Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 02:12:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká televize ve vysokém rozlišení: ČT HD vyhrazené pro Jedničku

  Autor: PR Press Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.02.2012


ČT HD od 1. 3. 2012 přestává přepínat mezi programovými okruhy ČT1, ČT2 a ČT4. Natrvalo bude vysílat Jedničku ve vysokém rozlišení. Česká televize vychází vstříc divákům, kteří preferují vysoké rozlišení obrazu. Na základě jejich ohlasů se od začátku března upraví systém ČT HD, distribuční cesty pro vysílání České televize v HD kvalitě.


Aktuálně je ČT HD společnou platformou pro vysílání Jedničky, Dvojky a sportovní Čtyřky ve vysokém rozlišení, přičemž mezi zmíněnými programovými okruhy přepíná podle toho, který z nich zrovna nabízí pořad v nativním vysokém rozlišení.

O půlnoci z 29. 2. 2012 na 1. 3. 2012 nastane změna a ČT HD bude natrvalo vyhrazené Jedničce.

Úprava znamená pro diváky především zpřehlednění. Z ČT HD se tak prakticky stane ČT1 HD. Pokud lidé tento kanál naladí na svých přijímačích, mohou si jej bez obav uložit na předvolbu, na níž očekávají příjem Jedničky České televize. Od začátku března pak pod daným číslem předvolby najdou ČT1 neustále, trvale ve vysokém rozlišení.

Své vysílání ve vysokém rozlišení – ČT HD, od 1. 3. 2012 ČT1 HD – Česká televize zajišťuje primárně v satelitní digitální distribuci z družice Astra 3B na pozici 23,5° východně. Lze jej přijímat také v rámci zemského digitálního vysílání sítě 4 (dosud pouze experimentální negarantovaný provoz komerčního provozovatele, pro příjem je potřeba pokročilý digitální televizor či set-top-box DVB-T MPEG-4) a ČT HD do své distribuce přebírají také někteří komerční kabeloví a IPTV operátoři (také tyto distribuční cesty neprovozuje Česká televize, proto nemůže garantovat rozsah služeb a jejich technickou úroveň).


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.02.2012 • Česká asociace elektronických komunikací o. s. připravuje kongres s mezinárodní účastí
20.02.2012 • RTVS štartuje kampaň, v ktorej chce ľuďom poďakovať
09.02.2012 • Televize Nova končí svou analogovou éru, 12. února vypíná poslední vysílače
31.01.2012 • Towercom s novou satelitnou uplinkovou stanicou v Prahe [ 1 ]
26.01.2012 • Fishing and Hunting mediálním partnerem festivalů For Fishing a For Hunting 2012
16.01.2012 • Organizační změny satelitních platforem CS Link a Skylink

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Hezký den.Co se týče mně,já bych byl pro vyhlášení 

08.03.2012 10:52 • ® nalim
Hezký den.Co se týče mně,já bych byl pro vyhlášení lidového referenda o koncesionářských poplatků Čt.At je Čt placena z rozpočtu vlády,pak si může Čt dělat co chtce,bez ohledů na názory diváků.
 
 
  In memoriam ČT HD 

06.03.2012 17:41 • ® Buddy
In memoriam ČT HD!
Tak dnes nastalo presne to o čom som písal: ČT2 vysielalo mimoriadne zaujímavý dokument o Tibete, čaji, karavánach a ľuďoch ktorých životy sú s týmito karavanami spojené. Techicky, obsahovo a aj umelecky nádherný dokument ukazujúci aj nádhernp prírodu Himalájí. Na ČT1 išiel "mimoriadne obohacujúci" program o tom že Ivan Vyskočil má na záhrade vlajku a čo na to hovoria jeho susedia. Ale ten dokument z Humalájí (o ktorom som - vzhľadom na jeho špičkovú technickú kvalitu - presvedčený že bol natočený v HD) išiel v SD a ten naozaj mimordne "obohacujúci" dokument o vlajke Ivana Vyskočila na jeho záhrade išiel na HD kanáli!
Uznávam dôvody prečo sa ľudia sťažovali že sa program ČT HD prepínal, ale to nebol problém že sa program prepínal, ale ako:
On sa prepínal pred začiatkom HD programu na príslušný kanál, takže ak niekto mal na HD kanáli niečo rozpozerané, seklo to v polovici programu a preplo sa na kanál ktorý práve išiel vysielať v HD. To rozčuľovalo aj mňa, že niečo rozpozerám a niekto mi to v strede prepne.
Pritom ale stačilo po skončení jedného HD porogramu hneď prepnúť na odbavovacom pracovisku na HD kanál kde bude najbližšie vysielanie HD programu, čím by sa zabezpečilo že kanál nikdy nebude prepnutý v strede divákmi rozpozeraného programu.
A kvôli takejto blbosti prišli diváci ČZ o možnosť sledovať v HD mimoriadne zaujímavé HD dokumenty na ČT2 a napráklad aj HD športové prenosy na ČT4...
Pre slovákov vždy bola ČT vzor ako robiť verejnoprávnu TV dobre/lepšie, ale toto páni manažéri v ČT nezvládli...
 
 
  Důvod je nový ředitel 

23.02.2012 20:31 • ® packaj
který přihrává diváky Nově a Nově Sport - obě vysílají HD.
Už teď se dívám na Ligu mistrů na Nově Sport HD, i když mají vždy horší zápas a jejich komentátoři jsou horší. Ale ten obrázek.
 
 
  Re : Kde je B? 

23.02.2012 19:41 • ® Frank1
Áno Buddy. Vyzerá, že je to naozaj tak. Avšak nie je to až také jednoduché. ČT má totiž po licenčnej stránke trochu problém s programom ČT HD. Vysielajú totiž defacto ďalší program (aj keď je to len zmes HD programov z kanálov ČT1, ČT2, ČT4, ČT24) na ktorý nemajú oficiálne licenciu od Rady. Už im to bolo niekoľkokrát vytýkané. Vyriešili to tak, ako to vyriešili. Budú vysielať paralérne ČT1 (teda ten istý program) v SD a HD kvalite. Myslím, že sa preto budú snažiť vysielať natívny HD obsah len na ČT1. Do budúcnosti majú v pláne vysielať (a samozrejme požiadať o licenciu) ďalší samostatný HD kanál. Potom by už nemal byť žiadny problém ani zo strany divákov.
 
 
  Kde je B? 

23.02.2012 16:33 • ® Buddy
Povedali ste A a nepovedali ste B.
Znamená to že divák stráca možnosť sledovať HD vysielanie z ostatných kanálov? Čiže odteraz to bude tak že ak ČT1 bude vysielať v SD a napr. ČT2 bude v vysielať program ktorý má k dispozícii v HD, tak na pozícii ČZ1 bude mať divák k dispozícii upsamplovaný SD program, ale na ČT2 bude musieť sledovať HD program v SD kvalite?
Tak ak je to tak, tak gratulujem ČT k tomuto hlúpemu kroku, kroku späť pri ktorom zasa rozum nezvíťazil. Doteraz to bolo tak že pri minimálne zvýšených nákladoch ČT videl divák mnaximum HD programov čo bol dobrý systém a teraz bude na HD kanáli sledovať SD program a HD program na inom kanáli bude sledovať v SD.
Gratulujem, ČT! Mám pocit že ste do managementu prijali niekoho zo Slovenska lebo u nás sú v obľube blbé rozhodnutia...
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist