Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 21:05:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Start satelitu NSS-8 plánován na 25. ledna 2007

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 17.01.2007


SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) a společnost Sea Launch zahájily poslední přípravy na vynesení telekomunikačního satelitu NSS-8 na oběžnou dráhu. Vypuštění šestého satelitu flotily SES NEW SKIES je plánováno v úvodu 37. minuty „startovacího okna” (nejvhodnější okamžik pro odpálení kosmické rakety), které začíná dne 25. ledna 2007, v 23:22 hod. světového času (26. ledna 2007, 00:22 hod. středoevropského času).

Startovací platforma Odysea a doprovodná loď „Sea Launch Commander” jsou nyní na cestě na odpalovací stanoviště na pozici 154° západně na rovníku, aby zahájily pracovní postup pro vypuštění družice.

Pracovní skupina pro vysílání satelitu do vesmíru po příjezdu začne s odpočíváním času k odpálení rakety v trvání 72 hod. a pomocí zátěže sníží rampu o asi 19,8 m na odpalovací úroveň, provede závěrečné zkoušky na odpalovacím systému a satelitu. V den startu raketa Zenit-3SL vynese družici o hmotnosti 5920 kg na přechodnou geostacionární oběžnou dráhu - na její cestě ke konečné orbitální pozici 57° východně.

Nejmodernější, vysoce výkonný satelit NSS-8, typu Boeing 702, je vybaven 56 transpondéry v pásmu C a 36 transpondéry v pásmu Ku. Nahradí stávající satelit NSS-703 společnosti NEW SKIES pro oblast Indického oceánu, který se významně podílí na globální telekomunikační síti skupiny SES. Úspěšné vypuštění družice NSS-8 následně umožní přemístění satelitu NSS-703 na 340° východně pro oblast Atlantického oceánu, aby se dále posílilo globální pokrytí a spojení, které zajistí výkonná flotila více než 40 satelitů skupiny SES.

Satelit NSS-8 podpoří celou řadu činností, včetně firemních komunikací, vládních a vojenských akcí, služeb širokopásmového internetu a vysílacích aplikací. Satelit zajistí pokrytí signálem pro dvě třetiny světové populace, poskytne služby pro země v Evropě, v Africe, na Středním východě, na indickém subkontinentu a v Asii. Satelit NSS-8 má plánovanou životnost 15 let, na jejím počátku na orbitě bude mít celkový výkon 18 kW.

Společnost Sea Launch poskytne zpravodajství z této první mise pro SES NEW SKIES živě ze satelitu a také ve formě obrazového toku na své stránce: www.sea-launch.com. Toto živé zpravodajství ve formě obrazového toku bude také přístupné v odkazu na stránce www.ses-newskies.com a www.ses-global.com.


Yves Feltes, Press Relations, SES NEW SKIES


O společnosti SES NEW SKIES

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu pěti satelitů na oběžné dráze, další konstruované družice (NSS-8 a NSS-9) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Hong Kongu, New Delhi, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily více než 40 satelitů. Další informace o společnosti je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses-global.com.


SES Press, 15.1.2007, přeložil Petr Miklík.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.01.2007 • HD 1 nekódovaně na družici Astra 3A - doplněno [ 4 ]
28.12.2006 • Změny ve vysílání Óčka na Astře 3A
21.12.2006 • Změna parametrů satelitní distribuční trasy TV Óčko a TOP TV
18.12.2006 • EWTN Europe nyní i z družice Astra
05.12.2006 • Swiss Pop nahrazuje „Wilantis - Das Wissensradio” na družici ASTRA [ 1 ]
22.11.2006 • Placená televizní platforma Dolce rozšiřuje nabídku programů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist