Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 21:34:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - TV tipy | Články
 

Gestapo, zbraně a „pochoutky“ – smrtící mix na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.06.2014


Pojďte se s námi prostřednictvím obrazovky zakousnout do pokrmů, které byste jinak nevzali ani do ruky. Proč vůbec někdo jí jedovaté věci, a jak vlastně chutnají odpudivé potvory? Udiví vás, jakými bizarními, hodně neobvyklými a občas těžko uvěřitelnými prototypy se dá bojovat – deka pokrytá neštovicemi, hadí bomba nebo jedovatý med. Politická policie s neomezenou mocí, strašlivou reputací a neuvěřitelnou brutalitou – ukážeme její vznik, vzestup a nakonec i pád. Prima ZOOM vás vším bezpečně provede...


Smrtící jídlo, nejhrůznější policie, překvapivé zbraně – to je nášup na Prima ZOOM:

Úterý 17. 6. 19.00 hod. – Smrtící pochoutky I
Čtvrtek 19. 6. 20.00 hod. – Gestapo
Čtvrtek 19. 6. 21.00 hod. – Bizarní zbraně



Smrtící pochoutky I

Představte si, že byste popíjeli hadí jed nebo spořádali smrtící rostlinu. Zní to šíleně? Ale vůbec ne! Objevte mysteriózní exotická jídla, která se každý den servírují ve všech koutech světa. Jakou vám asi předloží delikatesu – a budete mít odvahu se do ní zakousnout? Tento dokumentární seriál vás vezme na projížďku Asií a prozradí, proč jsou někteří jedlíci více než ochotní konzumovat různé smrtící pochoutky. Podívejte se na odchyt tarantule nebo štíra i jejich následnou přípravu a hned se vám taky začnou sbíhat sliny.

Ochutnejte velmi netradiční pokrmy v 7 dílech, každé úterý od 19.00 hod.


Gestapo

Dějiny politické policie Třetí říše, všemocného Gestapa, lze vyčíst z množství deníků a protokolů, které se zachovaly z dob jejího vzniku a také z pamětí agentů a dvojitých agentů, kteří tuto neblahou organizaci infiltrovali. Její vývoj byl postupný, vždy měl ale jediný cíl: celkové ovládnutí společnosti, která měla být zbavena všech nečistých a rušivých vlivů. Kořeny vzniku Gestapa sahají do zmatků a chaosu, které následovaly po první světové válce. Když se objeví na scéně Hitler, slibuje lidem pořádek a „nové svítání“. V lednu 1933 se stává kancléřem a k nastolení tohoto pořádku jsou vytvořeny úderné oddíly SA, tzv. hnědé košile, vedené fanatickým a bezohledným Ernstem Röhmem.

SA se obracejí zejména proti každému, ať už existujícímu nebo smyšlenému nebezpečí, a pouštějí se do nemilosrdných čistek. Po požáru Reichstagu, který je sveden na komunisty, se zaměří na jejich zničení. Když se v roce 1933 dostává k moci Hitler a jeho nacistická strana, je vedena kampaň proti Židům, v jejímž čele opět stojí SA. Pak ale Hitler moc SA potlačuje a soustřeďuje se na vybudování silné politické policie. Tak vzniká Gestapo, zaměstnávající zprvu jen 200 osob. Její vůdce Göring začíná pátrat po jakékoli opozici, kterou by bylo možno zlikvidovat. Později se ale v čele Gestapa dostává k moci trojice Heydrich, Himmler a Heinrich Müller, z nichž zejména posledně jmenovaný se vyznačuje obzvláštním odhodláním plnit vůdcovy rozkazy.

Vzniká tábor pro nepřátele státu v Dachau a v celém Německu je za protistátní a jinou nepřátelskou činnost uvězněno na 26 000 lidí. V důsledku neutuchajících mocenských bojů mezi Hitlerovými přívrženci se do čela berlínského Gestapa dostává Himmler a sama organizace má za úkol zbavit společnost všech politických, společenských, kulturních a rasových nečistot. Rozsáhlé archivy obsahující tisíce jmen lidí, o kterých si Gestapo vedlo spisy, se dodnes nacházejí ve Vídni. Lidé, uvěznění Gestapem, jsou krutě mučeni a často zabíjeni.

Moc Gestapa je téměř neomezená. Vlivem silné propagandy a také četným udáním likviduje celé rodiny, takže koncem 30. let lze říci, že definitivně skončil i vnitřní odboj v Německu. Gestapo dostává za úkol vybudovat „národní pospolitost“. Po šest let je Gestapo rozhodujícím prvkem vzestupu Třetí říše a v roce 1939 si mu už málokdo troufne odporovat. Čeká ho ale ještě nemalá role na mezinárodním poli. Mučení a surové hromadné zabíjení se pro Gestapo stávají rutinou. Brutalita se pomalu vymyká kontrole. Nic ale netrvá věčně a pomalu narůstá i domácí odpor…

19. 6. Meč se ková, 26. 6. Meč je tasen, 3. 7. Meč je zlomen – od 20.00 hod.


Bizarní zbraně

Představíme vám ty nejbizarnější zbraně, které kdy byly vyrobeny. Například obrovskou letadlovou loď, která měla být vyrobena z ledu. Aby byla pevná, byl do ní přidáván speciální materiál. Bylo však potřeba mrazírny, která by led zmrazila, a na tu by se spotřebovalo více oceli než na novou letadlovou loď. Nápad, který měl ušetřit ocel, byl nakonec kontraproduktivní. Američané také zkoušeli vytvořit epidemii pomocí komárů, výsledkem bylo, že při zkoušce nakazili své vlastní obyvatelstvo. Rusové zase používali psy jako nosiče bomb pod německé tanky. V bitvě u Kursku jich zlikvidovali 12 z několika tisíc. Chtěli rovněž vyrobit létající tank, ten sice dokázal plachtit, ale neměl žádnou výzbroj a pancéřování.

Japonci vyrobili balónové mezikontinentální střely. Vyslali jich 9000 na USA za druhé světové války, ale pouze 300 jich doletělo do USA. Žádný z nich nezasáhl strategický cíl. Další zbraní byly bomby naváděné kočkami. Námořnictvo se chtělo spolehnout na to, že kočka se bojí vody, a tak trefí loď. Kočka ale většinou omdlela a celý nápad byl absurdní. Jeden z vědců chtěl použít netopýří bombu k bombardování Japonska. Netopýři měli nosit napalm. Netopýři při cvičení podpálili vlastní základnu a nápad byl nahrazen atomovou bombou. Vědci také chtěli sestrojit holubem řízenou střelu. Holub kloval tak, aby se střela trefila do cíle. Fungovalo to, ale armáda tomu nevěřila. Projekt byl zrušen.

Ruský car měl nápad postavit obří tank tzv. car tank. Přední kola měřila přes devět metrů. Tank zapadl během testování do bahna, a už ho nikdo nevytáhl. Němci se snažili postavit nezničitelný bunkr, a to se jim nakonec skoro povedlo. Spojenci reagovali bombou, která si dokázala vykopat tunel. Výbuch pod zemí měl zničit nezničitelný bunkr a podařilo se to. Byla to bomba vyvolávající zemětřesení, takové bomby dokážou ničit pevné bunkry. Nacisté chtěli pro vůdce vyrobit super dělo V3. Bylo 150 metrů dlouhé a bylo zakopáno v zemi. Spojenci to zjistili a dělo zničili stejnou bombou jako nezničitelný bunkr. Spojenci chtěli zaútočit na Hitlera ženskými hormony tak, aby mu nerostl knír. Bylo to vědecky nesmyslné. A to není vše z přehlídky zbraní k smíchu i k pláči.

První díl 19. 6., druhý díl 26. 6. od 21.00 hod.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 12. 6. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/L0IjSY Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.06.2014 • Letní schéma skupiny Nova ve znamení českých filmů a seriálů
09.06.2014 • Partička: Polonahý Sokol nadchl fanynky [ 2 ]
06.06.2014 • Tipy na víkend 7. 6. - 8. 6. 2014
31.05.2014 • Žhavý červen na Prima ZOOM ve 23. týdnu
30.05.2014 • Tipy na víkend 31. 5. - 1. 6. 2014
30.05.2014 • Volejte Novu v novém už tuto sobotu!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist