Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 20:49:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Holandští regionální vysílatelé volně na družici ASTRA

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 10.11.2006


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dne 10. 11. 2006 oznámila, že podepsala smlouvu na satelitní kapacity se sdružením holandských veřejnoprávních regionálních vysílatelů ROOS a to na digitální distribuci FTA signálu pro deset holandských regionálních vysílatelů z družice ASTRA.

Služby pro sdruženou platformu (např. zahrnutí regionálních vysílatelů do svého elektronického programového průvodce EPG) zajišťuje holandský operátor paketu CanalDigitaal. Distribuce signálu holandských regionálních vysílatelů z družice ASTRA pro domácnosti v Holandsku jim umožní digitální příjem regionální televize a rozhlasových stanice i po tom, co příští měsíc bude vypnuto vysílání v analogové terestrické síti.

Kromě regionálních vysílatelů na této družici má divák přístup již ke všem celostátním holandským kanálům a mnoha tématickým kanálům platformy CanalDigitaal. Dne 10. 11. 2006 deset regionálních kanálů zahajuje vysílání z družice ASTRA při oficiální akci v Amsterdamu, které předsedají holandská ministryně pro školství, kulturu a vědu, Maria van der Hoeven, a holandský ministr pro ekonomické záležitosti, Joop Wijn.

Holandští regionální vysílatele nejprve zahájí vysílání na hlavní orbitální pozici ASTRA 19,2° východně a rovněž na pozici 23,5° východně. Satelit ASTRA 1D je zde k dispozici pro komerční účely a nabízí 16 dalších transpondérů. Domácnosti mají dnes možnost si pořídit vybavení pro příjem satelitního signálu z obou orbitálních pozic. Pro další zpřístupnění orbitální pozice 23,5° východně pro příjem DTH bude v průběhu příštího roku na trhu nové vybavení, které umožní společný příjem signálu z pozic ASTRA 19,2° východně a ASTRA 23,5° východně s nynější parabolou o průměru 60 cm. Po zavedení na tomto trhu by holandští regionální vysílatelé měli vysílat jen z pozice ASTRA 23,5° východně. SES ASTRA bude pokračovat v rozvoji orbitální pozice 23,5° východně plánovaným vynesením satelitu ASTRA 3B do vesmíru.

„Velmi nás těší, že holandští regionální vysílatelé přichází na družici ASTRA, představuje to atraktivní rozšíření řady programů s holandským jazykem”, řekl pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel SES ASTRA. „Příchod holandských regionálních vysílatelů upevní osvědčenou pozici satelitu jako digitální infrastruktury na velmi konkurenčním holandském trhu. Zahájení vysílání také představuje další významný krok ve vývoji naší orbitální pozice 23,5° východně jako hlavní orbitální pozice DTH na nizozemském a dalším evropském trhu. Budeme pokračovat v práci na dalším zvýšení atraktivity této nové skvělé pozice.”

Pan Gerard Schuiteman, vedoucí sdružení ROOS, dodal: „Distribuce FTA z družice ASTRA zajistí důležité rozšíření pokrytí našich domácností, když holandským domácnostem s televizním přijímačem dále umožní přijímat regionální televizní a rozhlasové programy také ze satelitu po nastávajícím ukončení analogového terestrického vysílání. A díky vlastnostem satelitní distribuce, vysílání regionálních vysílatelů lze přijímat všude v celém Nizozemsku - a dále.”

Deset regionálních kanálů s distribucí FTA z družice ASTRA: Omrop Fryslan, RTV Noord, RTV Drente, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Noord-Holland, RTV Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant a L1 Radio-TV.


Parametry pro příjem regionálních kanálů (downlink):

ASTRA 19,2 východně: 11,47900 GHz, vertikální polarizace, 22 Msymb/s,
ASTRA 23,5 východně: 11,91450 GHz, horizontální polarizace, 27,5 Msymb/s,


Markus Payer, SES ASTRA
Gerard Schuiteman, ROOS



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1700 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vládní subjekty a jejich úřady. Ze jejich satelitů je nyní k dispozici 19 kanálů televize s vysokým rozlišením HDTV. ASTRA je také nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů na 33 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.


SES ASTRA Press, 10.11.2006, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.11.2006 • Novinky na Astrách
20.10.2006 • Spaecom vypustí čtyři další satelity AMOS
12.10.2006 • Zkušební vysílání polské platformy N na dvou transpondérech
11.10.2006 • Al-Jazeera International před startem
11.10.2006 • MTV Austria digitálně ze satelitu Astra
09.10.2006 • Eutelsat zvyšuje kapacity na pozici 10° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist