Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 21:04:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

SAT Plus jako první představuje reálné HbbTV aplikace

  Autor: PR Press SAT Plus , e-mail: info@satplus.cz Přidané: 25.04.2012


Společnost SAT Plus, s.r.o. nyní nově nabízí jako první v ČR realizaci reálných HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Television) aplikací pro digitální TV vysílání. HbbTV je možno aktuálně sledovat na všech třech TV programech, které SAT Plus, s.r.o. provozuje – HDplus, FUN1 a UPC Express.


Během uplynulých měsíců jsme navrhli a vyvinuli 5 základních aplikací, které představují výhody a možnosti HbbTV platformy. Další aplikace jsou vyráběny vždy podle konkrétních požadavků provozovatelů. Díky HbbTV mohou jak provozovatelé TV kanálů, tak provozovatelé digitálních kabelových či satelitních sítí nabídnout svým divákům a klientům přístup k novým službám, na které byli zvyklí pouze v prostředí internetu. Jedná se tak především o interaktivní služby, online TV vysílání, video na vyžádání (VOD), interaktivní cílená reklama, personalizace, hlasování, hry a sociální sítě, televizní programy a související informační služby, jako je digitální teletext.

Platforma HbbTV je téměř nezávislá na samotném vysílání, a tak je veškerý datový přenos uskutečňován klasickým širokopásmovým připojením k internetu. Port pro připojení v současné době vlastní většina moderních televizorů a set-top-boxů. Provozovateli TV, nebo sítě, tak odpadají dodatečné náklady na přenos dat HbbTV aplikace. Tak tomu nebylo u jiných starších platforem, které se díky tomu ukázaly jako neúspěšné.

Naše HbbTV aplikace splňují požadavky na pohodlné ovládání všech služeb dálkovým ovladačem (10 feet User Interface), a díky tomu jsou veškeré informace doslova na dosah ruky. Divák má tak možnost si jednoduše přečíst aktuální zprávy, programové tipy, nebo shlédnout pořad, který je ve videoarchivu provozovatele. Naopak provozovateli přináší tato platforma nový distribuční kanál pro marketingové kampaně a způsob, jak si diváka udržet na svém TV kanále.

V první fázi jsme spustili aplikaci s podrobným TV programem (až 120 několikrát denně aktualizovaných TV kanálů, až na 30 dnů dopředu). Oproti klasickému EPG zde divák, ani provozovatel není omezen na grafické rozhraní dané výrobcem TV nebo set-top-boxu. Díky možnostem HbbTV jsou informace doplněny o grafické prvky, či loga TV stanic.

Další základní aplikací je RSS čtečka vybraných českých zpravodajských serverů, doplněná o informace o dopravě a počasí.

Následuje aplikace s programovými tipy z prémiových TV kanálů, dále aktuální akční nabídka provozovatele sítě a jednoduchý videoarchiv filmových trailerů, který se bude časem rozrůstat, a nabídne i archiv pořadů z vysílaných stanic.

Ve fázi vývoje je klientská aplikace Moje UPC, kde si divák bude moci zkontrolovat stav svého zákaznického účtu, objednat služby a kontaktovat klientské centrum přímo z aplikace.

“Jsme velmi rádi, že po několika měsících intenzivní práce můžeme tento unikátní systém, spojující možnosti internetu a televize nabídnout v rámci testovacího provozu našim divákům a umožnit jim tak plnohodnotný přístup k reálným aplikacím HbbTV. Na vývoji dalších aplikací již pokračujeme,” dodává Radomír Kaňok, výkonný ředitel SAT Plus.

Videoprezentaci HbbTV technologie a ukázku aplikací naleznete na http://www.youtube.com/watch?v=M5e33JOBP1M&feature=youtu.be. Kontakty a další informace naleznete na našich webových stránkách www.satplus.cz


Petr Bajtek, PR manažer, SAT Plus, s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.04.2012 • Změna akční nabídky pro výměnu karet Skylink
20.04.2012 • Topfun.tv nasadil novou grafiku, Silverlight player i pro služby videopůjčovny a rozšířil platební metody o PAY PAL
06.04.2012 • Satelitní televize Skylink představuje nový balíček MINI [ 2 ]
05.04.2012 • Viasat Explorer přechází na nový formát obrazu 16:9 [ 2 ]
04.04.2012 • Dne 2. 4. 2012 byla ukončena možnost předplacení programového balíčku TOTAL
02.04.2012 • MULTI místo TOTALu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist