štěstí i na dobře odborně vyškolené prodavače, případně majitele či vedoucí, kteří měli „svůj“ obchod jako velký koníček a to je v dnešní pro prodej elektroniky ne zrovna lehké době co říct.


Eusat

Na satelitní prodejnu firmy Eusat Systems jsem narazil vlastně náhodou, když jsem na ostravské mariánskohorské ulici 28.října hledal odbočku vpravo na Daliborovu ulici, kam jsem jel do společnosti Trade and Technology. A tři velké výlohy s nápisy DVB-T, Satelity a Antény se prostě nedaly přehlédnout. Navíc zde bylo kupodivu dosti místa na zaparkování u chodníku (nevím, zda je to pravidlem, ale jen o pár křižovatek dál na Mariánském náměstí jsem už nebyl tak úspěšný) a tak jsem zastavil a vydal se na návštěvu prodejny.

Protože se jednalo o pátek, před čtvrtou hodinou odpolední, trochu jsem se obával, zda bude moje návštěva prodejcům vhod, myslím si, že se v tom horkém letním podvečeru už všichni spíše těšili na víkend u vody. Mé obavy se ale rychle rozptýlily, jakmile jsem se dal do rozhovoru s příjemným mladíkem, který se mne hned ujal a provázel rozlehlou ještě dá se říci novotou vonící prodejnou od jedné vitríny ke druhé. Přiznám se, že mne trochu překvapil, když došlo na představení se a výměnu vizitek, ze zapáleného prodejce, který má satelitní příjem jako velké hobby se vyklubal majitel firmy, ing.Miroslav Bohušík.

Spolu s technikem, který se právě vrátil z montáže u zákazníka jsme pak probírali přednosti a nedostatky některých receiverů na prodejně, okomentovali levné, ale ne vždy kvalitní soupravy v hypermarketech, abonenci UPC Direct, příjem DVB-T na Ostravsku i další strasti podnikání v zajímavém, ale na rabat ne zrovna lukrativním oboru, jakou je satelitní technika.

Prodejna Eusat sídlí v Ostravě-Mariánských Horách, na ulici 28.října číslo 265, otvírací doba: pondělí-pátek 8-17 hod., presentaci na internetu najdete na stránce www.eusat.com, kde je též on line obchod se satelitními a DVB-T komponentami, TV anténami, kabely a dalším příslušenstvím, včetně např. konzol a stožárů. Prodej za maloobchodní ceny koncovým zákazníkům, velkoobchodní ceny pro montážníky se živnostenským listem. Aktualizace ceníků k 23.7.2005. Na stránce dále najdeme základní info o CZ/SK vysílání i download návodů k receiverům Premium X a Emtech. Některé odkazy (Novinky, Akční nabídka) nebyly ještě na stránce doplněné. Do budoucna společnost Eusat připravuje splátkový prodej na své zboží i na internetu.

Na prodejně mě zaujaly netradiční tvary čtvercových satelitních parabol a také „poslechový kout“ s televizorem k předvedení příjmu na prodávaných receiverech. Je zde možné zakoupit přístupové karty na Czechlink i Slovak link a vhodné CAM a také uzavřít abonenci UPC Direct.


Můj závěr: velká (i když ne zrovna útulná, spíše působí ještě novým, „syrovým“ dojmem) prodejna s množstvím prosklených vitrín, ve kterých je vystaveno hodně receiverů a komponentů, a dobře odborně vybavení prodejci.


Pokračování příště


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.08.2005 • Na návštěvě v: Atos a Trilobit [ 3 ]
21.08.2005 • Kvalifikace MS 2006 (ČR - Arménie) živě na Galaxii sport! [ 1 ]
19.08.2005 • ČT chce zahájit řádné digitální vysílání ČT1 a ČT2 do konce roku [ 6 ]
12.08.2005 • Na návštěvě v: Bratislavě a Banské Bystrici [ 22 ]
10.08.2005 • Zápas Artmedie Petržalka s Partizanom Belehrad na TV JOJ
02.08.2005 • Champions League na Galaxii sport [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  spokoj.zak. 

24.08.2005 13:20 • rene
Koupil jsem si tam premium pgu, musím konstatovat, že jsem byl velmi spokojen s přístupem a vysvětlením ovládání, sice byl asi cca o 200Kč dražší než v jiné prodejně vybavené né tolik ochotným a odborně zdatným pers.v ove, ale v pozici začatecnika jsem toho vubec nelitoval. Využil jsem i možnost servisu dálkového který byl rychlejší než jsem čekal - do 2 dnů- včetně bezplat. zapůjčení náhradního po dobu opravy. Spokojenost na mé straně. Můj koment.není o reklamě ani o známosti pouze konstatováním.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist