Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 14:25:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Discovery spouští ID Xtra

  Autor: Ewing Public Relations , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 15.12.2013


Televizní síť Discovery Networks v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky (CEEMEA) oznamuje spuštění nového kanálu ID Xtra, který nabídne obsah vysoké kvality zaměřený na záhady a napětí. Nový kanál bude cílit především na ženy. Dostupný bude ve standardní kvalitě i HD od druhého čtvrtletí 2014.


Nový kanál ID Xtra nabídne poutavé příběhy ze života plné záhad, zpracované v moderním formátu. Atraktivní programová nabídka přinese napětí a dramata obyčejných lidí, kteří se vydali nesprávnou cestou.

Paul Welling, SVP, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA tento krok komentuje: „Poptávka stoupá a na trhu se nabízí nové příležitosti pro obsah zaměřený na záhady a napětí ze skutečného života, s jehož produkcí máme zkušenosti. Náš plán je proto ambiciózní – v roce 2014 uvést ID Xtra ve 105 zemích regionu CEEMEA. Řada našich největších poskytovatelů se již připojila. Vzhledem k tomu, že základním stavebním kamenem je drama, diváci zůstanou přikováni k obrazovkám a budou nás sledovat déle než jiné kanály. ID Xtra jim totiž nabídne bližší a hlubší pohled na nerozluštěné záhady.“

Trendy ve sledovanosti televize se mění a Discovery ví, že pro ID Xtra existuje solidní divácká základna. ID dlouhodobě překonává jiné kanály z hlediska průměrné doby sledování (AVT) v mnoha zemích světa včetně Holandska nebo Velké Británie, kde bylo vysílání v obdobném formátu zavedeno v minulém roce.

Nový kanál je zaměřený na zvídavého diváka a staví na globálních úspěších Discovery v tomto žánru. Od spuštění nového konceptu v USA v roce 2012 postupně program ID posílil z 50. místa na žebříčku kanálů pro ženy ve věku 25 - 54 let na 7. místo a vykazuje nejdelší nepřetržitou dobu sledovanosti ze všech kabelových i vysílaných televizních kanálů.

V Polsku zaznamenal kanál ID po spuštění loni v září nárůst tržního podílu o 338 % a stal se nejsledovanějším kanálem v žánru záhad a napětí. Celkově se stal druhým nejrychleji rostoucím kanálem v Polsku u žen ve věku 16 - 49 let, jeho sledovanost roste nepřetržitě 6 čtvrtletí v řadě a průměrná doba sledování dosahuje 51 minut, což je jeden z nejlepších výsledků mezi kabelovými a satelitními kanály.

Žánr záhady a napětí je jedním z nejrychleji se rozvíjejících u placených televizních programů a Discovery se v této kategorii umisťuje na předních pozicích. Diváci se na ID Xtra mohou těšit na nové pořady s atraktivními tituly jako Poisoned Passions, Beauty Queen Murders, Secret Lives of Stepford Wives, A Crime To Remember and Redrum (česky Drom), kde je příběh stejně jako název vyprávěný pozpátku, tedy od vraždy k jejímu motivu.

Společnost Discovery Communications letos do obsahu investuje přes 1,5 miliardy USD, aby uspokojila diváckou poptávku, a v tomto trendu bude pokračovat. Její dynamický tvůrčí tým spouští ID Xtra s atraktivní programovou skladbou. Discovery zaznamenává bezkonkurenční úspěchy se zaváděním nových kanálů pro ženy. Po mezinárodní premiéře v roce 2011 se kanál TLC stal nejrychleji a nejvíce šířeným zábavním kanálem pro ženy na světě, čímž pro ID Xtra nastavil vysokou laťku.


O DISCOVERY NETWORKS CEEMEA

Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East & Africa (CEEMEA) je součástí Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), největší světové mediální společnosti zaměřené na faktografický obsah. Discovery Networks CEEMEA umožňuje lidem poznávat okolní svět a uspokojovat svoji zvídavost na 10 kanálech včetně Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science a Discovery HD Showcase. Nabízí i populárně naučné a vzdělávací produkty a služby. Vysílá v 19 jazycích ve 105 zemích tří kontinentů, kde má 141 milionů diváků.


Veronika Pešková, Ewing Public Relations


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.12.2013 • Astra 2E v provozu začátkem února 2014
12.12.2013 • MTV Europe v platformě Hello HD z družice Eutelsat 9A
11.12.2013 • 25 let vícekanálové televize v Evropě
11.12.2013 • Sociální mediální televize Joiz oznámila spuštění verze HD v platformě Entertain
10.12.2013 • TV kanál Private Spice se změní na Brazzers TV Europe
09.12.2013 • Freesat oznámil oficiální start pěti dalších verzí stanic BBC HD – příjem ze satelitu Astra 2F a Astra 1N

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist