Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 11:00:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká asociace elektronických komunikací o. s.: Přípravy na výroční konferenci s mezinárodní účastí vrcholí

  Autor: ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 12.04.2013


Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) uspořádá 23. dubna 2013 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích každoroční konferenci pod ústředním heslem: „Svět elektronických komunikačních sítí a služeb, vysílání a nových výzev“. Chceme zejména upozornit na zcela mimořádné obsazení řečníků – jde o osobnosti jak z domácí scény, tak z mezinárodního prostředí. Konferenci zahájí Fabio Colasanti, prezident International Institute of Communications, a Dr. Marianne Klingbeil, zástupkyně generálního tajemníka Evropské komise.


Hlavním tématem výroční konference je Svět elektronických komunikačních sítí a služeb, vysílání a nových výzev

Další témata výroční konference se budou týkat například aktuálních otázek v oblasti právní úpravy elektronických komunikací, novely autorského zákona, vývoje evropského telekomunikačního sektoru a jak na něj reagovat v souvislosti s jeho regulací a jiných námětů i událostí v sektoru elektronických komunikací a dalších klíčových témat současných elektronických komunikací v ČR i ve světě.

„Hlavní téma akce bylo připraveno s významnou mezinárodní účastí, na žádost členů asociace a s podporou velkého a potěšitelného zájmu našich domácích i zahraničních partnerů," říká zástupce ČAEK Zdeněk Vaníček. „Program konference dále reflektuje hlavní současná témata, řešená v rámci odvětví elektronických komunikací. A to jak z hlediska potřeb průmyslu doma, tak s ohledem na mezinárodní závazky, které Česká republika jako člen Evropské unie musí plnit,“ dodává Zdeněk Vaníček.


Mezi řečníky konference vystoupí:

Fabio Colasanti, prezident International Institute of Communications, na téma: Kam se ubírá evropský telekomunikační sektor? Je zapotřebí přizpůsobit regulační přístup?

Dr. Marianne Klingbeil – zástupkyně generálního tajemníka Evropské komise, na téma: Lepší a přehlednější tvorba politiky v Evropské unii.

Dr. Simon Moores – Managing Director, Zentelligence (Research) Ltd a místopředseda Conservative Technology Forum (UK), na téma: Rozvoj e-Governmentu a „superrychlého broadbandu“ v Británii.

V diskusních panelech se kromě dalších osobností představí Marek Ebert, náměstek předsedy Českého telekomunikačního úřadu rady, ředitel sekce regulace; Annelies Vrbová, z odboru elektronických komunikací Ministerstva průmyslu a obchodu, Pavel Zeman, ředitel odboru autorského Ministerstva kultury České republiky.

14. výroční konferenci ČAEK 2013 zahájí Milan Urban, předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny a Igor Němec, předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů. ČAEK na ni očekává více než 300 hostů, kteří se dosud k účasti na výroční konferenci řádně přihlásili.


Program konference je rozdělen do tematických bloků:

• Vývoj v sektoru elektronických komunikací očima zahraničních expertů
• Aktuální otázky v oblasti právní úpravy elektronických komunikací
• Internet po konferenci WCIT-12 v Dubaji
• K novele autorského zákona

Nad konferencí převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc. Je určena provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a odborníkům i zástupcům veřejnosti, kteří se včas na akci řádně zaregistrují.

Server satCentrum je jako každý rok mediálním partnerem konference a šéfredaktor se pražského jednání osobně zúčastní.


O asociaci ČAEK o. s.

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb a operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými a přidruženými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, RIO Media, SELF servis, SATT, AT&T Global Network Services Czech Republic, České Radiokomunikace, JD Production, NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří, ELTRIS, Chello Central Europe, IKO Cable, Film Europe a Skylink. ČAEK dále sdružuje zahraniční dodavatele programů pro český trh kabelového vysílání.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně spolupracuje s asociací CABLE EUROPE (Evropská asociace kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.

Internet: http://www.caek.cz, Facebook: https://www.facebook.com/elektronicke.komunikace.


Česká asociace elektronických komunikací o. s., 11. 4. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.03.2013 • RRTV: Je Evropa liberálnější než Amerika?
24.02.2013 • Česká asociace elektronických komunikací připravuje 23. dubna 2013 v Praze 14. výroční konferenci s mezinárodní účastí
15.02.2013 • Fishing&Hunting mediálnym partnerom výstavy Carp Show Slovakia 2013
31.01.2013 • SATRO s.r.o. je nútené vyradiť stanicu Discovery HD Showcase
29.01.2013 • Televize Nova bude své 19. narozeniny slavit po celý únor [ 1 ]
25.01.2013 • Programy HBO a HBO HD v neděli 27. ledna zdarma

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist