Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 15.05.2024 - 15:50:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

ND SatCom a EADS vybaví německou armádu satelitními komunikačními sítěmi

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 09.07.2006


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), dne 5. 7. 2006 oznámila, že její výlučně vlastněná, přidružená společnost ND SatCom, spolu se svým obchodním partnerem EADS Space Services, získali důležitou zakázku u německé armády.


Kontrakt na další krok v německém armádním satelitním komunikačním programu, SATCOMBw úroveň 2, byl podepsán dne 5. 7. 2006 ve Spolkovém úřadu Bundeswehru pro informační manažment a informační technologie. ND SatCom je čelní, globální poskytovatel širokopásmových sítí na satelitním základě VSAT, vysílacích, vládních a obranných řešení komunikačních sítí.

Projekt s názvem SATCOMBw úroveň 2 zahrnuje dodání dvou vojenských komunikačních satelitů, několik stacionárních a mobilních pozemních stanic různé velikosti i spojených komunikačních služeb. Doba trvání smlouvy je deset let, v tomto období pro ND SatCom vytvoří dodatečné příjmy 180 miliónů Euro, s možností dalších, následných kontraktů. Na základě této smlouvy ND SatCom poskytne kompletní pozemní část obsahující různé uživatelské pozemní stanice, telemetrickou, monitorovací a ovládací síť (TT&C) i řízení sítě pro monitoring a kontrolu celého systému. Obchodní partner EADS dodá vesmírnou část, která zahrnuje především dva vojenské satelity.

Aby německé armádě poskytli služby maximálně efektivně, ND SatCom a EADS zakládají společnou, zvláštní, účelovou společnost s názvem MilSat Services (Vojenské satelitní služby). V této společností má podíl EADS 74,9% a ND SatCom 25,1%. Tento podnik se společnou majetkovou účastí bude pověřen rozmístěním a integrací celého systému pro zákazníka. Během následující provozní fáze, MilSat Services bude zajišťovat další vojenské komunikační služby a obsluhovat dva vojenské satelity pro německou armádu.

ND SatCom má dlouholeté zkušenosti v realizaci satelitní pozemní části a řízení systémů vojenských sítí a již prokázal, že je vhodným a spolehlivým obchodním partnerem pro německou armádu v realizaci první etapy programu SATCOMBw. Program SATCOMBw úroveň 1 se využívá po dobu čtyř let a je - mezi jiným - rozvinut v německé misi NATO.

„Jsme velmi hrdí na to, že německá armáda neustoupila ze své důvěry v nás a pověřila nás realizací tohoto příštího milníku v satelitním komunikačním programu”, řekl Dr. Karl Classen, vedoucí a generální ředitel ND SatCom. „EADS je naším ideálním partnerem pro vývoj a implementaci komunikačních satelitů a vojenských komunikačních služeb. Systém, který nabízíme, otevírá možnosti pro zavádění nejnovějších vojenských obranných strategií. Podpoří německou armádu v účinné komunikaci a rozhodování."


Markus Payer, SES ASTRA

Anita Bunk, ND SatCom



O SES ASTRA (www.ses-astra.com)

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1600 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a satelitů New Skies Satelites ve zbylé části světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro americkou vládu a její smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 43 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.


O ND SatCom (www.ndsatcom.com)

ND SatCom, přidružená společnost SES ASTRA, je čelním, globálním poskytovatelem širokopásmových sítí na satelitním základě VSAT, vysílacích a obranných komunikačních sítí a řešení pozemních stanic. Inovační technologie firmy ND SatCom jsou rozmístěny ve vysílacím & mediálním, firemním, telekomunikačním, vládním a obranném prostředí po celém světě. Jako globální společnost s více než pětadvacetiletými zkušenostmi v satelitních sítích a v systémech podnikání, je ND SatCom spolehlivým zdrojem komplexních a bezpečných řešení „na klíč” a navržených řešení, jenž jsou přizpůsobené systému. ND SatCom reprezentují regionální obchodní a servisní pobočky po celém světě.


PR Press SES ASTRA, 5.7.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.07.2006 • Arte vysílá své první německé programy HDTV z družice ASTRA [ 1 ]
04.07.2006 • Společnost Arena oznamuje ceny pro sportovní bary [ 1 ]
03.07.2006 • Německý kartelový úřad schválil převzetí firmy SatCom
18.06.2006 • Pohled k sousedům: optimistické vyhlídky digitálního rozhlasu [ 5 ]
06.06.2006 • ARD a ZDF nebudou vysílat MS v kopané z družice Hot Bird - aktualizováno
01.06.2006 • O čem se píše: Sat+Kabel: ARD a ZDF asi nebudou vysílat MS v kopané z družice Hotbird

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist