Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 03:44:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Do Czech Linku přibyla rádia D-dur, Leonardo, Radio Česko a ČRo 4 – Radio Wave - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.10.2006




Dnes, v úterý 3.10.2006 ráno, zařadil Český rozhlas do digitálního paketu Czech Link na satelitu Astra 3A rádia, která byla dosud šířena pouze v DVB-T a na internetu.


Rádia Česko, ČRo 4 – Radio Wave, Leonardo a D-dur si od dnešního dne mohou naladit další tisíce posluchačů, vlastnící jakýkoliv i nejlevnější satelitní receiver pro příjem pouze volných (nekódovaných) televizních a rozhlasových programů ze satelitu, mající parabolu namířenou na pozici Astry 3A - 23,5 stupňů východně.


Zpravodajská stanice Český rozhlas Rádio Česko je obsahově i formátem založena čistě na zpravodajství a na aktuální publicistice. Vysílá přes internet na adrese www.rozhlas.cz/vysilani, od 21. října 2005 v DVB-T multiplexu Českých radiokomunikací (spolu s programy České televize, TV Nova a dalšími stanicemi ČRo) a od 15. 3. 2006 celoplošně na VKV vysílačích BBC, a to každý den v časech 8 - 11 a 13 - 16 hodin. V ostatních časech na VKV vysílá svůj program v angličtině BBC World Service. Na internetu a v digitálním multiplexu od 00.00 do 08.00 a od 11.00 do 13.00 v modulaci Rádia Česko vysílá program ČRo 1 - Radiožurnálu a od 18 do 24 hodin program Českého rozhlasu 6.


Český rozhlas 4 - Radio Wave je nejmladší stanice Českého rozhlasu určená především mladé generaci. Její cílovou skupinou jsou převážně studenti, absolventi střední, či vysoké školy. Jsou to lidé, kteří nežijí pouze pasivním, konzumním životem bez jakýchkoliv zájmů, ale aktivně si vyhledávají informace. Orientují se v počítačovém a internetovém prostředí, zajímají se o sport, a to nejen jeho klasická odvětví, ale i o sporty freestylové a adrenalinové, mají rádi hudbu, kulturu, módu a nové technologie.

Playlist radia tvoří žánry, které jsou pro cílovou skupinu důležité a přitom nedostávají na ostatních stanicích dostatečný prostor. Je to tedy barevné spektrum od hip hopu a dalších odnoží tzv. urban music přes kytarovou hudbu v její tvrdší i lehčí formě, ale i elektroniku a různé pod-žánry. Přitom se snaží vybírat tu nejkvalitnější produkci. Nerozhoduje masová popularita, prodeje desek, ale především obsahová kvalita hudby, textová i hudební.

Hudební dramaturgie se dělí na tzv. denní, která je popovější - pro širší posluchačskou obec a večerně-noční, která je alternativnější. Žánrové pořady si plní hudbou samotní autoři. Díky programové diverzitě stanice se v hudební redakci sešli skuteční odborníci na dané žánry, a tak by hudební nabídka měla dobře uspokojit všechny ty nespokojené, kterým český éter nestačí. Věnujeme se české i zahraniční klubové scéně, přinášíme záznamy živých koncertů, můžeš slyšet živé koncerty z klubů či ze studií ČRo nebo DJské sety a nechybí ani staniční hitparáda.

Jedním z hlavních cílů ČRo 4 je komunikace s posluchači. Wave využívá veškeré dostupné prostředky komunikace přímo ve vysílání (telefon, sms, icq, chat atd.). Má mladé osobité moderátory, kteří společně s týmem reportérů a zprávařů pravidelně přináší informace o nejlepších koncertech, mejdanech, filmech, hudebních novinkách a dalším aktuálním dění v Středočeském kraji, ale i v celé republice.


Druhou nejmladší stanicí Českého rozhlasu je Český rozhlas Leonardo. Na internetu začala vysílat v září roku 2005, od 21. října 2005 ji najdete i v digitálním vysílání. Jejím cílem je popularizovat vědu, techniku, přírodu, historii, medicínu. Věnuje jim specializované magazíny, hodinové diskuze s odborníky i besedy se zajímavými osobnostmi české vědy. K vlastním pořadům přidává také oblíbené populárně-naučné pořady z celého Českého rozhlasu: Meteor, Planetárium, Toulky českou minulostí, Zápisník zahraničních zpravodajů a mnoho dalších.


Český rozhlas D-dur vysílá 24 hodin denně klasickou hudbu od renesance až po tvorbu 21. století. Stanice je určena pro "vážné zájemce o vážnou hudbu", i pro ty, kteří potřebují klasickou hudbu jako příjemného společníka k práci a odpočinku. Nejkrásnější díla hudební literatury opakujeme v rámci vysílání tak, aby pokaždé zazněla v jiném čase. Program připravují zkušení dramaturgové Českého rozhlasu 3 - Vltava. Stanice je určena k šíření v nejvyšší možné technické kvalitě po Internetu a v systémech DVB-T a DAB a nyní tedy i DVB-S.


Paket Czech Link vysílá ze satelitu Astra 3A, pozice 23,5 stupňů východně, tp. 14, frq. 12,525 V, SR 27500, FEC 3/4, v kódu CryptoWorks zde vysílají televize ČT1, ČT2, ČT4 Sport, TV Prima a prémiové programy CS Film a Galaxie sport, volně (FTA) jsou vysílané televize ČT24 a TV Noe.


V paketu dosud vysílala (a nadále vysílají) tato rádia:

A - PID: 177 - CRo 1-Radiozurnal
A - PID: 178 - CRo 2-Praha
A - PID: 179 - CRo 3-Vltava
A - PID: 180 - Proglas
A - PID: 181 - CRo 2+6/CRo 7
A - PID: 182 - CRo Region
A - PID: 183 - BBC CZ


Dnes nově přidaná rádia mají tyto parametry:

A - PID: 184 - CRo D-dur
A - PID: 185 - CRo Leonardo
A - PID: 186 - CRo Radio Cesko
A - PID: 187 - CRo 4-Radio Wave


Všechna rádia v Czech Linku vysílají volně (FTA), bez kódování. Na stejném satelitu vysílá i slovenský digitální paket televizí a rádií – Slovak Link, a tak budou určitě sledovat tato rádia i posluchači u našich východních sousedů (a možná i další ve velké části Evropy v dosahu pokrytí Astry 3A).


redakce satCentrum, s využitím profilů stanic z www.rozhlas.cz, 3.10.2006, 07:00 hod.


Aktualizováno 3.10.2006 v 13:00 hod:

Během dopoledne byly doplněné názvy jednotlivých programů veřejnoprávního rozhlasu a CRo Feed změnilo název na BBC CZ. Nové názvy jsou doplněné do tabulky s audio PIDy.


Od tiskového mluvčího ČRo Ladislava Pavlika jsme ziskali doplňující informaci:

"Dobrý den, k přepojení docházelo dnes mezi 2. a 4. hodinou ráno. Prozatím se jedná o zkušební provoz, oficiálně toto vysílání představíme v úterý 10.10. na Invexu."


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.09.2006 • FILMBOX a NONSTOP KINO na novém transponderu [ 33 ]
22.09.2006 • Stanice Clear TV ukončila satelitní vysílání
20.09.2006 • Od pondělí NONSTOP KINO a FILMBOX na novém transponderu [ 6 ]
28.08.2006 • Nový dokumentární kanál DMAX zahajuje promo vysílání
25.08.2006 • Satelitní novinky na Hot Birdech
15.08.2006 • TV Deko od zítřka na novém transponderu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ČRo Feed sa už identifikuje ak ... 

03.10.2006 10:58 • anonym two
ČRo Feed sa už identifikuje ako BBC CZ (ak ste si to niekto všimli)
 
 
  V DAB? 

03.10.2006 09:38 • Pepa z depa
ČRo D-dur je určeno pro vysílání v DAB? To je zajímavé. Že tento systém u nás nejede... Byl pouze během jakési výstavy minulý rok test, ale o tomhle nic nevím...
 
 
  192 kbps, D-dur má až 256 kbps ... 

03.10.2006 08:17 • anonym two
192 kbps, D-dur má až 256 kbps
 
 
  Jaké jsou bitrate? ... 

03.10.2006 08:13 • fikus
Jaké jsou bitrate?
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist