Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 10:30:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nenechte si ujít v listopadu na Travel Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 17.10.2012


Gastronomie, cestování a nové ještě zajímavější premiérové dokumenty můžete naladit v listopadu na Travel Channel. Vegas - jak ho neznáte je série epizod dokumentů, co všechno se může přihodit v kasinu. Bude dokument Klid v duši úspěšný ve své snaze o nalezení smyslu duševní pohody? Nalaďte se na vlnu Etika požitkáře a zjistěte, zda Bob najde to, co hledá. Země nomádů je místem, kde lidé věří, že je rodištěm lidstva a kde stále na cestě potkáte miliony poutníků, celé kmeny nomádů s karavanami přepravujících zlato, prach, velbloudy, muly a sůl.

Nenechte si ujít dokument Gastronomický kaleidoskop Planet Food, protože je zřejmé, že je stále plný chuti. Za islandskými fjordy Julie zkoumá obrovské a dramatické krajiny země, která se stále vyvíjí, od drsného východního pobřeží, s vodopády a volně žijícími živočichy těsně pod polárním kruhem, kde jsou města postavena na lávových polích a okolí bublajících gejzírů. V premiérách Jeďte dnes a Na palubě se vydáte na válečnou stezku v Ottawě a Niagaře v Ontariu. A na mrazivý sever na plavbu kolem Norska, Islandu a Shetlandských ostrovů.




Vegas - jak ho neznáte

Kdo by byl hotelovým manažerem v kasinu Las Vegas? Soupeřící personál, pronásledovatelé celebrit, nešťastný hráč a další podivné existence? Ryan Growney, 31letý manažer ze South Pointu musí najít způsob, jak udržet kromě jiného i tisíce kovbojů šťastných na události World Series of Team Ropin event, bavit četný vojenský personál při víkendu Dne veteránů a uspokojit stovky cyklistů na 21. ročníku Las Vegas Motocykl Auction. Nepomáhá mu jistě ani to, že jeho ředitel marketingu Tom Mikovits, který se rozhodne uspořádat obrovský gurmánský festival v kamionu na parkovišti vede pouze k vyprázdnění kasina o mnoho potřebných hostů. Tomovým dalším kouskem je soutěž v pojídání špaget, která spolkne 7.000 dolarů dříve, než zchladnou špagety a zatímco on se okolo snaží sehnat dostatek soutěžících. Tohle vše jedině ve Vegas!

Každý čtvrtek od 27. listopadu ve 20:30 hodin


Klid v duši

Náš volný čas vždy nabídnul příležitost k odpočinku, ale jak se život stále více zrychluje, měli bychom také hledat více extrémních způsobů k obnovení rovnováhy? Jo Sinnott zjišťuje, zda ponořením sebe sama do nejrůznějších dávných i moderních disciplín může nabídnout doplňující prostor pro tělo a mysl. Jo cestuje do Indie, aby se naučila tajné vlastnosti jógy od zasvěcenců Swamis, Guru a Sádhů. Cvičí jógu ve třech různých typech ášramu, medituje na břehu Gangy, učí se o ajurvédském vaření a je svědkem nádherného západu slunce při poutním obřadu. Při cestě do Kalifornie Jo v parku v San Francisku praktikuje Acroyoga a zkouší chůzi po provaze. Tai Chi je dobře známé regenerační bojové umění a Jo navštíví zařízení v čínském Yangshou, kde zjišťuje, že je mnohem více úrovní jemného umění, než by se na první pohled zdálo. Nakonec, aby prokázala, že ne všechno vyřeší mír a klid v jejich centru, Jo testuje své fyzické schopnosti na výcvikovém táboře v deštivém Isle of Wight ve Velké Británii? Bude Klid v duši úspěšný ve své snaze o nalezení smyslu duševní pohody?

Každé pondělí od 26. listopadu ve 20:00 hodin


Etik požitkář

Bob Kelly stále není spokojen s rovnováhou své karmy, a proto znovu vyráží na cesty, aby trochu potěšil svou i vaši duši. Srí Lanka je země, kde zdá se, že pestrobarevnost najdete na každém kroku; pestré jídlo, barevné oblečení a rozmanité osobnosti. Nicméně po devastaci způsobené tsunami a občanskou válkou se nabízí spousta příležitostí, jak podat pomocnou ruku a pomoci při vlastní regeneraci země. Malawi, přezdívaná "teplé srdce Afriky", je svět, který často zůstává turisty dosud neprozkoumaný. Bob ale brzy zjistí, že je to absolutní ráj jak pro vnitřní pohodu, pohostinnost luxusních ostrovů, i po etické stránce a s nespočtem možností, které mohou pomoci tomuto zaostalému národu. Island je domovem největších kontrastů Matky Přírody, které si dnešní populace touží udržet, ale od doby, kdy zasáhla nedávná neuvěřitelně těžká ekonomická krize, najdou Islanďané dostatek prostředků, aby zemi udrželi naživu a prosperující? Bob se rozhodne pomoci a obléká se do obřího plastového velrybího kostýmu, kterým jistě přispěje k řešení ekologického problému. Nakonec Bob směřuje do Portugalska, aby prozkoumal Lisabon v rámci prohlídky pod heslem "nemáme rádi komerční turismus". Nalaďte se na vlnu Etika požitkáře a zjistěte, zda Bob najde to, co hledá.

Každou sobotu od 17. listopadu v 19:00 hodin


Země nomádů

Na své první cestě se Christophe Cousin, zaměřil na divokou stranu, kde zjišťuje, že cesta v Indii je jako samotný život: zamotaná a často nepředvídatelná. Žije zde ještě 8 milionů kočovníků, v zemi, kde se známky úspěchu a pokroku rapidně blíží. Etiopie je označována jako "kolébka lidstva" a je zdobena téměř mytickou aurou. Je místem, kde lidé věří, že je rodištěm lidstva a kde stále na cestě potkáte miliony poutníků, celé kmeny nomádů s karavanami přepravujících zlato, prach, velbloudy, muly a sůl. Christophe, nakonec vystopuje kmen Rabaris, kočovníků, o kterých se myslelo, že už neexistují. Tito muži, s karavanami velbloudů a ovcí putují osm měsíců v roce a nikdy nepobývají více než dva dny v jednom místě. Severní Kanada je jedním z nejvíce izolovaných oblastí na světě. Ačkoli Great North zaujímá 40% z celkové kanadské rozlohy, je region obýván pouze 0,3% populace. Více než šest měsíců v roce je teplota pod nulou, což určitě není místo pro kočovníky. Nicméně Inuité často překonávají teploty -50°C, když se přesunují po této pusté krajině. Žádná nomádská cesta není pro cestování nijak snadná.

Každý čtvrtek od 1. listopadu ve 21:00 hodin


Gastronomický kaleidoskop Planet Food

Bobby Chinn plní svůj talíř dalšími kulinářskými specialitami při cestách na Sicílii a do Portugalska. Na Sicílii Bobby zjistí, že kuchyně je odrazem kulturních a historických událostí ostrova. Bobby cestuje z Palerma, kde ochutnává arabské pouliční speciality a pro ostrov typické těstoviny, připravené se sardinkami. Odtud přes řecké ruiny v Agrigento cestuje do Trapani vyzkoušet další Arábií ovlivněné jídlo, sicilský kuskus. Nakonec míří na východ do města Catania, které se nachází pod slavnou sopkou Etnou, kde na jejích svazích navštíví vinařství. V Portugalsku, Bobby cestuje do Lisabonu, aby ochutnal 170 roků starý recept Pastéis de Nata, který je přísně střeženým tajemstvím spolu s několika dalšími maurskými lahůdkami, jako je Piri Piri a některé vynikající místní mořské plody. Po ochutnávce delikatesního portského a sýrů míří na sherry do nádherných kamenem dlážděných ulic Castelo de Sao Jorge a vychutnat si nejlepší portugalskou tradiční kuchyni. Je zřejmé, že Gastronomický kaleidoskop Planet Food je stále plný chuti.

Každé úterý od 20. listopadu v 19:00 hodin


Za islandskými fjordy

Julie Peasgood po objevení elegantní lodi Saga Sapphire, předurčené přivést zpět pocit klasického britského cestování, hodí svá očekávání z více než padesáté plavby za hlavu. Julia vyplouvá z Doveru a zastavuje se v norském přístavu Bergen. Další přístav, kam zavítá, je Lerwick nabízející možnost navštívit každoroční Fiddle festival a poznat, kolik řetězců na své přídi Shetlandské ostrovy mají. Odtud kurz míří na Island a sleduje staré vikinské cesty přes oceán do země ohně a ledu. Zde Julie zkoumá obrovské a dramatické krajiny země, která se stále vyvíjí, od drsného východního pobřeží, s vodopády a volně žijícími živočichy těsně pod polárním kruhem, kde jsou města postavena na lávových polích a okolí bublajících gejzírů, předtím, než skončí svou výpravu v části Reykjavíku.

Premiéra v neděli 25. listopadu ve 20:00 hodin


Jeďte dnes

Při příležitosti dvoustého výročí války 1812, se Gareth Davis vydává na válečnou stezku v Ottawě a Niagaře v Ontariu. Mezitím se Ben Hull zastaví na karibském ostrově St. Lucia a Ginny Buckley nasává atmosféru Muscatu, hlavního města Ománu.

Premiéra v pondělí 5. listopadu v 19:30 hodin


Na palubě

Julie Peasgood směřuje na palubě lodi Saga Sapphire na mrazivý sever na plavbu kolem Norska, Islandu a Shetlandských ostrovů. V Dublinu Jonathan Beaumont připíjí Guinnessem a Gareth Davis si užívá na gastronomické stezce po Vídni a francouzském Lyonu.

Premiéra v neděli 4. listopadu v 18:30 hodin



Placený dokumentárně cestovatelský kanál:

Travel Channel vysílá pro klíčové platformy na českém a slovenském trhu (UPC, DIGI TV, Telefónica O2, UPC Broadband, Orange Slovakia, Magio TV) distribuční signál na satelitu Astra 4A (ex. Sirius 4) na orbitální pozici 4,8 st. východně.

Travel Channel HD pak naladíme na Astře 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně v satelitní platformě Skylink a T-Mobile Televize.

Oficiální stránka Travel Channel: www.travelchanneltv.cz. Najdete nás také na Facebooku!

Úplné měsíční programové přehledy a tipy Travel Channel (i Travel Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 17. 10. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.10.2012 • Objevujte v listopadu přírodu na Nat Geo Wild
11.10.2012 • Skupina Nova získala práva na vysílání ZOH 2014 a LOH 2016 [ 1 ]
11.10.2012 • Anna Netrebko zahajuje v sobotu novou sezónu satelitních přenosů z Metropolitní opery
10.10.2012 • ZOH Soči 2014 a LOH Rio de Janeiro 2016 vo vysielaní RTVS
10.10.2012 • TV Pětka představí divákům všechny kandidáty na prezidenta
08.10.2012 • Shanghai ATP Masters 1000 na NOVA Sport a VOYO.cz

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist