Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 14:08:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Lednové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 26.12.2014


V lednu uvidíme na placeném filmovém satelitním a kabelovém kanálu HBO v Nedělních premiérách filmy GRAVITACE, ZACHRAŇTE PANA BANKSE, V ZAJETÍ DÉMONŮ a AMAZING SPIDER-MAN 2. Tipem měsíce budou závěrečné epizody třináctidílného seriálu produkce HBO Europe režiséra Jana Hřebejka AŽ PO UŠI. Nenechte si dále ujít seriály POČTYŘECH, HLEDÁNÍ II., ŽIVOT JE BOJ II., FOO FIGHTERS: SONIC HIGHWAYS – OSM LEGEND, PARANORMAL ACTIVITY: PROKLETÍ a JESSE STONE: BLUDIŠTĚ POCHYBNOSTÍ a filmy MAGNOLIA a V ZEMI JANE AUSTENOVÉ...



Tip měsíce:

AŽ PO UŠI

Závěrečné epizody třináctidílné romantické komedie ze současné Prahy, kterou pro HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk. Šárka se pozná se svým ztraceným otcem – bohémským fotografem – a poskytne mu peníze na plánovanou výstavu. Vztah mezi férovým Jakubem a vypočítavou Markétou poznamenává narůstající napětí. Ve finále se většina protagonistů sejde při natáčení reklamy, v níž účinkuje Šárčina matka Carmen. “Od romantických seriálů se Až po uši liší ve větší míře nadsázky i autenticity a taky v přesnějších, vtipnějších a úspornějších dialozích,” říká Jan Hřebejk.

Neděle 4. ledna ve 20:00 hod., dále každou neděli vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

GRAVITACE (Gravity)

Raketoplán Explorer během rutinní kosmické mise narazí na shluk úlomků z odstřelené ruské družice. Kolizi přežijí pouze dva členové posádky: doktorka Stoneová, která je ve vesmíru poprvé, a velitel Kowalski, jenž svou kariéru naopak končí. Začíná jejich napínavý zápas o holé životy... Unikátní sci-fi oceněná sedmi Oscary (včetně ozlacených sošek za režii, kameru a střih) vynalézavě pracuje s prázdným prostorem, v němž číhají nejrůznější hrozby. Tíseň z neznáma a další filozofické aspekty lidské existence zobrazuje prostřednictvím originálního snímání, rozčleněného do extrémně dlouhých záběrů.

2013 | 87 minut | 12 | sci-fi
Režie: Alfonso Cuarón
Hrají: Sandra Bullock, George Clooney

Čtvrtek 1. ledna 2015, 20:00 hod.


ZACHRAŇTE PANA BANKSE (Saving Mr. Banks)

Americko-britský film rekapituluje významnou kapitolu ze životů Walta Disneyho a spisovatelky australského původu P.L. Traversové. V roce 1961 pozval slavný filmař literátku do Los Angeles a vyjednával s ní prodej autorských práv na její dílo Mary Poppins. Osamělá a panovačná dáma stráví čtrnáct dní s autory chystaného muzikálu a s jeho scenáristou. Vzpomíná přitom na své dětství v Austrálii a na předčasně zemřelého otce. Kultivovaný Disney vychází paní Traversové maximálně vstříc, její souhlas však získá až poté, co pochopí její životní trauma, a svěří se jí s tím svým.

2013 | 120 minut | 12 | životopisný

Režie: John Lee Hancock
Hrají: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman

Neděle 11. ledna 2015, 20:40 hod.


V ZAJETÍ DÉMONŮ (The Conjuring)

Americký horor byl údajně inspirován skutečnými událostmi, jež se seběhly kolem manželů Perronových. Pár se na počátku sedmdesátých let spolu s pěti dcerami nastěhuje do domu na Rhode Islandu. V době, kdy se zabydlují v novém útočišti, začnou je trápit paranormální přízraky. Nešťastná Carolyn se obrátí na uznávané démonology Eda a Lorraine, známé z obdobného případu v Amityville. Vyjde však najevo, že boj se zlem je životu nebezpečný. Všichni zúčastnění osvědčí statečnost a prozíravost a nad záludnými démony nakonec triumfují. Záhadné úkazy však posléze vstoupí i do natáčení filmu.

2013 | 107 minut | 15 | horor
Režie: James Wan
Hrají: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Lili Taylor, Joey King

Neděle 18. ledna 2015, 20:40 hod.


AMAZING SPIDER-MAN 2 (The Amazing Spider-Man 2)

Peter alias Spider-Man se proti své vůli musí rozejít se svou milovanou spolužačkou Gwen, která ví o jeho druhé identitě. Jejímu otci – zabitému policejnímu kapitánovi – totiž mladík kdysi slíbil, že ji ochrání před nebezpečím ze strany mstitelů. Spider-Man se pak postaví proti monstróznímu Electrovi, ušlápnutému elektroinženýrovi, který zmutoval po pracovním úrazu. Zároveň zklame přítele Harryho, jenž se stal šéfem po svém zemřelém otci. Mladík trpí dědičnou chorobou a kvůli svému uzdravení chce získat Spider-Manovu krev. Spider-Man však transfúzi odmítne kvůli obavám, že příteli ublíží.

2014 | 136 minut | 12 | akční sci-fi
Režie: Marc Webb
Hrají: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore

Neděle 25. ledna 2015, 20:40 hod.



Nenechte si ujít:

POČTYŘECH (Togetherness)

Nový seriál – realizovaný v produkci HBO – zobrazuje komplikované soužití dvou párů, jež společně obývají dům v Los Angeles. Ženskou polovinu obskurní čtveřice – sužované groteskními lapáliemi i vážnými starostmi – tvoří Tina Morrisová (Amanda Peet) a její sestra Michelle (Melanie Lynskey). Mužské prvky bizarní komunity reprezentují Michellin manžel Brett (Mark Duplass) a jeho nejlepší kamarád Alex (Steve Zissis)...

2015 | 30 minut | 12 | komediální seriál
Režie: Mark Duplass, Jay Duplass
Hrají: Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet, Steve Zissis, Abby Ryder Fortson

Pondělí 12. ledna 2015, 20:00 hod. a každé pondělí, vždy ve 20:00 hod.


HLEDÁNÍ II. (Looking II.)

Druhá řada amerického seriálu z produkce HBO znovu líčí každodenní příhody tří gayů ze současného San Francisca. Prvním je designer počítačových her Patrik, který se snaží najít nového partnera poté, co se jeho bývalý přítel zasnoubil. Druhým je bohémský kumštýř Augustín, jenž se rozhoduje, zda žít sám, či zda sdílet společnou domácnost se svým přítelem. Nejstarším členem party je číšník Dom, který čelí krizi středního věku i mindrákům z nenaplněných snů. Úsměvná mozaika o integraci novodobých gayů se odehrává v sanfranciské enklávě Bay Area.

2015 | 30 minut | 15 | komediální seriál
Režie: Andrew Haigh
Hrají: Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, O.T. Fagbenle, Lauren Weedman

Pondělí 12. ledna 2015, 21:00 hod. a každé pondělí, vždy ve 21:00 hod.


ŽIVOT JE BOJ II. (Getting On II.)

Pokračování hořce groteskního seriálu z dílny HBO se znovu odehrává na geriatrickém oddělení kalifornské nemocnice, kde péči o přestárlé pacientky komplikují nejrůznější potíže i přehnané ambice. Sestra DiDi válčí o dlouho odkládané zvýšení platu a čelí rodinnému napětí. Zkušená sestra Dawn hodlá založit rodinu s vrchním ošetřovatelem Patsym. Ten se snaží protlačit nový ekologický program. Urputná ředitelka Jamesová rozjíždí čerstvě schválený výzkum, jehož financování dosáhla v předchozí řadě vyprávění...

2014 | 27 minut | 12 | komediální seriál
Režie: Miguel Arteta
Hrají: Laurie Metcalf, Alex Borstein, Niecy Nash, Mel Rodriguez, Jayma Mays

Úterý 13. ledna 2015, 20:00 hod. a každé úterý, vždy ve 20:00 hod.


NÁVRAT NA VÝSLUNÍ II. (The Comeback II.)

Bývalá hvězda béčkových sitcomů Valerie Cherishová, jež účinkovala ve skandální reality show, se snaží o renesanci své kariéry. Najme studentský štáb, aby s ní natočil záběry, které by upoutaly mediální pozornost. Afektovaná žena však zjistí, že její někdejší úhlavní nepřítel připravuje novou show inspirovanou jeho zkušenostmi z doby, kdy s Valerií spolupracoval. Rozlícená žena získá další pochybné angažmá... Americký seriál z produkce HBO – realizovaný podle scénáře Michaela Patricka Kinga – nahlíží do rozporuplného zákulisí Hollywoodu.

2014 | 40 minut | 12 | komediální seriál
Režie: Michael Patrick King
Hrají: Lisa Kudrow, Lance Barber, Robert Michael Morris, Laura Silverman, Damian Young

Úterý 13. ledna 2015, 20:30 hod. a každé úterý, vždy ve 20:30 hod.


FOO FIGHTERS: SONIC HIGHWAYS – OSM LEGEND (Foo Fighters: Sonic Highways)

Dokumentární seriál z produkce HBO vznikl u příležitosti 20. výročí zrodu americké rockové skupiny Foo Fighters. Sleduje vznik nového alba během turné kapely po USA a čerpá z hudebního dědictví osmi amerických velkoměst – Chicaga, Austinu, Nashvillu, Los Angeles, Seattlu, New Orleans, Washingtonu a New Yorku. V každém ze zmíněných měst byla nahrána jedna píseň, každá nahrávka je spjata s místními hudebními legendami. Také samotné texty vznikaly v experimentálním stylu: Grohl se při jejich psaní inspiroval autentickými zkušenostmi, rozhovory i osobnostmi. Svůj dokument charakterizoval jako „milostný dopis dějinám americké hudby“.

2014 | 59 minut | 12 | dokumentární seriál
Režie: David Grohl

Čtvrtek 8. ledna 2015, 21:35 hod. a každý čtvrtek, 21:30 – 21:50 hod.


MAGNOLIA

Slavný americký film zobrazuje absurdní osudy několika lidí, kteří v soudobé Kalifornii marně usilují o štěstí. Jedna ze zápletek souvisí s televizním kvízem, který jeho dětská hvězda začne náhle sabotovat. Hlavní postavou jiného pásma je autor dryáčnické protiženské show (Tom Cruise), jenž se potýká s citovou vykořeněností. Rozporuplnou hrdinkou dalších epizod je manželka umírajícího producenta (Julianne Moore), jež trpí výčitkami svědomí. S jinými problémy se potýká zakomplexovaný outsider, který se zdráhá přiznat svou homosexuální orientaci. V klíčové scéně tragigroteskního panoptika začnou z nebe padat žáby...

1999 | 182 minut | 15 | drama
Režie: Paul Thomas Anderson
Hrají: Tom Cruise, Julianne Moore, Jason Robards, William H. Macy, Philip Seymour Hoffman

Pátek 2. ledna 2015, 22:05 hod.


V ZEMI JANE AUSTENOVÉ (Austenland)

Hrdinkou britsko-americké romantické komedie je třicetiletá žena, která se shlíží v klasickém románu Pýcha a předsudek od Jane Austenové. Idealistická Jane (Keri Russell) by se po vzoru svých literárních idolů ráda stala hrdinkou osudového milostného příběhu. Proto vybere veškeré úspory, opatří si dobový kostým a vydá se do zábavního parku Austenland. V tomto bizarním rekreačním zařízení se snaží najít džentlmena, který by okouzlil její citlivou duši...

2013 | 93 minut | 12 | romantická komedie
Režie: Jerusha Hess
Hrají: Keri Russell, JJ Feild, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge, James Callis

Sobota 3. ledna 2015, 20:00 hod.


PARANORMAL ACTIVITY: PROKLETÍ (Paranormal Activity: The Marked Ones)

Pátou část kultovní hororové série natočil scenárista předcházejících dvou dílů Chris Landon. Nejde o sequel, nýbrž o samostatný příběh, spojený s původními filmy způsobem snímání (prostřednictvím zdánlivě amatérských videozáběrů) a několika postavami. Děj se tentokrát neodvíjí v domech na předměstí, ale v činžáku v kalifornském městě Oxnard. Protagonisty příběhu jsou dva čerství absolventi střední školy Jesse a Hector, kteří se při šmírování bytu své sousedky zapletou do krvavé duchařské story. Přežije jen záhadně nakažený Jesse...

2013 | 81 minut | 15 | horor
Režie: Chris Landon
Hrají: Andrew Jacobs, Jorge Diaz, Gabrielle Walsh, Renee Victor, Noemi Gonzalez

Pátek 9. ledna 2015, 20:00 hod.


JESSE STONE: BLUDIŠTĚ POCHYBNOSTÍ (Jesse Stone: Benefit of the Doubt)

Příběh z americké televizní série rozehrává další dobrodružství uvážlivého kriminalisty z městečka Paradise. Jesse Stone (hraje ho opět Tom Selleck) se vrátí z nedobrovolné výslužby poté, co jeho nástupce zahynul při explozi policejního vozu. Poklidnou atmosféru ve městě mezitím rozvíří brutální dvojnásobná vražda. Policejní oddělení, kde Stone působil, je v té době téměř prázdné. Hrdina musí spoléhat na svou intuici a zahájit riskantní pátrání na vlastní pěst.

2012 | 86 minut | 12 | kriminální drama
Režie: Robert Harmon
Hrají: Tom Selleck, Kathy Baker, Kohl Sudduth, Gloria Reuben, Stephen McHattie

Pátek 30. ledna 2015, 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI Slovakia, freeSAT, Magio TV, T-Home, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 26. 11. 2014, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/DT1qZa Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2015 • Premiéra seriálu FARGO dnes, 28. 1. 2015 na AMC [ 1 ]
30.12.2014 • Nalaďte si v lednu na National Geographic Channel
29.12.2014 • Lednové pecky na AXN
28.12.2014 • Lednové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand [ 1 ]
27.12.2014 • SIMPSONOVI MARATON 1. 1. 2015. Těšte se! [ 1 ]
27.12.2014 • Lednové seriálové novinky na AXN White a AXN Black

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist