Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 02:35:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nalaďte si v listopadu na National Geographic Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 22.10.2012


V listopadu můžete sledovat na National Geographic Channel mnoho dalších nových epizod z nejpopulárnějších dokumentů. Vše, co si můžete prohlédnout v muzeu, uvidíte v sérii dokumentů Ztracené poklady Ameriky. Nenechte si ujít další epizody Vězněm v cizině. V 3. dílném dokumentu Pohled zevnitř: 2. světová válka, představíme počáteční a poslední měsíce války. Milovníci luxusních aut se mohou opět těšit na sérii epizod Megatovárny: superauta. V sérii dokumentů Město podvodů, uvidíte z mnoha nejpopulárnějších turistických destinací i naše hlavní město Prahu.


Další díly dokumentů Vteřiny před katastrofou objasní mnoho fatálních chyb. Demontáž: auta na prodej je série epizod, kde se dva týmy pouští do soutěže, kdo výhodněji nakoupí, demontuje a opět prodá díly z ojetých a bouraných aut. A jsou tu opět nové díly Prokletí tuňáci, komu se podaří získat kolosální úlovek?



Ztracené poklady Ameriky

Nacházíme se v Losangeleském muzeu přírodních dějin, kde si prohlédneme snad vše. Od zkamenělin po vlajky nebo zbraně. Kinga se snaží dokázat, že některé zbraně nalezené v domácnostech místních mají potenciál stát se muzejními exponáty, a rovněž nám ukáže, že jí to se zbraní v ruce docela jde. Curt zase získá speciální přístup do dinosauří laboratoře muzea a zjistí, že v rukou drží pravěkou fosilii. Dobrodružství pak vyvrcholí výběrem jednoho z účastníků, který svůj nález prezentuje během speciální výstavy v muzeu National Geographic.

1. díl - Los Angeles, 9. listopadu v 18 hodin
2. díl - Santa Ana, 16. listopadu v 18 hodin
3. díl - New Orleans, 23. listopadu v 18 hodin
4. díl – Savannah, 30. listopadu v 18 hodin



Vězněm v cizině

Kaliforňan Tom Hanway se vydá na cestu do Jižní Ameriky, kde se dá levně a volně sehnat kokain. Chce s sebou vzít 500 dávek LSD a vyměnit je za kilo koksu, které si odveze zpět do Spojených států. Zatímco ale v Chile domlouvá průběh celé akce, je zatčen a odsouzen na pět let do vězení. Rozhodne se, že jedinou cestou jak přežít, je uprchnout s pomocí spoluvězně Chosca. Jakmile se ale dostanou z vězení, stanou se z Toma a Chosca uprchlíci a musí se ze země dostat pěšky, přičemž je čeká osudová cesta pouští. Nakonec zůstane Tom sám a policie je mu v patách.

1. díl – Útěk z chilského vězení, 7. listopadu ve 21 hodin
2. díl – Lovci orchidejí, 14. listopadu ve 21 hodin
3. díl – Noční můra v Somálsku, 28. listopadu ve 21 hodin
4. díl – Můj táta pašerák, 21. listopadu ve 21 hodin



Pohled zevnitř: 2. světová válka

1. díl - 11. listopadu ve 21 hodin
Představíme počáteční roky války, od Hitlerova projevu před sjezdem NSDAP v září 1933 po červen 1942 a bitvu o Midway.

2. díl - 11. listopadu ve 22 hodin
Ponoříte se do samého středu války, do období mezi srpnem 1942 a bitvou o Guadalcanal a zářím 1944 a operací Market Garden.

3. díl - 13. listopadu ve 22 hodin
Veteráni se podělí o příběhy z posledních měsíců války, od neúprosné bitvy v ardenském lese po shození bomb na Nagasaki.


Megatovárny: superauta

1. díl - Gumpert Apollo, 15. listopadu ve 21 hodin
Gumpert Apollo Enraged – auto za milion dolarů. Jeden z mála závodních vozů, který smí na silnici. Je to jedno z nejrychlejších aut světa a zároveň jedno z nejluxusnějších. Vyrábí se ručně v Německu s použitím těch nejlepších závodních komponent, které může Evropa nabídnout. Rolans Gumpert, zakladatel společnosti, si musí hlídat prodej, aby se jeho firmě podařilo přežít.

2. díl - Lamborghini Aventador, 1. listopadu ve 21 hodin
V roce 2011, téměř 10 let po uvedení vlajkového modelu, vychází Lamborghini s nejnovějším výtvorem, vozem Aventador. Dosahuje rychlosti až 350 kilometrů v hodině, má zdokonalené řízení a je symbolem nové éry Lamborghini. Podívejte se do závodu v severní Itálii a sledujte vývoj vozu od prvních plánů po uvedení na trh. Budete svědky neuvěřitelného výrobního procesu, v němž vzniká unikátní a revoluční materiál z karbonových vláken a kde nejmodernější stroje stojí za produkcí čtyř kusů tohoto technického zázraku denně.

3. díl – Mustang, 22. listopadu ve 21 hodin
Nabídneme Vám exkluzivní pohled do výroby všech 4 typů vozu Ford Mustang. Se silou 650 koní je zdejší V8 nejsilnějších vozem svého typu na světě.

4. díl - Corvette ZR1, 8. listopadu ve 21 hodin
Podíváme se do megatovárny na výrobu Corvette, kde se vyrábí americký supervůz ZR1. Je to nejrychlejší, nejsilnější a nejdražší Corvette všech dob a může směle konkurovat mnoha evropských vozům.

5. díl - Nissan GT-R, 29. listopadu ve 21 hodin
Revoluční Nissan GT-3 se utká s velkými superauty z celého světa. Má bezkonkurenční aerodynamiku, nejmodernější technickou stavbu a ručně vyrobený 6válcový motor. Je to jeden z nejlepších supervozů na silnicích.


Město podvodů

1. díl – Řím, 30. listopadu ve 23 hodin
Conor Woodman cestuje po Římě, kde se snaží odhalit nástrahy podsvětí prostupující zdejším prosperujícím cestovním ruchem. U Kolosea se setká s nevyzpytatelnými centuriony bojujícími o teritorium. Přímo pod chrámem sv. Petra objeví cestovní agentury, které své konkurenty odhání hrubou silou. Řím je sportovním bojištěm, v němž jsou turisté diváky i hlavní cenou.

3. díl – Praha, 2. listopadu ve 23 hodin

Jak se den mění v noc, začínají se v Praze vynořovat drobní i větší podvodníčci a připravovat si své triky na turisty, kteří si užívají rušného nočního života. Ti zatím ještě netuší, že se brzy stanou terčem krásných dívek, neškodných pouličních prodavačů a přátelských taxikářů. Conor se zaplete s pokoutnými směnárníky, kapsáři, obchodníky s falešnými drogami, taxikáři a mnoha dalšími.

4. díl - Buenos Aires, 9. listopadu ve 23 hodin
Dusné podnebí Buenos Aires umí nakazit. Podvody a klamy lásky jsou typické pro tango, a jak zjišťuje Conor Woodman, i mnoho turistů opouští Buenos Aires se zlomeným srdcem, nicméně zásluhou kapsářů, úplatkářů a šejdířů. Conor se zaměří na běžné podvody, kapesní krádeže, erotické kluby, společnice i taxikáře. Největším a nejrozšířenějším problémem Buenos Aires je ale obchod s falešnými penězi.

7. díl – Barcelona, 23. listopadu ve 23 hodin
Conor Woodman je na návštěvě v Barceloně, jedné z nejpopulárnějších turistických destinací světa a oblíbeném místě kapsářů. Toto město má hodně co nabídnout, mimo jiné plejádu vycvičených a kreativních šejdířů a zlodějů. O peníze Vás hravě připraví ve dne i v noci.

8. díl – Rio, 16. listopadu ve 23 hodin
Conor Woodman přistane v Riu, jednom z nejvíce sexy měst světa, a to navíc období karnevalu. Miliony turistů se vydávají na největší párty planety, která bude slavností i pro podvodníky všech druhů.


Vteřiny před katastrofou

1. díl - Masová sebevražda v Jonestownu, 19. listopadu ve 20 hodin
Je pátek 17. prosince 1978 a hluboko v guyánské džungli přijíždí americký kongresman Leo Ryan a tým novinářů do Jonestownu, kde sídlí náboženská komunita provozovaná záhadným reverendem Jimem Jonesem. Chtějí zde vyšetřit pověsti o zneužívání a utlačování. Slavnostní atmosféra zde jen zakrývá auru strachu. Pár chvil před odjezdem čelí Ryan a jeho skupina na místním letišti ostřelování a mezitím Jim Jones svolává všechny své přívržence do centrální budovy komuny, kde jim nařídí, aby podstoupili masovou sebevraždu. Sledujte příběh největší masové (sebe)vraždy amerických občanů v dějinách.


2. díl – Požár v pilotní kabině, 12. listopadu ve 20 hodin
2. září 1998 se let číslo 111 společnosti Swissair zřítil do Atlantického oceánu nedaleko východního pobřeží Kanady. Všech 229 lidí na palubě zemřelo. Snaha o prošetření neštěstí a ohledání zbytků letadla vedla k nejdražší a největší vyšetřovací akci v kanadských dějinách, která trvala více než 4 roky, podílelo se na ní na 1000 pracovníků a stála desítky milionů dolarů. Výsledek byl ale pořádně šokující. Letadlo se zřítilo vinou ohně, který propukl v kokpitu a byl způsoben špatným elektrickým vedením. Jak mohl jeden nefunkční drát způsobit tragédii tak obřích rozměrů?

3. díl – Černý jestřáb sestřelen, 5. listopadu ve 20 hodin
3. října 1993 byly elitní jednotky americké armády vyslány do útoku na somálské Mogadishu, kde měly zajmout klíčové důstojníky vojska kolem diktátora Mohameda Farraha Aidida. Co měla být poměrně jednoduchá operace, se změnilo v celodenní a celonoční boj, který skončil smrtí 18 vojáků a zhruba 500 až 1000 somálských civilistů. Americká armáda utrpěla největší ztrátu od dob války ve Vietnamu. Seriál Vteřiny před katastrofou odhalí taktické a strategické důvody neštěstí a nabídne svědectví účastníků bojů, bývalého velvyslance USA v Somálsku, Roberta Oakleyho, a členů klíčových somálských milicí zapojených do války proti Američanům.

4. díl – Zóna smrti, 26. listopadu ve 20 hodin
10. května 1996 se dvě soupeřící skupiny komerčních horolezců vydaly za zdoláním nejvyšší hory světa, Mount Everestu. Zastihla je strašná bouřka, která v kombinaci s nabubřelostí a přehnanými ambicemi vůdců vedla k sérii fatálních chyb a smrti devíti horolezců. Byl to nejtragičtější den v dějinách zlézání pověstného vrcholu.


Demontáž: auta na prodej

2. díl – Rychlá a zběsilá, 8. listopadu ve 22 hodin
Dva týmy se pouští do soutěže, kdo výhodněji nakoupí, demontuje a opět prodá díly z ojetých a bouraných aut. Tentokrát je zadání jasné: japonské superrychlé vozy. Ben a Frankie najdou bourané Subaru a George a Sheldon si vyberou Mitsubishi, které je sice v dobrém stavu, ale chybí mu některé důležité díly. Která dvojice z těchto dvou aut vymáčkne více peněz?

3. díl – Souboj supervozů Mini, 22. listopadu ve 22 hodin
Tentokrát budou mít týmy za úkol získat co nejvíce z demontáže vozů mini: malých, kompaktních a lehkých aut, která ale disponují skvělými jízdními vlastnostmi. Tato neodolatelná kombinace si v průběhu let vytvořila širokou základnu fanoušků, díky čemuž je taky docela vysoká poptávka po náhradních dílech. George a Sheldon se vydají hledat a zužitkovat Mini Classic a Ben s Frankiem se ujmou vozu Mini Cooper. Kdo bude vítězem v tomto mini-souboji?

5. díl – Sportovní legendy, 1. listopadu ve 22 hodin
Tentokrát se pustíme do testu sportovních legend, rychlých, stylových i exotických. Nebudou chybět ani vozy Porsche, Ferrari, Lamborghini nebo Alfa Romeo, které si vydobyly status legend a po jejichž náhradních dílech je vysoká poptávka. Jediným problémem je cena. Podaří se jednomu z párů najít sportovní ikonu s rozpočtem pouhých 1000 liber?

8. díl – Auta pro prchající gangstery, 15. listopadu ve 22 hodin
Hlavní roli budou v této epizodě hrát silné vozy, jaké ke svým útěkům používají nejdrsnější gangsteři. Jsou to lesklí, impozantní a silní obři. Podaří se našim dvěma týmům uspět při jejich demontáži?

9. díl – Hrdinové vytuněných hatchbacků, 29. listopadu ve 22 hodin
Tentokrát budou na pořadu dne oblíbené vytuněné hatchbacky. Tato auta se vyvinula se v 80. letech s nástupem nového typu motoru, jsou malá a levná, ale zároveň umí být i pořádně rychlá. Ikony 80. let se rychle stávají moderní klasikou. Otázkou je, zda se našim hrdinům podaří uspět na rychle rostoucím trhu s náhradními díly.


Prokletí tuňáci

1. díl – Vzpoura na moři, 5. listopadu ve 22 hodin
Je to příběh dvou lodí, které mají stejný problém: udržet si dobré rybáře. Kapitán Dave má problémy s Paulem, který je sice talentovaný, ale také velice temperamentní. Na Bounty Hunter se zas manželka kapitána Billa a nejlepší členové posádky Donna a Scott vydávají na souši, kde na ně čeká spousta práce. Do Billovy posádky se tak hlásí tři nováčci, které bude zkušený kapitán muset prověřit. Tuna.com vyplouvá do Georges Bank, kde se jim však nedaří ulovit vytoužené tuňáky a napětí roste. Neštěstí postihne i kapitána Ralpha a jeho Odyseu. Posádka se potýká se zlomenými pruty, drzými žraloky a ještě drzejšími loděmi, které loví do tažených sítí. Naděje na úlovek ale umírá poslední. S koncem týdne čeká flotilu rybářských lodí v Gloucesteru pořádná personální výměna.

2. díl – Soupeření mezi nepřáteli, 12. listopadu ve 22 hodin
Do konce rybářské sezony zbývá již jen pár týdnů a Bounty Hunter má nového člena posádky. Paul, který původně pracoval na Tuna.com, se přidává ke kapitánu Billovi, jenž doufá, že nyní se štěstí otočí na jeho stranu. Na Tuna.com mezitím zavládne klid, ale když se vydají lovit na své tajné místo, zjišťují, že se tam objevila i loď Bounty Hunter a Paul se tak o svou znalost podělil s novým kapitánem.

3. díl – Do poslední chvíle, 26. listopadu ve 22 hodin
Přichází poslední týden rybářské sezony a Hard Merchandise, Bounty Hunter, Tuna.com a Odysea společně vyplouvají v očekávání posledního úlovku roku, kterým by vyrovnaly vládou stanovenou kvótu pro maximální množství ulovených ryb. Kapitán Ralph z lodi Odysea se nyní s rozbouřenými vlnami potýká sám, protože vyhodil svého jediného pomocníka Piráta. Komu se podaří získat kolosální úlovek?

4. díl – Problémy s Pirátem, 19. listopadu ve 22 hodin
Kapitána Ralpha začínají otravovat problémy s prvním lodním důstojníkem Pirátem. Po přechodu na loď Bounty Hunter musí Paul dokázat svou cenu.



Placený dokumentární kanál National Geographic Channel:

National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, freeSAT by UPC Direct, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, T-Mobile Televize, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východně a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz. Najdete nás také na Facebooku!

Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, fotografie jsou majetkem National Geographic Channel, 22. 10. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.10.2012 • Objevujte v listopadu přírodu na Nat Geo Wild
18.10.2012 • Liga mistrů UEFA 3. kolo na Prima COOL a Prima PLAY Premium (23. a 24. 10. 2012)
17.10.2012 • Nenechte si ujít v listopadu na Travel Channel
11.10.2012 • Skupina Nova získala práva na vysílání ZOH 2014 a LOH 2016 [ 1 ]
11.10.2012 • Anna Netrebko zahajuje v sobotu novou sezónu satelitních přenosů z Metropolitní opery
10.10.2012 • ZOH Soči 2014 a LOH Rio de Janeiro 2016 vo vysielaní RTVS

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist