Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 19:39:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Novinky na Astrách

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 14.11.2006



U satelitního providera SES Astra dochází k několika změnám na orbitu - týkají se stanic Nickeloden NL a The Box, Der Schmuckkanal, TVP Historia, Trinita TV, TCM/Cartoon Network a Mini Movie International Channel:


TVP Historia již vysílá ze satelitu

Polská veřejnoprávní televize TVP zahájila vysílání svého tématického kanálu TVP Historia. Program už vysílá z družice ASTRA 19,2 ° východně, 10,862 GHz, horizontální polarizace, kódovaně v systému Mediaguard 2. Primární šíření signálu ze satelitu EUTELSAT W3A je kódováno v systému Videoguard.

TVP Historia vysílá v pracovní dny od 10:00 hod. do 0:00 hod., o víkendu již od 8:00 hod. Program se brzy stane také součástí placených televizních platforem Cyfra+, Polsat Cyfrowy, „n” a bude komerčně využívat družici Hot Bird 13° východně. TVP Historia spolupracuje i s programem TVP3 Regionalna. Již dne 18. listopadu 2006 v 18:00 hod. zahájí vysílání další tématická stanice polské veřejnoprávní televize TVP Sport.

V příštím roce plánuje TVP další digitální tématické programy a pro připravovanou digitální platformu pronajme druhý transpondér na družici ASTRA 19,2° východně. K tomu patří programy TVP Rozrywka, TVP Film, TVP Info, TVP Parlament, TVP Nauka a TVP Bialorus.


Nickeloden NL a The Box na novém kanálu družice Astra

Jak bylo plánováno, stanice Nickelodeon Nederland a hudební kanál The Box zahájily vysílání v paketu Canal Digitaal na společném kanálu - družice Astra, 19,2° východně, 12,515 GHz, horizontální polarizace (SR 22000, FEC 5/6). Nové přeskupení bylo potřebné, protože bývalý partner při sdílení kmitočtu Talpa TV (Nickelodeon) už vysílá program 24 hodin denně.


Nový německý nákupní kanál na družici Astra - „Der Schmuckkanal“

Nová teleshoppingová stanice „Der Schmuckkanal“ (Schmuck = klenot, šperk, ozdoba) zahajuje digitální vysílání dne 16. listopadu 2006 z družice Astra, 19,2° východně. Bude vysílat volně (24 hodin denně) na kmitočtu 12,148 GHz, horizontální polarizace (SR 27500, FEC 3/4). Na satelitním uplinku se podílí dceřinná společnost mediální skupiny SES s názvem APS (Astra Platform Services) v Unterföhringu poblíž Mnichova. Kanál bude konkurovat stanici s podobným zaměřením na drahokamy a klenoty „Gems TV”, která zahájila své vysílání před několika týdny.

Nový kanál chce poskytnout široké know-how, zkušenosti, odborníky v této problematice, zákaznické služby s kompetentním poradenstvím. Široký sortiment produktů by měl pocházet přímo od výrobce, bez meziprodejců. „Cenu si zákazník určí sám”. Internet: www.derschmuckkanal.de.


Křesťanská rodinná stanice Trinita TV zahájí vysílání o vánočních svátcích

Dne 24. prosince 2006 zahájí vysílání další německý náboženský televizní program. Kanál Trinita TV, s dřívějším pracovním názvem Daystar TV a Trinity TV, by měl vysílat digitálně 24 hodin denně z družice ASTRA 2C, 19,2° východně, přesný kmitočet ještě není znám. Trinita TV se označuje jako křesťanská televizní stanice pro celou rodinu a měla by být zaměřena evangelicky, křesťansky. Vedle talkshow vlastní produkce bude prezentovat i zábavné pořady, bohoslužby, pořady věnované radám a příspěvkům z oblasti hudby, umění a kultury.

Rámcový program v trvání šesti hodin, moderovaný německou skupinou kazatelů, bude produkován denně, živě z Mnichova. Poskytovatelem programu je německá dceřinná společnost americké firmy Trinity TV a. s. se sídlem v Los Angeles. Internet: www.trinitatv.de.


Mini Movie International Channel plánuje zahájení vysílání v Německu

Nový tématický kanál pro krátké (dokumentární) filmy připravuje bývalý ředitel ruské mediální skupiny Ren Media Group, Dmitryi Lesniewskij. Informovalo o to několik ruských deníků. Plánují se čtyři jazykové verze v němčině, angličtině, francouzštině a ruštině. Příspěvky by měly trvat od 60 s do 15 minut. Vedle krátkých filmů renomovaných filmových odborníků se na tvorbě programu budou moci aktivně podílet i diváci svými příspěvky amatérských filmů.

Vedle šíření signálu ze satelitu ASTRA 19,2° východně se uvažuje i o zastoupení v kabelových sítích. Sídlo Mini Movie International Channel by mělo být v Lucembursku, roční rozpočet je asi 20 miliónů dolarů. Zahájení vysílání německé verze MMI se předpokládá v polovině roku 2007. S kódováním signálu se nepočítá.


Turner Broadcasting zahájí vysílání TCM/Cartoon Network v Německu

Turner Entertainment Networks International (TBN) asi začátkem roku 2007 v Německu zahájí vysílání dvou dalších tématických programů. Jedná se přitom o Cartoon Network a Turner Classic Movies (TCM). Před několika dny britský mediální úřad Ofcom udělil vysílací licenci pro Cartoon Network Německo. Ofcom už udělil licenci několika specifickým verzím kanálů, které vysílají trikové filmy pro různé země.

Ze satelitu ASTRA 19,2° východně, 11,778 GHz, vertikální polarizace (SR 27500, FEC 3/4) nedávno začal vysílat testovací kanál Boomerang/TCM, který je kódován v systému Cryptoworks. Krátkodobě byl vysílán německý zvukový kanál. Boomerang již několik měsíců vysílá v němčině v satelitní platformě tividi a v mnoha německých kabelových sítích. Anglická verze Turner Classic Movies je součástí paketu Kabel Digital Englisch.

Podle informací serveru Transponder NEWS nyní připravuje TBN zahájení vysílání Cartoon Network a TCM. Poskytovatel programu přitom usiluje o satelitní vysílání v platformě tividi Satellit a o zastoupení v německých kabelových sítích. Oficiální stanovisko TBN server Transponder NEWS nemá k dispozici.


S využitím zdrojů: Stefan Hagedorn, Transponder-news.de a satNews.de: 10., 11., 12. a 13. 11. 2006, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.11.2006 • Holandští regionální vysílatelé volně na družici ASTRA
20.10.2006 • Spaecom vypustí čtyři další satelity AMOS
12.10.2006 • Zkušební vysílání polské platformy N na dvou transpondérech
11.10.2006 • Al-Jazeera International před startem
11.10.2006 • MTV Austria digitálně ze satelitu Astra
09.10.2006 • Eutelsat zvyšuje kapacity na pozici 10° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist