Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:07:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Generální ředitel ČT a ministr zahraničí ČR podepsali Memorandum o spolupráci

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 20.06.2012



Česká televize bude spolupracovat na projektu Češi ve světě – oslavy Dne české státnosti 2012. Slavnostním podpisem Memoranda o spolupráci to dnes stvrdili ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg a generální ředitel České televize Petr Dvořák.


Projekt Češi ve světě – oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou prezidenta České republiky. Jeho cílem a smyslem je přiblížit příběhy Čechů ve světě v kontextu témat spojených s českou státností a národní identitou a prohloubit vzájemné vazby mezi Čechy žijícími v České republice a Čechy žijícími ve světě. Připravované akce jsou zároveň poděkováním Čechům v zahraničí za jejich přínos na šíření českých tradic, kultury a povědomí o českém národě. Program koordinuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR.

„Podpora národní identity a kulturních kořenů formou projektu Češi ve světě – oslavy Dne české státnosti patří k aktivitám, které Česká televize bude jako médium veřejné služby vždy ráda podporovat. Prostřednictvím obrazovky chce Česká televize kromě samotných oslav přiblížit i historicko-společenské souvislosti odchodů významných Čechů, kteří se velkou měrou podílejí na reprezentaci kulturních a společenských hodnot České republiky v zahraničí,“ konstatuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Projekt Češi ve světě bude v posledním týdnu v září 2012 hlavním tématem všech programových okruhů České televize. Prostor dostane ve zpravodajských a publicistických pořadech, věnovat se mu ČT bude i v dalších živých pořadech v průběhu týdenních oslav. V neposlední řadě bude tématu významných Čechů v zahraničí přizpůsobena i dramaturgie pořadů vlastní tvorby.

Projekt Češi ve světě – oslavy Dne české státnosti 2012 chce představit široké české veřejnosti nejen Čechy, kteří odešli před mnoha desetiletími, ale i mladé lidi a často uznávané odborníky pracující na různých místech světa. Ti se v zahraničí usadili teprve v porevoluční době a mnozí z nich prožili napínavé osudy a dosáhli velkých profesních úspěchů. Dle odhadů dnes žijí v zahraničí asi 2 miliony lidí, hlásících se k českému původu. To znamená, že každý šestý Čech žije mimo hranice České republiky.

Program týdne oslav zahrnuje slavnostní večer uspořádaný Národním muzeem v památníku na Vítkově, Mezinárodní krajanský festival, Konferenci Mezinárodního koordinačního výboru zahraničních Čechů, předání ceny „Významná česká žena ve světě“ v Senátu Parlamentu ČR, přednášky v Náprstkově muzeu a mnoho dalších. Akce završí slavnostní večer na Den české státnosti 28. září 2012 v historické budově Národního divadla za účasti významných osobností z veřejného života a Čechů ze zahraničí.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.06.2012 • Volania na infolinku pre užívateľov UPC Telefónu odteraz zadarmo
20.06.2012 • Ponořte se do hlubin NGC dokumentů v Centru Černý most
20.06.2012 • TV Barrandov přichází s časopisem Animáček
19.06.2012 • Dcera hudebního bosse míří do Óčka
11.06.2012 • Jana Kasalová odchází z vedení České televize
05.06.2012 • Ocenění koprodukčního filmu ČT Modrý tygr na Zlín Film Festivalu 2012

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist