Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 19:18:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

FTV Prima považuje nepravdivá tvrzení RTA za nekalosoutěžní jednání a je připravena se bránit

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.12.2011


FTV Prima hodlá vrátit historickou licenci k vysílání programu Prima televize. Její vysílání ukončí ke dni 1. 1. 2012. Nový plnoformátový program, jehož skladba bude logicky vycházet z programu Prima televize, se bude ovšem stále více soustředit na „zábavu pro celou rodinu“. Program Prima family tak bude v celém vysílacím čase konkurovat ostatním celoplošným programům a nebudou se do něj připojovat provozovatelé regionálního vysílání.


RTA mediálně napadla FTV Prima a jí zvolený postup, chystá se údajně obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Radu pro rozhlasové a televizní vysílání a Český telekomunikační úřad a také prý bude žádat o senátní slyšení.

FTV Prima se proti tomuto útoku důrazně ohrazuje a pokládá kroky RTA za naprosto bezprecedentní příklad nezákonného zásahu do svých práv. Český právní řád každému provozovateli vysílání umožňuje vrátit licence k provozování televizního vysílání a nezná důvod, pro který by bylo možno takový postup znemožnit či zakázat. Žádný komerční provozovatel vysílání – ani FTV Prima, ani RTA – nemůže být státem nucen, aby vysílal program, který z jakéhokoli důvodu vysílat nechce.

Marek Singer, generální ředitel FTV Prima, uvedl: „RTA prostě neříká pravdu, když tvrdí, že má vůči nám nebo dokonce vůči státu právo na to, aby byl jejich program připojován do Prima televize až do roku 2018. Před takovými nepravdivými tvrzeními by se měli mít daňoví poplatníci na pozoru. S tím, že Prima televize může skončit, museli provozovatelé regionálního vysílání vždy počítat – to se mohlo stát kdykoli z řady důvodů: licenci lze vrátit, odejmout anebo ji provozovatel nemusí prodloužit. Navíc RRTV udělila licenci k vysílání digitálního centrálního programu TV 7, který si regiony RTA samy vybraly, a to již v roce 2008. Fakt, že program TV 7 doposud nezačal vysílat, ovšem není problém FTV Prima.“

„Kdyby po tom RTA toužila a kdyby to připouštěl zákon, rádi jí historickou licenci k vysílání Prima televize převedeme. RTA nás ale nemůže nutit, abychom neinvestovali své peníze tak, jak potřebujeme my, ale tak, jak potřebuje ona. Takovéto jednání by snad mohlo mít zelenou v banánových republikách, ale ne v České republice v roce 2011. Dnes, v liberalizované digitální éře, může každý získat licenci a vysílat si, co chce. Ale žádné právo na vlastní podnikání za peníze konkurenta nebo za peníze státu nikdy neexistovalo. RTA by se měla, stejně jako všichni seriózní vysílatelé, soustředit na vysílání vlastního programu a neparazitovat na našich nemalých investicích do kvalitních pořadů s vysokou sledovaností“, dodal k situaci Marek Singer.


Marek Singer, generální ředitel FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.12.2011 • Zmeny v manažmente RTVS
01.12.2011 • Manažerský tým generálního ředitele ČT je kompletní
01.12.2011 • RTVS podpísala s bývalým mediátorom STV dohodu o urovnaní
29.11.2011 • Společnost CET 21 spol. s r.o. podala návrh na zápis fúze se svými dceřinými společnostmi do obchodního rejstříku
23.11.2011 • Údajné rozhodnutí ATO o výběru vítěze tendru na měření sledovanosti v letech 2013 až 2017 je protiprávní
21.11.2011 • Jan Andruško dnes v souladu s předchozí dohodou předal funkci prezidenta ATO do rukou Marka Singera

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist