Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:55:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Televize Galaxie se vrací na satelit! - doplnění

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 14.02.2002


Od 1.března se vrací na satelit a do kabelových sítí TV Galaxie. Jedná se o projekt pana Martina Kindernaye, který se vrací k původnímu názvu a také ke koncepci hudebně sportovního kanálu s aktuálními zpravodajskými relacemi. Převažovat bude ale hlavně sport! Proto se uvažuje o názvu Galaxie sport. Přehled vysílaných programů najdete v týdeníku Satelit/Parabola od č.9, které vychází příští úterý (19.2.2002).

Program bude šířený v kabelových sítích a nově také digitálně ze satelitu Eutelsat W1, na pozici 10,0 stupňů východně, transponder F5, frekvence 12,702 GHz, horizontální polarizace, SR 2963, FEC 3/4. V březnu bude program ze satelitu vysílán volně, od dubna bude zakódován v systému Irdeto.

Věříme, že stanici, která přinese opět na naše obrazovky atraktivní sportovní přenosy, zejména pak hokejová utkání NHL a oblíbené hudební klipy, si brzy naladíte na vaše receivery či v kabelových sítích. A doufejme, že se nám podaří zajistit i možnost sledování v dalších měsících.

Nyní můžeme náš článek doplnit o vyjádření, které jsme exkluzivně dostali elektronickou poštou přímo od provozovatele chystaného projektu:

Otázka:

Můžete, prosím, upřesnit vysílací parametry Vašeho satelitního programu?

Odpověď Galaxie:

Galaxie Sport začne od 1.3.2002 vysílat ze satelitu EUTELSAT W1 10E
vysílací kmitočet : 14.202,375 MHz
přijímací kmitočet : 12.702,375 MHz
symbol rate : 2.963 Ms
korekce viterbi : 3/4
kodování : IRDETO

V březnu bude vysílání volné, od dubna kódované (placená rozšířená nabídka kabel.TV). Galaxie Sport je název programu určeného pro kabelové televize, STA a individuální příjem. Je to program se zaměřením hlavně na sport.

Otázka:

Ještě bych se zeptal pro upřesnění: dekódovací kartu lze objednat přímo u Vás? Jaká bude předpokládaná cena za kartu?

Odpověď Galaxie:

Předpokládáná cena za dekódovací kartu/rok je cca. 2.000,- Kč. Přesné podmínky příjmu uvedeme brzy na našem webu.

Otázka:

Další otázka se týká programu Galaxie (tedy toho, který vysílá převážně hudební program), dříve byl tento program u nás velmi oblíben, byl to prakticky jedinný český hudební kanál, na kterém se objevovaly i domácí videoklipy, dosud takový kanál v ČR neexistuje. Kde bude možné zachytit tento program?

Odpověď Galaxie:

Na Galaxii Sport bude i česká hudba (v menší míře). Bohužel ze strany kabelovek není o čistě hudební program příliš zájem.


Děkujeme za upřesňující odpovědi a přejeme za celé satCentrum naší nové, vlastně staronové televizi Galaxie hodně spokojených diváků!


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 25   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.02.2002 • Program Galaxie [ 6 ]
30.01.2002 • RTV Galaxie nebude v paketu UPC Direct! [ 8 ]
25.01.2002 • EastBox Digital - budoucí konkurence UPC Direct? [ 20 ]
10.01.2002 • TA3 sa uchádza o zaradenie do UPC Direct
27.12.2001 • Markíza - satelitnou stanicou [ 5 ]
26.12.2001 • Od februára 2002 zvyšuje UPC ceny za káblovú televíziu o 5 až 6 % [ 5 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  galaxie 

20.02.2002 15:34 • hanz
ono to bude asi docela super obraz, SR 2963, FEC 3/4,

zda se mi to jako nejaka ”dirka” v cizim paketu,

doplneni max kapacity transpoderu, proto asi taky to Irdeto.
 
 
  Galaxie Sport 

18.02.2002 21:07 • čtenář
Co je to platné, když UPC nemá zájem nabízet sportovní kanál - pořád jenom že uvažujeme o zařazení a nakonec nebude nic. Když tak přepínám kanály na přijímači Philips od UPC vždycky to vynechá kanál 8 bývalý Sport1. Je to smutné 4 měsíce se nic neděje přitom diváci tak touží po sportovním kanálu - UPC pak prohlásí, že při výběru sportovního kanálu budou opatrní - opatrní můžou být, ale míra trpělivosti už přetekla. Nedivím se některým kritikům proč pořád nadávají na UPC
 
 
  Eutelsat W2 

18.02.2002 17:23 • anonym
W2 je ovšem asi tak vhodný pro individuální příjem, jako W1.

Navíc je zde rušení od podstatně silnějších sousedních satelitů Astra a Hotbird (prakticky ověřeno).


 
 
  Proč Brasilsat 

18.02.2002 14:02 • mc
Mám lepší tip, nový Insat3C v pásme 4.5 až 4.8 GHz,

bude sranda se shánením konvertoru.
 
 
  anonymovi zo 16.2 - 11:14 

17.02.2002 21:51 • spravca
Ak mate nejake komplexy, alebo obchodne problemy, netahajte to prosim sem do tejto diskusie, lebo to sem vobec nepatri. Vyplacte sa niekde inde a neobtazujte s tym prosim ostatnych ludi. Mozno si neuvedomujete, aky ste trapny vo svojom malomestiactve, ked sa snazite zhodit autora za kazdu cenu a vytahujete tu taketo nezmysly. Skuste sa nad sebou zamysliet a ak to nepomoze, chodte si zakopat niekde inde. Dakujem, ze uz nebudete dalej obtazovat nasich citatelov svojimi osobnymi problemami s konkurenciou.
 
 
  Zjem velice zklamán !!! 

17.02.2002 20:39 • Daffson
Moc jsem se těšil až konečně zase uvidím NHL na české televizní stanici. Byl jsem šťastný, že konečně někdo rozumný pochopí českého fanouška hokeje, ale bohužel jsem se mýlil. Pokud hodlá galaxie vysílat do kabelových sítí vi. UPC, pak dle mne bude hlavním příjmem přávě část z poplatků od klientů UPC. Proto mne moc mrzí, ne snad to, že jse se rozhodli vysílat z Eutelsatu 10E protože já pozocioner mám a souhlasím, s předchzím názorem že ne každý je takto stejně vybaven. Chápu ale, že cena na Astře je určitě podstastně vyšší, ALE PROBOHA PROČ JSTE SE ROZHODLI PRO POPLATKY 2000Kč A HLAVNĚ Z JAKÉHO DŮVODU KÓDOVÁNÍ????????????? MYSLÍM SI, ŽE TĚCH PÁR LIDÍ, KTEŘÍ MAJÍ DIGITÁLNÍ SATELITY BY GALAXII NEUBLÍŽILI!!!!!!!!!!!!!!!! NEMÁTE PODOBNÝ NÁZOR?????????????????
 
 
  RTV Galaxie 

17.02.2002 18:23 • anonym
Vážení čtenáři, pokud chcete mít informace od zdroje, obraťte se na majitele, pana Kindernaye, který Vám je velmi ochotně sdělí.

Toto je odpověď na můj dotaz.

Dobrý den,

děkuji za Váš email a přání.

Tento systém (sat) jsme určili z toho důvodu,že satelit v první řadě

využíváme jako distribuční trasu pro kabelovky nebo případně pro UPC Direct.

Během března bychom rádi přešli na satelit W2 pro individuální satelitní příjem.

Systém kódování jsme si bohužel vybírat nemohli.



s pozdravem

Marek Kindernay

RTV Galaxie,a.s.

www.rtvgalaxie.cz




 
 
  Môj príspevok 

17.02.2002 18:03 • anonym
Důvod, proč jsem zveřejnil ten údaj t.j. fakt, že zákazník není povinen při ukončení smluvního vztahu vracet parabolu+konvertor (je to doslovně uvedeno v materiálech, které se dávají prodejcům a instalačním firmám při jejich školení - samozřejmě s dodatkem: ”Nesdělovat zákazníkovi při uzavírání smluvního vztahu nebo montáži”) je ten, že Vy na straně jedné píšete odborné články a defacto radíte lidem a na straně druhé matete zákazníky (jestli vědomě nebo nevědomě nevím, ale spíše to první).

K odhalení mé pravé totožnosti (nikoliv nějakého smyšleného nicku) Vám může být nápovědou, že jsem autorizovaný prodejce UPC a nemám v úmyslu v dohledné době o tuto autorizaci přijít. Stačí?
 
 
  zvolena druzice-ma to logiku 

16.02.2002 21:12 • duchman
Ahojte,

myslim si ze vysilani z eutelsatu 10stupnu vychodne ma svou logiku. Je to podle mne predevsim cena. Za prve vysilat jako SCPC (jeden kanal na samostatne nosne UPLINK) je velika vyhoda, dokazu si predstavit vysi nakladu na prenos z hradce kralove do prahy (pozemni radioreleove trasy nejsou rozhodne za hubicku). Takze to je duvod proc nevysilat v paketu napr. czechlinku. Druhy duvod je cena pronajmu na teto druzici,neznam cenik provozovatelu druzic ale urcite je vyhodnejsi cena za 10stupnu vychodne nez treba za astru. Je potreba si uvedomit ze toto vysilani je radiovy spoj pro kabelove site,nikoliv pro individulani prijem.Pochybuji ze kdyby bylo vysilani napr. z czechlinku,ze tech par lidi s individualnimi soupravami a piratsky cracklymi kartami cryptoworks uhradi Kindernayovi rozdil nakladu oproti prenosu pres 10stupnu. tot muj nazor. SAtelitum zdar.



K.Duchman
 
 
  Pro anonyma 

16.02.2002 19:15 • Václav Hrubec
Vážený anonyme, třikrát jste se provinil proti pravidlům slušného chování - 1.se schováváte za anonymitu a stydíte se pod svoji útočnou reakci podepsat. 2.Váš příspěvek je mimo téma a dokonce i mimo příspěvky na tomto webu, doporučuji Vám tedy reagovat na adrese, uvedené na mém soukromém webu (anebo zde, jak ji uvádím nyní u svého jména). Vaše připomínka mimo mísu nemusí totiž ostatní čtenáře diskuse k tomuto článku vůbec zajímat. No a za 3.Pokud někoho napadáte a usvědčujete někoho z omylu, ověřte si, prosím, nejdříve, jaká je doopravdy situace - tedy zákazník je vždy povinen vracet celý pronajatý komplet po ukončení abonence - tak to stojí v podepsaných smluvních podmínkách. UPC však může upustit od vrácení antény a konvertoru, což však činí nejdříve po uplynutí 12 měsíců, je to zřejmě z důvodu určitého zašpinění paraboly apod. Mám zkušenost se zákazníkem, který vracel komplet po 11 měsících a odesílal jsem do PH servisu receiver, parabolu i konvertor. Mohu dokázat předávacím protokolem. Jiné vrácení po více jak 12 měsících jsem zatím nerealizoval, budete si tedy muset u mne - pokud budete mít zájem - zakoupit jinou parabolu jak UPC a jiný konvertor, jak Philips, který z tohoto důvodu ve svém skladě nemám. Tolik k anonymu, ostatním čtenářům se za tyto řádky i za anonyma omlouvám a doufám, že další Vaše reakce již budou mířit k tématu - Galaxii na satelitu!
 
 
  Môj príspevok 

16.02.2002 11:14 • anonym
Off topic: Pane Hrubec, na vašich stránkách mylně!!! uvádíte, že zákazník je povinen při ukončení smluvního vztahu se společností UPC vrátit přijímač, parabolu a konvertor. To Vám nikdo z UPC ještě nesdělil, že parabola a konvertor zůstává zákazníkovi? Anebo si to necháváte pro vlastní potřebu?
 
 
  v UPC nebude 

16.02.2002 06:52 • juzek
Další družice další kodování zase pro nenormalni lidi strčte si ji do prdele.A pokud mam dobre info tak UPC prohlasilo že GALAXIE nebude v UPC mají totiž vztahy s TV3
 
 
  Klídek Pánové 

15.02.2002 18:35 • Jirka
Ta cena, tu můžete zapomenout. Vsadím se že hned první měsíc se Galaxie objeví v Eepromu některého machra od FunCarty. A ještě bych chtěl vytknout Galaxii, proč nám to dělá tak jednoduché, proč nezačne vysílat třeba z přes nějakou jihoamerickou družici. Navrhoval bych Brazilsat.
 
 
  for Radim 

15.02.2002 17:51 • anonym
Však je to tuna v texte, nie? - Předpokládáná cena za dekódovací kartu/rok je cca. 2.000,- Kč. Lebo si slepy?
 
 
  cena karty 

15.02.2002 17:23 • Radim
Cena karty pro individuální příjemce GALAXIE sport bude

2000,-Kč za rok
 
 
  UPC Direct 

15.02.2002 09:27 • Kenny
Uz sa neviem dockat ! Dufam ze tento super program bude mat v ponuke aj UPC Direct !!!
 
 
  Irdeto? 

14.02.2002 22:12 • m2k
Nuz co uz, hlavne ze karty budu dostupne.
 
 
  Kecy, kecy 

14.02.2002 21:58 • Tony
Pan Kindernay už namluvil tolik keců a nadělal tolik dluhů, že se mi už z toho dělá špatně. Proč nevysílá na Czechlinku? Typnul bych si, že tam má dluhy, tak to zkouší s těma svýma sračkama někde jinde. Hodně zdaru.
 
 
  opožděné info 

14.02.2002 21:33 • Radim
Děkujeme panovi Mazalovi za opožděnou informaci o programu Galaxie sport .

Viz komentář s 11,2,2002 PROGRAM GALAXIE.

Pan Mazal pravděpodobně zase leží v nemocnici, a taky díky o informaci o Luhačovickié MMDS, která už funguje delší dobu.
 
 
  konečně 

14.02.2002 21:19 • Radek
Jsem nadšený ,že opět uvidím přenosy z NHL.Vlastním UPC Direct a doufam ,že naladim TV GALAXII.Galaxie bude bezesporu nejsledovanější televize v naši domácnosti.Ještě jednou velké DÍK Galaxii.
 
 
Celkový počet komentářů: 25 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist