Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 01:42:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Společnost SES ASTRA zvýšila penetraci a pokrývá více než 16 miliónů německých domácností se satelitním příjmem

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 27.03.2006


SES ASTRA, společnost SES GLOBAL v roce 2005 zvýšila počet domácností téměř o 1 milión a v Německu dosáhla počtu 16,2 miliónu domácností, jenž přijímaly satelitní programy ASTRA. Růst počtu domácností s digitálním příjmem družice ASTRA byl obzvláště patrný: v loňském roce přijímalo téměř 6,3 miliónů domácností digitální programy, oproti předcházejícímu roku je přírůstek více než 1,8 miliónů domácností (téměř 41%). Společnost ASTRA setrvává ve vedoucí pozici na trhu v příjmu digitální televize ze satelitu.

V šetření TNS Infratest se uvádí, že na konci roku 2005 přijímalo 37,3 miliónů německých domácností analogovou a digitální televizi. Celkový počet domácností se satelitním příjmem se zvýšil o 5,9% na 16,4 miliónu, satelitní distribuci využívalo asi 44% všech domácností s televizním přijímačem.

Dalších 18,9 miliónů domácností s televizním přijímačem své programy získalo z kabelové sítě ¹, kdežto 2,1 miliónu domácností využilo terestrickou anténu. Vezmeme-li v úvahu všechny způsoby příjmu, počet všech domácností s analogovým příjmem činil 27 miliónu, z nich 10 miliónů přijímalo satelitní programy - úbytek o 920 tisíc.

Počet domácností s digitálním příjmem se naopak zvýšil na 10,4 miliónu. Tento přírůstek byl dosažen hlavně díky satelitnímu příjmu: 61% (6,3 miliónů) ze všech domácností s digitálním příjmem přijímalo své programy ze satelitu, 2,2 miliónů domácností s televizním přijímačem (+9%) se spoléhalo na digitální kabelovou síť, a dalších 1,9 miliónů domácností přijímalo terestrické vysílání. V Německu, přijímalo signál ASTRY prostřednictvím satelitu a kabelové sítě celkem 35 miliónů domácností.

Počet domácností v Evropě a severní Africe ², které přijímaly televizní programy ze satelitu nebo z internetu se zvýšil na 60,7 miliónu, ve srovnání s tím je počet domácností s kabelovým příjmem 71,7 miliónů a počet domácností s terestrickým příjmem 102,8 miliónů. Na konci roku 2005 ze všech domácností vybavených satelitním přijímačem mělo více než 39 miliónů (65%) vybavení pro digitální příjem. Signál ze satelitu ASTRA přijímalo celkem 107 miliónu domácností v 35 zemích v Evropě a severní Africe, z nichž 45 miliónů prostřednictvím satelitu a 62 miliónu z kabelové sítě.

„Důsledkem výrazného zvýšení penetrace v minulém roce, společnost SES ASTRA zase prokázala své přednosti pro spotřebitele a svou průkopnickou roli v rozvoji digitálního vysílání,” řekl Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA. „Satelity ASTRA jsou pro mnoho televizních vysílatelů a diváků preferovaným způsobem distribuce. Tento mimořádný úspěch byl dosažen díky našemu kontinuálnímu růstu a trvalým a stálým investicím, které směřujeme na německých televizní trh a trhy mnoha jiných evropských zemí.”


Markus Payer, SES ASTRA, 27.3.2006



O SES ASTRA (www.ses-astra.com)

Satelitní systém ASTRA je jedním z nejvýznamnějších satelitních systémů DTH v Evropě, poskytující služby pro asi 107 miliónů domácností s příjmem DTH a s kabelovou přípojkou. Flotila satelitů ASTRA nyní zahrnuje 13 satelitů, přenášejících více než 1600 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů i multimediálních a internetových služeb. Dvě hlavní orbitální pozice satelitů ASTRA pro služby DTH jsou 19.2° východně a 28.2° východně. Profesionální služby jako přímý kabelový příjem DTC, satelitní newsgathering SNG a příležitostné využití jsou poskytovány z orbitální pozice 23.5° východně.

SES ASTRA je společností SES GLOBAL. SES GLOBAL zcela vlastní dva nejvýznamnější satelitní operátory na evropském trhu, SES ASTRA v Evropě, a SES AMERICOM v USA. Společnost je také držitelem strategickým podílů ve firmě AsiaSat v Asii, Star One v Latinské Americe, a SES SIRIUS v Evropě. Další informace o SES GLOBAL jsou na internetových stránkách: www.ses-global.com.


¹ - kabelová síť poskytuje signál pro 19,5 miliónů domácností s televizním přijímačem, včetně 600 tisíc domácností, které mají přístup ke kabelové síti a satelitnímu příjmu,

² - v 35 zemích v zóně ozáření satelity ASTRA: Alžírsko, Belgie, Bělorusko, Bosna, Bulharsko, Česko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Maroko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Tunisko, Ukrajina, Velká Británie.


PR Press SES Astra, 27.3.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.03.2006 • Galaxie sport vysílá 4 roky !
29.03.2006 • Unitcom bude vysílat americký rozhlasový program ze satelitu Astra
27.03.2006 • Anixe HD zahájí vysílání v květnu nebo červnu
26.03.2006 • Fotbal na Galaxii sport v dubnu 2006
26.03.2006 • NHL na Galaxii sport – kompletní rozpis TV přenosů na duben
23.03.2006 • Pro Christ live i v češtině a slovenštině ze satelitu Atlantic Bird 3 [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  tohle asi neporoste 

28.03.2006 17:43 • němec
až zakódujou rtl a sat1, tak pokrejou leda střechu toho baráku, kde ty němci sedí ...
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist