Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 28.05.2024 - 23:59:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Galaxie sport dnes uspěla u Městského soudu v Praze s žalobou proti rozhodnutí RRTV, týkající se digitálních televizních licencí

  Autor: PR Press Galaxie sport , e-mail: galaxie-sport@galaxie-sport.cz Přidané: 13.09.2006


Městský soud v Praze dnes vyhověl žalobě společnosti Galaxie sport, s.r.o. a zrušil rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení digitálních televizních licencí Televizi Febio, Óčko a TV Barrandov a neudělení digitální licence Galaxii sport, s.r.o. Rozhodnutí Rady je podle verdiktu Městského soudu v Praze zejména nesrozumitelné, nedostatečné a nepřezkoumatelné. Galaxie sport, s.r.o. ve své žalobě poukazovala na vady a nedostatky, které postup Rady při licenčním řízení a vydání rozhodnutí o udělení licence provázely.


Hradec Králové 13. září 2006 - Společnost Galaxie sport, s.r. o, která je Provozovatel televizního vysílání programu Galaxie sport, podala dne 21. prosince 2004 žádost o udělení digitální licence pro celoplošný placený program s označením SPORT 2. Rada ve svém rozhodnutí, vydaném dne 4. dubna 2006, žádost o udělení licence zamítla.

Provozovatel televizního vysílání programu Galaxie sport, společnost Galaxie sport, s.r.o., se poté rozhodl podat svou žalobu po prostudování rozhodnutí Rady o udělení digitálních televizních licencí Televizi Febio, Óčku a TV Barrandov a neudělení licence společnosti Galaxie sport, s.r.o. Jejím důvodem byla skutečnost, že Galaxie sport, s.r.o. v rozhodnutí Rady zjistila vady, nedostatky a nezákonnosti postupu.

Dnes dal Městský soud v Praze Galaxii sport, s.r.o. za pravdu. Konstatoval totiž, že rozhodnutí Rady bylo nezákonné a nepřezkoumatelné ve svých odůvodněních a v průběhu licenčního řízení Rada změnila „pravidla hry“. Tato změna pravidel hry v neprospěch Galaxie sport, s.r.o. spočívala jednak v diskriminaci placených programů a zejména pak ve skutečnosti, že teprve před závěrečným hlasováním Rada vymezila požadované portfolio digitálních televizních programů, do něhož nebyl sportovní program vůbec zařazen. Na základě tohoto dodatečně stanoveného kriteria byla vyřazena nejen žádost o licenci k programu SPORT 2, ale celkem 23 ze 48 žádostí.

„Samozřejmě nás těší, že Městský soud v Praze uznal oprávněnost naší žaloby. Jsme přesvědčeni, že nejen my, ale všichni žadatelé měli právo na transparentní průběh licenčního řízení při dodržení konkrétních, jasných a zákonných kritérií,“ prohlásili jednatelé společnosti Ing. Martin Rajman a Ing. Jiří Hojgr.

Společnost Galaxie sport, s.r.o. se chce aktivně zúčastnit procesu digitalizace a je přesvědčena o vysoké divácké atraktivitě svého projektu placeného sportovního programu SPORT 2, stejně jako o své technické, organizační a ekonomické připravenosti k zajištění vysílání.


Eva Novotná, tisková manažerka, Galaxie sport, s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.09.2006 • Uzavření soutěže na nové logo ČT
04.09.2006 • ČR – Bělorusko na Galaxii sport
31.08.2006 • Před startem DIGI TV v ČR – III. [ 42 ]
27.08.2006 • Na návštěvě v DIGI Czech Republic [ 17 ]
07.08.2006 • Óčko upevňuje pozici
13.07.2006 • Letní nabídka UPC: telefonní paušál, internet, kabelová televize a UPC Direct na první dva měsíce za korunu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Galaxii sport rád sleduju, je ... 

13.09.2006 21:07 • martin
Galaxii sport rád sleduju, je perfektní stanice. Nemyslím si ale, že u pozemního vysílání bych, kde je počet stanic limitován, právě toužil po placených stanicích. Ty ať jdou na satelit. A navíc nesouvisí odvolání Galaxie sport s tím, že ji vlastní stejní lidé jako Novu ???????!!!!!!!!!!!!! A ta bude vždy digitalizaci zpožďovat aby nikdo další neukrajoval z reklamního koláče, který ovládá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  Kedy 

13.09.2006 19:43 • mc
už povyhadzujete radných z okna ? Máte v tom prax bratia Česi...
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist