Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 01:40:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Výsledky hlasování, mapující zájem o přidání CZ/SK stanic do nabídky DIGI TV

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.01.2007


Přinášíme vám první výsledky hlasování, které probíhalo na titulní straně webu satCentrum od pondělí 8.1. do čtvrtka 19.1.2007. Hlasování bylo oddělené pro českou jazykovou mutaci na doméně .cz a .com a slovenskou mutaci na doméně .sk, a celkem se jej zúčastnilo 2456 aktivních čtenářů webu (přičemž okamžité opakované hlasování z jedné IP bylo zamezeno).


Toto hlasování dokládá zájem diváků z obou břehů Moravy (do ne tak dávné doby společného státu) sledovat v platformě DIGI TV terestrické televizní stanice sousedů. Na „českou“ přístupovou kartu totiž nemá uživatel DIGI TV oprávnění ke sledování slovenských televizí STV1, STV2, Markíza, JOJ ani TA3, na „slovenskou“ je mu pak odepřen přístup k českým televizím Nova, Prima a ČT4. Teprve krátce před Vánoci (18.12.2006) byly pro slovenské abonenty zpřístupněny programy ČT1 a ČT2, zpravodajský kanál ČT24 je po počátečním zakódování už i na družici Intelsat 10-02 vysílán volně.

Stanovisko odpovědných pracovníků společnosti DIGI TV je zatím opatrné: „Podľa našich informácií, TV Prima a TV Nova nemajú licenčné práva na územie SR“. „Ohľadne slovenských programov v Čechách, neoficiálne máme také informácie, že nie je veľký záujem o tieto programy, ale pokiaľ máte iné vedomosti, radi by sme boli, keby ste nám ich poskytli.“


Ovšem vaše hlasování potvrdilo to, co už jsme na začátku předpokládali – že je mezi abonenty této platformy o zatím nedostupné české a slovenské terestrické televizní stanice opravdu velký zájem.

V české mutaci na otázku „V DIGI TV mám velký zájem sledovat i slovenské TV“ odpovědělo 1352 návštěvníků, drtivá většina z nich – 83% - to je 1122 lidí mělo zájem sledovat všechny uvedené terestrické slovenské televize, které v nabídce DIGI TV pro občany ČR dosud chybí. Pouze 1% hlasujících (17 lidí) označilo, že je slovenské TV vůbec nezajímají.

Ve slovenské mutaci na otázku „V DIGI TV mám veľký záujem sledovať aj české TV“ odpovědělo 1004 návštěvníků. Opět drtivá většina z nich – 70% (tj. 699 lidí) by mělo zájem o všechny české terestrické televizní stanice. Pouze 1% respondentů (15 hlasujících) nemělo zájem o žádné české terestrické stanice.


Kromě hlasování jste také vyjadřovali svůj zájem i v diskusi pod článkem Je nebo není v Česku zájem o slovenské televize (a opačně na Slovensku o české) ?

Tento článek jste hned první den, cca 20 hodin po zveřejnění zařadili do pětky nejčtenějších článků na webu satCentrum za poslední období (a brzy atakoval desetisícovou hranici přečtení) a objevilo se zde (zatím) na půldruhé stovky vašich reakcí a poznámek.


Za všechny vaše reakce i za hlasování vám upřímně děkujeme. Výsledky i výběr z vašich diskusních příspěvků odešleme do bratislavské i brněnské centrály odpovědným pracovníkům DIGI TV k prostudování, a věříme, že tato zpětná vazba pomůže v přehodnocení postoje k zařazení českých a slovenských televizí do nabídky abonentům.

Jakmile dostaneme odpověď či vyjádření, samozřejmě si ho budete moci přečíst na webu satCentrum.


Ještě jednou děkujeme za váš zájem. Nyní můžete hlasovat, jaký dokumentární kanál byste nejraději uvítali v paketu CS Link na Astře 3A/1D (23,5 stupňů východně).


redakce satCentrum, 19.1.2007, 02:00 hod.







  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 72   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.01.2007 • Je nebo není v Česku zájem o slovenské televize (a opačně na Slovensku o české) ? [ 196 ]
05.01.2007 • OMS Senica vs. Gruppo 2002 Murcia na Galaxii sport
03.01.2007 • RTA a Óčko podepsaly smlouvu o výrobě koprodukčních pořadů [ 8 ]
24.12.2006 • Šťastné a veselé! [ 1 ]
22.12.2006 • Nova na kartách GITAL [ 36 ]
06.12.2006 • Zpravodajská TV stanice France 24 startuje na UPC Direct [ 12 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 4

  hbo hungaria kodjat irjatok meg. 

01.01.2009 01:02 • neregistrovaný
kerem irjatok meg intersat 1002 nek. a hbo hungarya kodjat koszonom!
 
 
  re: nazor 

12.12.2008 19:38 • neregistrovaný
Pokial viem, tak TV PRIMA bola legalne zaradena do ponuky UPC Direct Slovakia. Preco zatial nie je v Digi TV SK je zahadou, mozno je to kvoli problemu s kodovanim. Co sa tyka SK programov v CR, tak myslim, ze do Digi TV CZ mala byt zaradena Markiza, neviem, ci jednania prebehli uspesne. Ale aj v tomto pripade moze ist o problemy s kodovanim Digi TV. Zrejme tieto stanice do vyriesenia problemov nemaju zaujem vstupit do CZ, resp. SK paketu.TV JOJ, resp. TV NOVA so svojimi druhymi programami asi nemaju na "vymenu" dovod, pretoze JOJ je sesterska stanica NOVY. Navyse, NOVA uz skor deklarovala nezaujem o jej vysielanie na Slovensku.
 
 
  nazor 

10.12.2008 21:35 • neregistrovaný
deje se něco v problému sk programz v čr ?
 
 
  DIGI TV 

20.03.2007 21:33 • waiter
Vazene Satcentrum!
Tak ako ste dopadli na centrale DIGI TV?
Zaujimali ich vysledky hlasovania?
Dozvedeli ste sa nejake nove skutočnosti ohladom zaradovania novych programov?
Alebo sa s Vami vobec nebavili?
Tak ci tak, ludom, ktorí hlasovali dlhujete tieto odpovede...
Dakujem!


 
 
  nemam rad vypalnikov... 

16.03.2007 22:35 • Majkl
vsetkeho druhu. Ani DIGI ani UPC ma vobec neoslovuje, uplne v klude a legalne som si zaobstaral SK a CZ karticku /dokonca ma potesilo zrusenie registracie v CR/, ostatne vypalnicke progr. su aj tak volne. Obycajny prijmac za 5L a smejem sa tu nad nejakymi behajucimi stvorcekmi po obrazovke.
 
 
  monopol sa nikdy nebaví ... 

16.03.2007 15:40 • anonym
monopol sa nikdy nebaví ...
Digi je za smiešnu sumu a kockované- ale máte HBO paket ...
My v UPC platíme monopolu bez HBO balíku mesačne 799 Sk a nám to nekockuje !
Tak ktorý je lepší monopol ???
 
 
  hm 

14.03.2007 19:37 • kocky
mna skor zaujima kedy spravia to vypadavanie kockovanie obrazu a sekanie zvuku na sk/cz staniciach.poriadne mi to zoziera nervy
 
 
  Každý deň pozerám či nie je ni ... 

14.03.2007 11:33 • anonym
Každý deň pozerám či nie je niečo nové a ono zatiaľ NIČ:-(((
 
 
  DIGI TV 

14.03.2007 10:43 • waiter
Tak ako ste dopadli na centrale DIGI TV?
Zaujimali ich vysledky hlasovania?
Dozvedeli ste sa nejake nove skutočnosti ohladom zaradovania novych programov?
Alebo sa s Vami vobec nebavili?
Tak ci tak, ludom, ktorí hlasovali dlhujete tieto odpovede...
Dakujem!
 
 
  z upc 

10.03.2007 21:21 • anonym
z UPC- mám všetky slovenské i české programy- ale nie ako vy viacerí za lízatko- ale za 799 Sk mesačne!
Poviem Vám tiež, že niekedy aj cez víkend tam TOHO mnoho nie je ...
A NOVA je nudná ... občas - no dobre OK ...Markíza je určite zaujímavešia ... Aj v ČR ...
Ale som rád - lebo nemusím čučať na tú širokouhlú bedňu značky SONY.
Tiež som toho názoru, že satcentrum by mal bombardovať DIGI tv a žiadať odpoveď od Digi i UPC a nie výhovorky- výmluvy !
A tak isto sa opýtať UPC- prečo za podobné služby vrátane balíka HBO a za cca 600 Sk to ide v Digi Tv a pritom bez balíkaHBO v podstate za podobné si vypýta UPC len 799 Sk mesačne ...
Takže ako ???
 
 
  No sudruhovia.... Je zbytocne ... 

10.03.2007 14:19 • LEO
No sudruhovia....
Je zbytocne sa vujadrovat k teme,prima a nova...Aj ked je viac ako zarazajuce,ze vacsina malickych poskytovatelov kablovej tv na slovensku ponuka skoro vsetky ceske tv v rozsirenom baliku sluziem....A to prosim pekne bez ohladu na lokalitu....To jest v Presove PRIMA,Banska Bystrica PRIMA.....Prigramy CT su samozrejmostou.....To iste Zilina Prima , CT , ako by sa nechumelilo...Dokonca v niektorych lokalitach v Ziline i NOVA....Ta je iba tam kde je prijimatelna terestrialne...
Dame si opacny priklad....Ceske O2 ponuka kablovku cez pevne linky...Maju v ponuke programy MARKIZA,STV i JOJ a TA3.....A to prosim pekne tak isto bez ohladu na lokalitu....To znamena napriklad taku MARKIZU chytis ci uz v Prahe , Brne alebo v Karlovych varoch....A takto by som mohol pokracovat dalej i u malych operatorov,ktory poskytuju tv programy....
Mam dojem,ze je to iba o peniazoch.....A znovu opakujem,ak niekto i z kompetentnych povie,ze je to otazkou autorskeho prava,tak by som mu dal len pre zaujmavost precitat par zakonov a k tomu pridal poriadnu nakladacku...
Bavil som sa na tuto temu s viacerymi ludmi v odbore....A kazdy jeden Mi povedal,ze to nie je otazka prav ale penazi....A toho,ci dany operator ma dostatocne kodovanie pre pripadne zabranenie neopravnenemu sledovaniu ich programu....
Verte mi , ze vacsina tychto tv si dokonca nechava platit od operatorov za ich program....
Nova je jedna z najdrahsich....To len pre zaujimavost....
Takze ja osobne by som bol rad aby z DIGI nevyjadroval niekto , kto tam chodi po veceroch umyvat dlazku ale len vyhrande riaditelka,ci riaditel tejto spolocnosti....A aby bolo jeho vyjadrenie niecim solicnym podlozene,konkretne menoval sumy na jednu pripojku za prava a zakon a ktory sa opiera...Velmi rad si ho prestudujem a verte mi,ze v jeho vyjadreniach najdem velmi vela nezmyslov....
Tym bolo povedane asi vsetko.....

 
 
  SATCENTRUM! 

09.03.2007 14:28 • Galac
taky čekám...satcentrum...už sem to napiste!!!
 
 
  Cekat, cekat a cekat 

09.03.2007 09:22 • Cekatel
Stale jsme se nedozvedeli, co na to Digi TV.
 
 
  Hm odpovede od DigiTV sa docka ... 

20.02.2007 00:29 • xyz
Hm odpovede od DigiTV sa dockame v priebehu 4.stvrtroka 2007...ich pruzny a prozakaznicky pristup je uchvatny...predpokladam ze tretina uzivatelov to po roku vrati vzhladom na nie prilis kvalitne sluzby a zak.servis...cena nie je vsetko..a nie sme predsa taky bohaty aby sme si kupovali lacne veci ne??
 
 
  platitel ako si to myslel s to ... 

18.02.2007 20:29 • Piesok
platitel ako si to myslel s tou dalsou televiziou? Chysta sa nejaka nova "kablovka cez satelit" ?
 
 
  Prima,Nova podmééééé !!!!!!!! ... 

17.02.2007 14:33 • anonym
Prima,Nova podmééééé !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  tv digi 

13.02.2007 18:00 • platitel
prečo sa nerieši tv Nova a Prima,aby to išlo legalnoucestou,prečo dávame šancu podvodníkom, ktorí predávaju dekoderi na tieto tv. stanice?Má toto riešenie význam zasa len darebaci zárábajú na hlupákoch.A čo? No sme ochotní mnohí im platit aby sme mohli sledovat Novu,primu.DIGIn rieš to a zárábaj radčšej TY.Už sa blíži dalšia televízia a má v ponuke aj tieto stanice.Davaj si pozor DIGI rok prejde a stratíš zákazníkov.
 
 
  digi 

13.02.2007 17:50 • Dr.Hugo
Prosí rada by som sa pridala k hlasujúcim o české programy,t.j.NOVA,PRIMA. Prečo nech to riešia ako Madarske televízie, poplatok 40sk,sme ochotní zaplatit,ked viem na čo to platím.Tieto dve stanice velmi chybajú na DIGI.
 
 
  O DIGI TV 

10.02.2007 18:26 • Vlado SK, CZ, HR, HU
To je odborná debata o DIGI TV, ALEBO OSOČOVANIE SA ?!?!?! Ja mám rád ČEchov, Moravákov, Slovákov aj Maďarov. Dokonca aj rodinu mám aj tam, aj tam.
Mňa by viac zaujímalo, prečo si robíme v EU problémy? Prečo sa neudeľujú práva pre celú EU. Aj DIGI TV by určite malo menej problémov a bolo by to prínosom pre divákov, keby sme si mohli pozrieť ako Slovenský, tak aj Český, Chorvátsky, Rumunský ale aj Maďarský balík DIGI TV bez obmedzenia. Pozrite, kam to delenie vedie, len k osočovaniu a ponižovaniu. Ak by ľudia mali prístup ku kultúre toho druhého, určite by sa lepšie znášali. Mne chýba v ponuke DIGI TV NOVA Česká ako aj Chorvatská, CMC, Prima, RTL Croatia, OBN a iné. Osobne nemám jazykovú bariéru.
Vlado
 
 
  kocky 

06.02.2007 21:33 • putche
do kedy este budu tie svk programy kockovat a vypadavat ci sekat zvuk.ved to totalne lezie na nervy ked clovek pozera film a kazdu chvilu sa rozkocuje obraz vypadne zvuk nabehnu zele pruhy na chvilu popripade sa zvuk rozseka!!!to je co za uroven za to mam platit
 
 
Celkový počet komentářů: 72 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«1234»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist