Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 17:23:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Psali jsme na Apríla: Esperia Digital – nová satelitní platforma (i pro ČR a SR)

  Autor: PR Press, Lipra , e-mail: lipra@satcentrum.com Přidané: 01.04.2006


Aprílová informace (vysvětlení v následujícím článku): Pražská kancelář londýnské společnosti Esperia International Ltd. dnes, 1.4.2006 oznámila podepsání smlouvy se satelitním operátorem Hellas Sat Consortium Ltd. na družicovou kapacitu pro novou platformu placené televize a širokopásmových datových služeb, která bude dostupná i pro české a slovenské abonenty.


Smlouva navazuje na loňskou dohodu společnosti Hellas Sat Consortium s SES Astra, která umožňuje Astře integrovat na družici Hellas Sat 2 na pozici 39° východně některé své transpondery. Díky této dohodě budou mít abonenti řady evropských zemí, mezi nimiž nebude chybět ani ČR a SR, v rámci platformy Esperia Digital dostupné některé tematické kanály, které jsou v současné době přístupné pouze v platformě UPC Direct, anebo budou dokonce premiérové v českém či slovenském dabingu. Konkrétně se jedná o kanály Europa Europa, Romantica či The Horror Channel, které už přijímá okolo 150 miliónů předplatitelů placené televize na celém světě.

Tyto stanice doplní třicítku kanálů pestré žánrové nabídky, v níž nebudou chybět programy Eurosport, Discovery, MTV, Reality TV, Blue Hustler a Hustler TV, Club, Cartoon, Boomerang, Animal Planet, TCM, CNN, Hallmark a další.

Družice Hellas Sat 2 má výborné celoevropské pokrytí, a to i jižní a jihovýchodní Evropy (včetně přilehlých oblastí Asie a severní Afriky) a je proto vhodná i pro vysílání českých i slovenských veřejnoprávních kanálů do zahraničí. O jejich zařazení, včetně dalších domácích komerčních televizí se v současné době jedná.

Společnosti SES Astra a Hellas Sat v posledních letech úzce spolupracovaly na základě různých servisních kontraktů, přičemž SES Astra, konkrétně její dceřinná společnost SES Astra TechCom poskytovala pro družici Hellas Sat 2 během prvního roku její existence na orbitu různé služby a v Aténách a na Nikósii postavila družicové kontrolní stanice.

Navíc další její dceřinná společnost Satlynx už využívá kapacitu Hellas Sat 2 pro svoji velkoobchodní platformu "Connect" pro rozšíření dosahu jedno i obousměrných satelitních širokopásmových služeb pro evropské reselery a providery. Satelitní internet bude dostupný i pro zájemce v ČR a SR.

„Touto smlouvou společnost Esperia International přichází na důležitý trh ve Střední Evropě, a podtrhuje důležitou úlohu, kterou může hrát satelit v oblasti Pay-TV i broadbandu”, řekl Panagiotis Tsirogiannos, prezident a výkonný ředitel Esperia International. „Jsme hrdí na to, že i Satlynx, jeden z důležitých telekomunikačních subjektů, se spoléhá na satelit Hellas Sat 2, aby rozvinul inovační širokopásmové internetová řešení pro své zákazníky.”

„Naše smlouva s SES Astra nám umožní nabídnout předplatitelům kromě atraktivních televizních programů i stahování dat s neobyčejně vysokou rychlostí a download prakticky kdekoli v ČR a SR, díky širokému pokrytí satelitu Hellas Sat 2. V blízké budoucnosti budou mít naši abonenti přístup k novému světu multimediální náplně, interaktivní satelitní televizi a službám video na přání (VOD).”

Ferdinand Kayser, prezident a výkonný ředitel SES Astra doplňuje: „Tato smlouva nám přinese další možnosti a flexibilitu ve vztahu k našim zákazníkům z oblasti placené televize i profesionálních obchodních služeb. Tím zkompletujeme naše portfolio pro Evropu a současně přidáme zajímavou kapacitu pro Střední Východ. Jsem potěšen, že naše vztahy s Esperia International a Hellas Sat Consorsiem se úspěšně rozvíjí a těšíme se na výbornou spolupráci”.

Christodoulos Protopapas, výkonný ředitel Hellas Sat Consortium řekl: „Těší nás prohlubování spolupráce s SES Astra o čemž svědčí i tento důležitý kontrakt se společností Esperia International. Oběma společnostem to umožní rozvinout další příležitosti na poli satelitní placené televize a širokopásmového připojení. Jsem přesvědčený, že právě pro oblast Střední a Východní Evropy a Středního Východu je družice Hellas Sat 2 ideální na doplnění flotily SES Astra svým výborným pokrytím a silným výkonem. Těšíme se na dlouhotrvající a plodné partnerství.“


Pro platformu Esperia Digital bude pronajato na družici Hellas Sat 2 celkem 5 transponderů, podmínky abonence, kódovací systém a cenová nabídka budou zveřejněny během představení služby v příštím měsíci. Ostrý start Pay TV Esperia Digital je plánován na červen, datové služby pak na září 2006. Další info bude dostupné v závěru měsíce na internetových stránkách www.esperiadigital.com.


O Esperia International:

Esperia International, Ltd., je společnost registrovaná od roku 1996 ve Velké Británii na adrese 29 Harley Street, Suite B, London W1G 9QR. Další pobočky má v Moskvě a Aténách, a síť zastoupení v některých dalších zemích. Zatím působí na mediálním a IT trhu v Rakousku, Egyptě, Indii, Číně, Maroku, Belgii, Bulharsku, Srbsku, Černé hoře, Kanadě, Francii, Německu, Řecku, Sjednocených arabských emirátech, Holandsku., Maďarsku, Izraeli, Itálii, Brazílii, Mexiku, Lucembursku, Portugalsku, Rusku, Jihoafrické republice, Španělsku, Švýcarsku, Turecku, USA, a od 1.4.2006 i České republice a Slovensku.

Je průkopníkem satelitního internetu s nejmodernějším technologickým a telekomunikačním řešením. Zákazníci Esperia International mají přístup k vysokorychlostnímu datovému přenosu přes satelit s využitím zpětného komunikačního kanálu HSCSD, přenosu datových souborů GPRS a EDGE a rovněž k celé řadě služeb na bázi progresivních mobilních technologií, včetně UMTS. Zákazníci obousměrného připojení (Satlynx) jsou firmy a instituce, které mají významné postavení v ekonomice. Další info bude dostupné v závěru měsíce na nových stránkách www.esperiadigital.com.


O Hellas Sat:

Hellas Sat Consortium Ltd, člen skupiny OTE, vlastní a využívá družici Hellas Sat 2 na pozici 39° východně. Hellas Sat 2 pracuje na platformě Astrium Eurostar 2000+ a přináší celkem 30 aktivních transpondérů pokrývajících Evropu, Jižní Afriku a Střední Východ. Od svého vypuštění na orbit v květnu 2003 si Hellas Sat vytvořila širokou klientskou základnu v oblasti poskytování DTH služeb, channel contribution a IP aplikací. Během Olympijských her v roce 2004 byla společnost Hellas Sat klíčovým hráčem pro poskytování přenosové kapacity. Další info o Hellas Sat na www.hellas-sat.net.


O SES Astra:

Satelitní systém Astra je jedním z nejvýznamnějších satelitních systémů DTH v Evropě, poskytující služby pro asi 107 miliónů domácností s příjmem DTH a s kabelovou přípojkou. Flotila satelitů Astra nyní zahrnuje 13 satelitů, přenášejících více než 1600 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů i multimediálních a internetových služeb. Dvě hlavní orbitální pozice satelitů Astra pro služby DTH jsou 19.2° východně a 28.2° východně. Profesionální služby jako přímý kabelový příjem DTC, satelitní newsgathering SNG a příležitostné využití jsou poskytovány z orbitální pozice 23.5° východně. SES Astra je dceřinnou společností SES GLOBAL. SES GLOBAL zcela vlastní dva nejvýznamnější satelitní operátory na evropském trhu, SES Astra v Evropě, a SES AMERICOM v USA. Společnost je také držitelem strategickým podílů ve firmě AsiaSat v Asii, Star One v Latinské Americe, a SES SIRIUS v Evropě. V listopadu 2005 podepsala smlouvu o integraci na transpondery pro datové služby a DTH (Pay TV) na družici Hellas Sat 2 na pozici 39° východně. Další informace o SES Astra a SES GLOBAL jsou na internetových stránkách: www.ses-astra.com a www.ses-global.com.


PR Press, 1.4.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2006 • Satelitní platforma na Hellas Satu - Apríl, ale... [ 9 ]
30.03.2006 • Galaxie sport vysílá 4 roky !
29.03.2006 • Unitcom bude vysílat americký rozhlasový program ze satelitu Astra
27.03.2006 • Společnost SES ASTRA zvýšila penetraci a pokrývá více než 16 miliónů německých domácností se satelitním příjmem [ 1 ]
27.03.2006 • Anixe HD zahájí vysílání v květnu nebo červnu
26.03.2006 • Fotbal na Galaxii sport v dubnu 2006

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Hellas 39 E 

04.04.2006 15:16 • amba
Dobrý den,
nevím jak dalece to byl apríl s tím balíkem českých programů na Hellas satelitu platforma Esperia Digital, ale dnes, když jsem naskenoval stanice na Hellas satelitu 39 E , tak se mi v settingu objevil celý Czech link vč. Galaxie a CS filmu a všechna rádia, co jsou na Astře 23,5 E. Můžete mi k tomu něco sdělit?
Díky

 
 
  @lipra 

01.04.2006 13:39 • anonym
Špatně. Pro trochu dvěryhodosti bych tam hodil skutečné stránky esperia - http://www.esperiatv.com/ , no stejně myslím, že i kdyby něco takového esperia plánovala, tak u nás těžko, nemá tady pobočku. Směr to byl dobrý, ono sítě hotelů by něco nadnárodní pro své klienty vytvořit mohli...
 
 
  a opet je tu lipra ... 

01.04.2006 11:20 • anonym
a opet je tu lipra
 
 
  april nebo? 

01.04.2006 09:16 • anonim2
je jasne ze je to april ale bylo by dobre kdyby to byla pravda a bylo by to levnejsi nez UPC
 
 
  Tak to je celkem dobrý APRÍL!! ... 

01.04.2006 07:54 • anonym
Tak to je celkem dobrý APRÍL!!!
 
 
  Jděte někam.... 

01.04.2006 01:03 • Cha-cha
A prdel si dělejte z někoho jiného!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist